Желязков: Войната в Украйна е война за бъдещето на Европа

Има умора от войната и тя се забелязва в ежедневието на украинците
24 фев 2024 15:15, Елка Василева
119
Желязков: Войната в Украйна е война за бъдещето на Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Не е клише да се каже, че войната, която се води в Украйна, е война за бъдещето на Европа. За това общата европейска политика и политиката на сигурност на Европа, в това число и политиката за сигурност и отбрана на Европейския съюз, в момента търпи своите промени, за да се адаптира към обстоятелствата, за да адаптира и своята икономика, и индустрия, в това число и военно-промишления си комплекс за нуждите и очакванията на деня. Това каза днес в Плевен председателят на Народното събрание Росен Желязков, който бе гост на откриването на регионална академия на Младежи ГЕРБ. Коментарът му бе по повод две години от началото на военния конфликт, които се навършват днес.

Още по темата
Желязков подчерта, че Украйна е "страна, с която споделяме общи исторически и морално-нравствени ценности, страна, която води своята война, така че тя да не се пренесе по на запад и по на югозапад".

По думите на Желязков това е най-голямата и най-кървавата война в Европа след Втората световна война. Той направи кратък исторически анализ на причините "за този кървав сблъсък с неясен във времето край".

"Когато посетихме Киев и от разговорите си с обикновените хора видяхме една решимост – тези, които в момента са в Украйна и защитават териториалната цялост и суверинитета на държавата, да го отстояват до край. Има умора от войната и тя се забелязва в ежедневието на обикновените украинци. В Киев населението живее спокойно, но това спокойствие по-скоро е стоицизъм на това да покажем, че нашият живот не може да се промени от обстоятелствата, които ни налага тази промяна. Живее се с уморена гордост, която умора идва от почти еженощните атаки на руските ракети, които успешно се неутрализират от системите за противоракетна и противовъздушна отбрана, но кошмарът е всяка нощ. Това е големият терор, който е немислим за нашите възприятия, защото от няколко поколения в Европа се живее спокойно", каза още Желязков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
21
 
! Отговори
Петров преди 2 месеца
Пионката на Боко Гангстера се изживява като държавник
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Лондон е пълно с украинци по строежите.Що ли ?
6
1
 
22
 
! Отговори
Шопендар преди 2 месеца
Продажници като този и като тагареф ще ни докарат беля.на всички е ясно защо се води тази война,и е време европа и сащ да изпратят дипломатите.тръмп хвърли европа в паника,като каза че ще намери начин да прекрати войната в украйна., но европа иска кръв.
5
1
 
17
 
! Отговори
Клатушко преди 2 месеца
Желязков е ръждясал .
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе, Желязков, ти от едно ходене при Зеления видя умора в украинците. В българите какво виждаш? Ентусиазъм и огромна радост, че не са в състояние да си плащат сметките, храната, че от сутрин до вечер слушат Украйна, Украйна, Украйна.....взех да се чудя да не сме част от тая Украйна вече? Аман от тъпите им опорки!
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви исторически ценности споделяме с Укпайна бе сме.ник украинските македонци имат самостоятелна държава от трийсетина години.
2
1
 
19
 
! Отговори
Позор преди 2 месеца
Ако искаме бъдещето на Европа е да е фашизъм,да.Днес всички мутри се надпреварват да говорят глупости за да се натягат на посолството....
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Раздали са им новите опорни от Брюксел. Сега вече работата е за "бъдещето на Европа". Готвят ни за мобилизация, защото украинците вече не искат да воюват. Наред е "източния фланг"...