Кремъл: Ние сме в състояние на война и Западът е част от нея

Част от територията на Русия била под украинска окупация
Обновена: 22 мар 2024 11:37 | 22 мар 2024 11:36, Петър Бойчев
424
Кремъл: Ние сме в състояние на война и Западът е част от нея
Снимка БГНЕС

Част от територията на Русия фактически е окупирана от Украйна и Москва трябва да "освободи новите региони и да обезопаси хората там“. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Имаме четири нови субекта на Федерацията. И най-важното за нас е да защитим хората в тези субекти и да освободим територията на тези субекти, която в момента фактически е окупирана от киевския режим", заяви представителят на руския президент Владимир Путин в интервю пред aif.ru.

"Ние сме в състояние на война. Да, тя започна като специална военна операция, но веднага след като там се заформи тази компания, когато колективният Запад стана участник в нея на страната на Украйна, за нас тя вече се превърна във война. Убеден съм в това. И всички трябва да разберат това за своята вътрешна мобилизация", заяви говорителят на Кремъл.

Говорителят каза още, че Русия трябва изцяло "да освободи" своите "нови региони", за да гарантира сигурността на хората там, имайки предвид четирите украински региона, които Русия обяви, че анексира през 2022 г., посочва Ройтерс.

Според Киев анексирането от Русия е незаконно заграбване на земя и той няма да се успокои, докато всички руски войници не бъдат прогонени от неговата земя.

Песков заяви, че руската страна не може да позволи на границите ѝ да съществува страна, готова да използва всякакви методи, за да отвоюва Крим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
399
1
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Днес в новините: руснаците пак се оплакват от последствията от действията на руснаците.
398
0
 
2
 
! Отговори
обикновен българин преди 1 месец
Нито е симпатичен , нито е прав. От времето на Соца в НРБ се знае , че тази територия СССР и сега РФ е неуправляема . Едни живеят във вечна власт / номенклатура/ , долу народа в страх и дефицит. Това , че Путин е развил с някакви олигарси корпоративни фирми е нищо спрямо останалия масов слой от хора зависими за свободата си
397
2
 
4
 
! Отговори
Руските фашисти преди 1 месец
Изтрепват собствените крепостни
396
5
 
0
 
! Отговори
Може да не е преди 1 месец
симпатичен, но е прав!
395
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"че рашистан е всичко друго но не и православен!" - То проблемите идват ако е православен.
394
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин най-после се усети че това е война а не някаква си измислена от него специална операция на апандесит. Дали скоро ще се усети че от бункер държава не се управлява и че по време на ковида си е промил мозъка с белина?
393
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Дреме му на запада за драмите на Русия, пък чак и част от войните им. Какво въвличат нормалните хора в мизериите си?!
392
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам необичайно интензивно натовско тролене под тази статия. Кокво искате да прикритие с тези врели не кипели, и неистово плюене? Това че отдавна има натовски войски в Украйна? Макрончо нали наскоро рева че му върнали стотина войника в чували. Или искате да прикритие че ЕС иска да порази всички закони и да окраде чужди пари? Запада пак ли иска да се прави на добричък но подкрепя геноцида в Газа и терористичните актове на украинците.
391
6
 
4
 
! Отговори
... преди 1 месец
е как бря!? Нали според продажната путинофилия даже и според кремъл война е нямало и нямало и да има!? как така сега война!? че и запада!? Де видяха НАТО? Но пък ние видяхме всякаква армия да се бие за рашистан! Даже видяхме как уж православната армия на рашистан вика алах агбар и прави теманета по 4-5 пъти на ден! така ,че рашистан е всичко друго но не и православен!!!!!
390
6
 
6
 
! Отговори
Така воюва Макрон преди 1 месец
Като подкрепя терористи, които залагат бомби на концерт в Русия и стрелят по посетителите с автоматично оръжие. Русия наистина е във война със Запада. По какво този терористичен акт днес се различава от атаката на Хамас в Израел по време на концерта? Аз съм убеден, че и в двата случая отзад стои МИ 6.
389
2
 
11
 
! Отговори
Формулирам преди 1 месец
До АнонименПримитивно е обществото, с чиито данъци се спонсорира тероризъм и преврати по света под предлог, че е борба за демокрация. Общество, на което могат да поставят за президент или премиер нискобюджетна интелигенция, като артисти, журналисти, химици или пожарникари. Общество, което следи Ергенът, Биг брадър и вярва в Ала-бала.
388
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В МОСКВА ТЕРАКТ В КРОКУС СИТИ ХОЛ
387
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фашисткият путински режим постоянно набива в главите на примитивните руснаци че в Украйна се бият с НАТО За д а може накрая ако постигнат да някакъв успех да кажат - Виждате ли , ни спечелихме войната срещу НАТО....Но нещо не му се получава на масовия убиец путин - цяла година ''превземаха '' Бахмут , после втората година Авдеевка ... С това темп изглежда ще им трябват 20 години за да напреднат още малко а до тогава виж джуджето се гътнало от инфаркт или инсулт ... И без това вече е инвалид
386
4
 
5
 
! Отговори
ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ преди 1 месец
Натовци са на сухо и топло и гледат сеира на рашистите.
385
3
 
6
 
! Отговори
СРАМ ЗА ПУТИН преди 1 месец
Голем срам......
384
2
 
1
 
! Отговори
СВОто УМРЕ преди 1 месец
Или по точно...прехвърли се в .....Белгород.
383
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
''Да би мирно в Русия седяло , не би НАТО срещу себе си видяло '' - стара натовска поговорка
382
3
 
12
 
! Отговори
Куку преди 1 месец
След невероятните успехи на фтарая армия мира и превземането на едно ТКЗС .Разбира се в началото бяха някакви нацисти след това с НАТО и накрая ще завърши с космическия флот на Империята и лорд Вейдър.Пародия на държава!
381
6
 
7
 
! Отговори
Батко Зеленския преди 1 месец
Анонимните мекерета тук да ходят да си пасат краwите на запад,не да философства с глупостите си или да ходят да си тролят в пропагандната розова медия actualno..Естествено,че вече е война за Русия ситуацията и всички други рани укро фашаги се бъдат умиротворени по трудния начин.С тоягата.
380
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако НАТО беше във война с Просия, досега отдавна Москва да е в руини.