Желязков: Войната в Украйна е война за бъдещето на Европа

Има умора от войната и тя се забелязва в ежедневието на украинците
24 фев 2024 15:15, Елка Василева
119
Желязков: Войната в Украйна е война за бъдещето на Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Не е клише да се каже, че войната, която се води в Украйна, е война за бъдещето на Европа. За това общата европейска политика и политиката на сигурност на Европа, в това число и политиката за сигурност и отбрана на Европейския съюз, в момента търпи своите промени, за да се адаптира към обстоятелствата, за да адаптира и своята икономика, и индустрия, в това число и военно-промишления си комплекс за нуждите и очакванията на деня. Това каза днес в Плевен председателят на Народното събрание Росен Желязков, който бе гост на откриването на регионална академия на Младежи ГЕРБ. Коментарът му бе по повод две години от началото на военния конфликт, които се навършват днес.

Още по темата
Желязков подчерта, че Украйна е "страна, с която споделяме общи исторически и морално-нравствени ценности, страна, която води своята война, така че тя да не се пренесе по на запад и по на югозапад".

По думите на Желязков това е най-голямата и най-кървавата война в Европа след Втората световна война. Той направи кратък исторически анализ на причините "за този кървав сблъсък с неясен във времето край".

"Когато посетихме Киев и от разговорите си с обикновените хора видяхме една решимост – тези, които в момента са в Украйна и защитават териториалната цялост и суверинитета на държавата, да го отстояват до край. Има умора от войната и тя се забелязва в ежедневието на обикновените украинци. В Киев населението живее спокойно, но това спокойствие по-скоро е стоицизъм на това да покажем, че нашият живот не може да се промени от обстоятелствата, които ни налага тази промяна. Живее се с уморена гордост, която умора идва от почти еженощните атаки на руските ракети, които успешно се неутрализират от системите за противоракетна и противовъздушна отбрана, но кошмарът е всяка нощ. Това е големият терор, който е немислим за нашите възприятия, защото от няколко поколения в Европа се живее спокойно", каза още Желязков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Баш си е клише. Не ни пука нито за укри, нито за руси. Все една и съща *** са. Да се трепят още 10 години
87
3
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
"... с която споделяме общи исторически и морално-нравствени ценности, страна, която води своята война," - така е! Про'с'таците и в двете страни гласуват за евроатлантизъма и ценностите му: диктатура, наглост, лицемерие, алчност и тнт., и да са чужди военни бази. И си води войната, която искаше да води.Факти.
86
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя като печатарче на фалшиви количества бюлетини повече ми се вмества в представите , отколкото като председател на НС , да си оди при пресите .
85
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бандеровците избягаха и от Ласточкино, тоя седнал да плаче за нацисти. Какво да коментираш, няма да им уврат главите, пълни с укронацистка пропаганда. Що не отиде да види и от другата страна, ама в Донецк или Волноваха, или Луганск ще изгонят с камъни.
84
2
 
10
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 месеца
За да настъпи промяна в спокойното живеене на европейците означава, че то е нарушавало хармонията в някоя точка на планетата, т.е. това спокойствие и охолство се е дължало на нещо, което е нарушавало хармонията и е било заблуда, че ще бъде дълго, че краят на историята настъпва. Краят на историята е край на света;))) Ако история спре да се създава, значи Свършека е настъпил и Времето спира да тече;))) Останалото е илюзия, която за краткият около 100 годишен живот на човека е обективна реалност;))
83
2
 
24
 
! Отговори
отвратняци преди 2 месеца
Поредното обилно изхождане по единствената занимаваща ги тема за туземната управленска лакейщина , не се сещам за друга подходяща дума
82
11
 
7
 
! Отговори
Айде за Мацква,. преди 2 месеца
Варненския ром вече прати 4-*** с еднопосочен билет....ХАХАХА....
81
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
всичко които подкрепят покрайнината - да заминават на фронта
80
1
 
8
 
! Отговори
Златният телец преди 2 месеца
Синовете на Лейтенант Шмидт
79
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Локомотива нещо е бъгнал! Error 404
78
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ама Украйна губи ,царят е гол.
77
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Комсомолец, затуй ли ти плащаме заплата да ръсиш комсомолски възвания и нищо да не казваш ?
76
2
 
15
 
! Отговори
тоти преди 2 месеца
Медйте се заливат с лъжи и компромати и те не знаят за кой да пишат и защо...
75
17
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 месеца
Не коментирай тука, че изпускаш влака за Мацква, бе.....бегай , че там те чакат да раздаваш гъзъ за СВЕТА...ХАХАХАААА....
74
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Желязков: Войната в Украйна е война за бъдещето на Европа"............Войната е за бъдещето само и единствено на Украйна и няма абсолютно никакво отношение към останалата част от Европа.
73
1
 
19
 
! Отговори
до 66 преди 2 месеца
Дълбоко се заблубдавате, че САЩ си били самодостатъчни! Много дългбоко! За миналата година САЩ са внесли от Русия най-голямото количество уран от 2014 г. , внасят и от други страни. Например. На практика в нищо не са самостоятелни, даже в прословътото оръжив. Нямат всички вещества, нямат и мощности, затова ходят да просят и изнудват света. Тяхната сила е единствено и само, че засега през тях монават банковите операции. И това ще се промени. Бразили, Индия основно работят по въшроса за нова сист
72
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Последиците от поражението на НАТО в Украйна ще променят фундаментално света.
71
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
A какво става с визите за САЩ, след 30 години 6лизане на американски гъзоBе, българите могат ли свободно без визи да бегат в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
70
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ разполагат само с 5.3% от световните запаси на природен газ (Русия 24.3%), като самите САЩ са един от най-големите потребители. Произвеждат близо два пъти повече газ от Русия, като само малка част могат да изнесат, всичко е за вътрешния пазар. Норвегия - 1%, Канада -1%, Азербайджан 0.5%.
69
14
 
3
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 2 месеца
А, ти още ли си у България???!!! Кога заминаваш за Русия...?