Вандалщина в Пловдив: Разкъсаха билборд "Слава Украiнi!"

Районната прокуратура проверява случая
Обновена: 27 фев 2024 15:56 | 27 фев 2024 15:45, Петър Бойчев
339
Вандалщина в Пловдив: Разкъсаха билборд "Слава Украiнi!"
Снимка Фейсбук

С грозна вандалщина осъмна Пловдив. Билборд, посветен на съпричастността на България с украинския народ бе разкъсан и полят с черна боя.

Билбордовете бяха поставени преди няколко дни на ключови места в града. Те са с текст "Слава УКРАїНI!! Гeроям Слава!" и са посветени на втората годишнина от нападението на Русия над Украйна. Вчера билборъдът на кръстовището на ул. "Победа" и "България" е бил разкъсан, за да може да се премахне надписът от него и полят с черна боя.

От Районна прокуратура Пловдив съобщиха за Plovdiv24.bg, че  прокуратурата се е самосезирала и е започнала проверка по случая. Срокът за приключването й е едномесечен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кремъл ще бъде сринат като Райхстага един ден .Ще е един лош спомен от Историята.И поредната поука за поколенията Никога повече авторитарен вандализъм като режима на Путин.
209
3
 
20
 
! Отговори
СлаваНаПутин преди 2 месеца
Когато ид.иоти,*** и центъджии боядисват и трошат паметници,рисуват свастики,пишат нецензу рни думи и изрази по адрес на Владимир Владимир ович, г-жа Митрофанова и хора, освободили и допри несли за освобождението ни от Османско и от фашис тко робство - това било демократично и не е вандал щина.А да съдереш знамето на терористична държа ва, отглеждаща неофашаги и изтрепала стотици хора ,самоопределили се за руснаци било вандалщина. Евала на тази патриоти! Ако ги познавах, щях да ги почер
208
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дело е на нацистите на Путин.Вяндали са шпиц командите.СС бригадите.Водени под фалшивия флаг за патриотизъм , погребаха Германия в развалините на опустошителна война.И Кремъл ще бъде сринат като Райхстага един ден.
207
2
 
17
 
! Отговори
СлаваНаПутин преди 2 месеца
Когато ***,*** и центъджии боядисват и трошат паметници,рисуват свастики,пишат нецензу рни думи и изрази по адрес на Владимир Владимир ович, г-жа Митрофанова и хора, освободили и допри несли за освобождението ни от Османско и от фашис тко робство - това било демократично и не е вандал щина.А да съдереш знамето на терористична държа ва, отглеждаща неофашаги и изтрепала стотици хора ,самоопределили се за руснаци било вандалщина. Евала на тази патриоти! Ако ги познавах, щях да ги почерп
206
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дело е на нацистите на Путин.Вяндали са шпиц командите.СС бригадите.Водени под фалшивия флаг за патриотизъм , погребаха Германия в развалините на опустошителна война.И Кремът ще бъде сринат като Райхстага един ден.
205
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Целия демократичен свят е за помощта на Украйна.Вандали винаги е имало в Историята.Кучета грабливи, диваци .Земята познава и по грозни събития случващи се по всяко историческо време.Монголските орди.Опустошават от където преминат.Трупоее и палежи.Но Светът е оцелял и до днес.И руския вандализъм ще премине .Само един лош спомен
204
1
 
22
 
! Отговори
Коцето преди 2 месеца
Напишете направо. Слава на нацистите и надру. ..сания клоун.
203
1
 
30
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 2 месеца
Взимайте си бордовете и обратно в Украина , барабар с френската армия на макарон
202
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дали са скъсали билборд или не , България ще продължи да подкрепя Украйна.
201
1
 
9
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 месеца
Тъжно ми е че разделиха и сбиха един народ и че не се прави нищо за да спре тази безмислена война
200
0
 
24
 
! Отговори
Димитър преди 2 месеца
Изгледайте първо филма "Донбаска пролет". Все още се намира в youtube. Български е , създаден 2014 година от български журналисти. 2014. Тогава слагаите билбордове и говорете.
199
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И какво е вандялското тук? Не е ли вандализъм да се слагат чужди флагове и да се пише на чужд език по публични места? Ай сектир с пропагандата вече. Колкото повече ни го време в носа толкова повече ще сме против това!
198
1
 
32
 
! Отговори
Руснак преди 2 месеца
Евала на българина който го е направил,заради ФАШИСТКА Украйна ще берем ядове ние обикновените българи !!!
197
2
 
37
 
! Отговори
Иво преди 2 месеца
Браво на патриота който го е направил
196
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой плаща тези билбордове ??? Не беше ли редно да са на тематика нашият нац.празник 3 ти март вместо да ми славят чужда държава???
195
2
 
18
 
! Отговори
Страшно Плашат Лъжат преди 2 месеца
До Сплашване е целта 172ри. Ужас! Ти си прав!.Целта е когато идиотитеВпарламента гласуват какво оръжие да пратим на Украина, за да загиват както украинци, така и руснаци - ние да не смеем да гъкнем. Няма да се очудя ако нелегалните украински групи в България вече са се закотвили и разполагайки пред украинските обекти камери за разпознаване да започнат да избиват хора по улиците защото са се усмихвали когато смелчаци са късали *** плакати и трошили укро-прозорци. Сплашване им е го;ямата цел
194
1
 
33
 
! Отговори
Велико преди 2 месеца
В България е редно да видим билборд с текст Слава България. Каква украйна какви пет лева. Прокуратурата да проверява кой е сложил тези билборди.
193
1
 
26
 
! Отговори
Аноним преди 2 месеца
И другите да смъкнат! В България може да има само ,,Слава България,, чуждопоклонниците и онемя дето ги храним и издържаме вече две години да си заминават
192
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не вандалщина а патриотично дело. Слава на България!
191
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много вандалщини се вършат у нас, но на никоя не сте реагирали така остро.