Вандалщина в Пловдив: Разкъсаха билборд "Слава Украiнi!"

Районната прокуратура проверява случая
Обновена: 27 фев 2024 15:56 | 27 фев 2024 15:45, Петър Бойчев
339
Вандалщина в Пловдив: Разкъсаха билборд "Слава Украiнi!"
Снимка Фейсбук

С грозна вандалщина осъмна Пловдив. Билборд, посветен на съпричастността на България с украинския народ бе разкъсан и полят с черна боя.

Билбордовете бяха поставени преди няколко дни на ключови места в града. Те са с текст "Слава УКРАїНI!! Гeроям Слава!" и са посветени на втората годишнина от нападението на Русия над Украйна. Вчера билборъдът на кръстовището на ул. "Победа" и "България" е бил разкъсан, за да може да се премахне надписът от него и полят с черна боя.

От Районна прокуратура Пловдив съобщиха за Plovdiv24.bg, че  прокуратурата се е самосезирала и е започнала проверка по случая. Срокът за приключването й е едномесечен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
23
 
5
 
! Отговори
А бе преди 2 месеца
Билбордове се свалят и пак се слагат! Ама паметник на Червената армия няма повече да вдигнат!
229
28
 
1
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Всички в града знаят,че това е дело на рускофашистката хунта,която притежава Ботев Пловдив. Този клуб се превърна в перачница на Путин,където се препира награбеното в Украйна от руските мародери.
228
2
 
31
 
! Отговори
АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ! преди 2 месеца
Едни хора, наречени "управляващи" ги поставили тези билборди (с нашите пари!) и изпълнини заръката на "господарите си". Други пък ги премахнали и изразили мнението на преобладаващата част от народа! В крайна сметка помагаме на Украйна - говорим за стотици милиони, което е ПРЕКАЛЕНО. Айде стига толкова. Освен това се вижда как защитата на Украйна започва да се разпада парче по парче. Изглежда къщата от карти предсои да се срути.
227
2
 
10
 
! Отговори
Говорит Москва !!! преди 2 месеца
И във Варна има такива пропагандни билбордове ...
226
1
 
35
 
! Отговори
Браво! преди 2 месеца
Който го е направил - изразил е мнението на смазващото мнозинство, т.е. народа. И "списвача" на статията бойчев, и ти го знаеш. За това и налазиха трролове да обясняват как Путин палел трета световна, при положение, че украйна НЕ е член нито на ЕС, нито на НАТО и само ако НАТО или негов член нападне Русия, може да стане. А за такива намерения говори Англия и Франция. И наш денков. Никой не ви вярва. Айде статия "цените на имотите растат много много много"
225
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българското знаме няма място под надпис Слава на украйна!!! Що за простотия е това?! За каква вандалщина говорите изобщо в тази статия? Тези, които са направили и поставили тези билбордове в различни градове в България, нормални ли са изобщо? Имат ли българско самосъзнание или са национални предатели? Тези билбордове трябва да бъдат свалени навсякъде веднага.
224
2
 
22
 
! Отговори
Я пак? преди 2 месеца
"С грозна вандалщина осъмна Пловдив" - а журналистиката уж трябвало да е безпристрастна и човек да не може да разбере личното отношение на журналиста към новината... Същия автор - петър бойчев - вчера озаглави своя статия "Президентът разреши чужди войски..." при положение, че говори за зеленски, а не за Българския Президент. Явно се самоопределя като част от друг народ. Иначе по горния начин щеше да озаглави статия за шествието на украинци в София, които викаха "убийци" на обикновените хора ;)
223
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво стана с оня дето запали флага на НАТО и пак прокуратури, а- у?!?!? Поне акт по противопожарна безопасност съставиха ли му? Или само пушек и пара?
222
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Путин яко му се пише...Със всеки изминал ден, гневът и желанието за разправа с тоз кремълски п.лъъ.х нараства.Ряно или късно ще се стигне до него Много хора зачерни .И случаите на опит за убийство ще зачестят.Янките и контраразузнаването няма да допуснат тоз психопат да запали Трета Световна .
221
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До теб...,Билдбордът е пропаганда."..Пропаганда е да изкривяваш действителността и да казваш , че Путин е ,,Освободител" .А да подкрепяш един народ ,нападнат и убиван не е пропаганда , а съпричастност
220
2
 
34
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 месеца
Браво! Фашистките лозунги нямат място в България.
219
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ура! Чичо Адолф отново е на почит в Бългатия! Да му мисли Альоша! На разкъсалия билборда- доживотна присъда!
218
1
 
40
 
! Отговори
Фактически преди 2 месеца
Билдбордът е пропаганда. А да славиш чужда държава на платени билборди е национално предателство. Просто някой е изразил мнението на народа по отношение на политиката на национално предателство. Това не е вандализъм. Ако на платното пишеше " България над всичко" щеше да е вандализъм.
217
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво!!!!Фашистките символи са незаконни и трябва да се унищожават.
216
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е нормално фашистки поздрави да се слагат на билбордове.Прави са гражданите да ги късат и премахват.А фекалометите тук пишат за каквото им плащат краварите.
215
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Светът ще оцелее и след поредните вандали.За това е такъв , какъвто го познаваме днес.Изграден и хубав .Но не с палежи и трупове под развалините.Не с това се строи хубав свят.Безумето на вождове като Путин е в това, че не виждат след онова , което правят.Какъв Свят ще е той , след като удържат ,,победа".Що за Свят им се вижда след техния вандализъм и погром.Самия Путин не знае.
214
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да го набарат това *** което е скъсало билборда и директно в ареста бой до спукване на смяни и директно в затвора за 5 години . Трвбва да се върнат трудовите лагери в България заради такива ***
213
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не може и не бива прието един народ и един вожд да се кланят на мумия(Таваришч Ленин) , и да не е очаквано събитията които днес се случват пред очите на целият Свят.Един вожд и един парад пред мумифициран труп , положен пред преминаващите орди на без умието.При това окичени с християнски кръстове.Това е края на Света , за който се очаква да го има.Позора на запустението.
212
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кремъл ще бъде сринат като Райхстага един ден.И никога повече мавзолеи на позора , никога мумии на вождове не ще се манифестират като този на ,,Червения площад " .Това е позор за християнската етика .И погрешната стъпка на христовото учение.Лош пример и поука за бъдещето.
211
4
 
33
 
! Отговори
СлаваНаПутин преди 2 месеца
Когато ид.иоти,безр.одници и цен.тъджии боядисват и трошат паметници,рисуват свастики,пишат нецен зурнни думи и изрази по адрес на Владимир Владими ррвич, г-жа Митрофанова и хора, освободили и допри несли за освобождението ни от Османско и фашистк робство- това било демократично и не е вандалщина. А да съдереш знамето на терористична държава, отг леждаща неофашаги и изтрепала стотици хора ,само определили се за руснаци било вандалщина. Евала на тази патриоти! Ако ги познавах, щях да ги почерпя