Натиснали ни за Косово, Сърбия вика посланика си

Сръбският външен министър твърди, че под натиск две от трите страни /България, Унгария, Хърватия/ са признали Косово за независимо
20 мар 2008 08:36,
84
Натиснали ни за Косово, Сърбия вика посланика си
Сърбин пали знамето на ЕС, след като голяма част от страните-членки признаха независимостта на Косово. Снимка: БГНЕС

Сръбският външен министър Вук Йеремич обяви, че е разговарял с външните министри на България, Унгария и Хърватия.

Двама от тях  му признали, че повече не са могли да се противопоставят на международния натиск за Косово.

Йеремич обаче не посочи дали става въпрос за българския, хърватския или унгарския дипломати номер едно.

В същото време посланикът на Сърбия у нас е получил инструкции да връчи на външното ни министерство протестна нота за очакваното днес признаване на независимо Косово.

Посланикът в София бил инструктиран да се завърне в Белград, също както и ръководителите на сръбските посолства в Унгария и Хърватия.

Днес по време на редовното си заседание министрите ще решат окончателно за независимостта на Косово, след като в сряда следобед правителствата на България, Унгария и Хърватия излязоха със съвместна декларация, че признават Косово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 16 години
Важното е, че Сърбия агонизира и сега си спомнят какво са направили на нас ! Всичко се връща !
62
0
 
0
 
! Отговори
nashenec преди 16 години
Bili gi natiskali !!! Ami koto vi gledat che,ste bezharakterni, i nishto ne stava ot vas, TE, utre moje da vi natisnat da svaliate gashtichkite !-- i togava kakvo ? Polovinata ot vas shte se izradvate,razbira se ! A drugata polovina ,shte triabva da si kupuvate vazelin !-kato za parvi pat
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Браво на нашите политици. Браво! Ето така се защитават българските национални интереси. Браво! Ето така се защитават ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ. Браво! Защо някои говорят, че това било СЛУГИНАЖ? Я вижте как евреина Соломон, плондера Огнян Минчев, Агата Асен не се умориха да хвалят това деяние. А табунът на *** Костов го намери за много, много закъсняло. Ами неугледното Наде. Щом те най-големите РОДОЛЮБЦИ и защитници на българщината хвалят .. вадете си изводите !!!
60
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
На външният натиск не можели да се противопоставят, а на желанието на народа да не се признава независимостта на Косово могат? Май куфарчета с финикийски знаци ги притискат и не могат да пренебрегнат тежестта им. Маскари са до един днешните ни управляващи. Най-тъжното е, че ще трябва всички да плащаме за алчността и глупостта им.
59
0
 
0
 
! Отговори
Gold преди 16 години
Натиснали ни били?? И не сме можели повече да се противопоставяме??? Празни приказки и вятър в ушите! Хайде, холан, все едно някой успя да промени мнението на Испания, Гърция и Румъния, които отказаха още отначало да го признаят. Но повечето говорят за Либия и Буркина Фасо, че сме се нареждали до тях, ако не признаем Косово. А някакси забравят страни, които не само са членки на ЕС, а някои дори са ни и съседи.....
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
интелект неоплоден от разум а тарикатлъци ражда чудовища, смайл бългерия, мислете за мен като за ветър, винаги тук, винаги с вас
57
0
 
0
 
! Отговори
J341 преди 16 години
Плачъ:)Твоето мнение ли желанието на българския народ бе мухъл?Къде искаш да се наредиш ти:-до Буркина Фасо,Шри ланка и Либия ли.Белград се напълни с дипломати,прииждат от цял свят -софийският и той щял да си ходи.Какво ще ги правят толкова много-те и социални помощи не заслужават.Какви анкети,какви референдуми говорите бе хора,не ни стига парламентарна комисия "Куйович",нека си решаваме нашите проблеми.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ЕС даде свобода на всяка страна да решава. Натисна ни САЩ. И смешните ни политици клекнаха. Не България ,а управляващите признаха Косово. САЩ-терорист 1.
55
0
 
0
 
! Отговори
МРЕТЕ СЪРБИ !!! преди 16 години
Време е сега да си сърбат сърбите резултата от вековната антибългарска политика. Не може да си враг на България, а после да чакаш подкрепа. Ако мръсните сърбойки се опитат да блокират западната ни граница, България трябва да реагира също с блокада не само на границата им, но и на членството им в ЕС и Нато.Помнете геноцида от страна на Сърбия срещу сънародниците ни в Цариброд и Босилеград !!!Помнете политиката на Сърбия в Македония !!!Помнете политиката на Сърбия (нож в гръб) по време на Съединението !!!
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
koi upravlqva Bulgaria? 1 dogan e tur4in 2 stani6ev ukrainec 3 simeon doide da si vzeme imotite
53
0
 
0
 
! Отговори
J340 преди 16 години
Смяхъ :) Това признание от колко човека се взима ? А някой пита ли българския народ дали признава Косово ? Май май ...ЮНИ :) Аз съм за една АНКЕТА колко % от българите признават Косово и на базата на анкетата да се вземе решение а не в народното събрание....не е икзлючена и манипулация на анкетата :)Изобщо скъпи читатели Е*АТ ни ЯКо от всякъде ...
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Срам ме е ,че живея в България -страна без чест и достойнство.Долу САЩ.
51
0
 
0
 
! Отговори
sdng преди 16 години
Незнам коя история четеш!Но Косово си е била събска, битката на Косовско поле, където през 1389 армията на сръбския християнски принц Лазар е била разбита от Турците и след тази битка сърбите падат под търско "присъствие" :)И мисля, че ако поискат наще помаци никой няма нас да ни пита!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
vladi преди 16 години
Срам и позор !!! За пореден път политиците ни показват колко са слаби и безхарактерни признавайки една криминално създадена държава.Клякайки под натиска на големите ,които преследват само и единствено своите си интереси нашите политици ни поставят една бомба със закъснител която може да гръмне при различни стечения на обстоятелствата, като например това че утре у нас могат да се надигнат представителите на някоя малцинствена група (всички се сещаме коя) и да направят същтото което правят сега албанците в Косово .От друга страна сърбите са достатачно злопаметни за да не забравят никога факта че сме се намесили така грубо във вътрешните им проблеми.За добро или лошо сърбите са ни съседи и би трябвало ако не подкрепа то поне да запазиме неутралитет и по този начин да запазиме достойнството си ,но уви !Има и други области в Европа които се боряте за независимост като Баските и Каталунците в Испания ,защо не признаят и тях ???Личното ми мнение е че трябва да има референдум и народа да каже за или против е за независимо Косово ,което напред във времето нищо чудно да се присъедини към Албания .Но никой не пита народа ,съдбата и бъдещето на децата ни се решава от шепа дупедавци подсигурили себе си и своите наследници ,без да си дават сметка че в България има още седем милиона жители които по един или друг начин ще патят от това безхаберие .
49
0
 
0
 
! Отговори
Koi da e преди 16 години
Излагаме се за пореден път, като държава и то в "нашата махала" - Балканите. Това не е волята на народа. И на това правителство май му е време, че до края кой знае в какви ще ни набърка.
48
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 16 години
АМАН от тия политици бе, едно решение не са взели което да е съгласно народното мнение ... сякаш нарочно го правят дмем. ...
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
закон за обръчите има ли, всеки ден ти плюе във суратя, обаче ти ако решиш, мани, счупи го от страх, старо е като света, проблеми може да роди неразпознатото добро и сила без контрол
46
0
 
0
 
! Отговори
Радко 1972 преди 16 години
Много ме е яд,когато от непознаване на историята,правим същите грешки.Това не е наша война,стига с това фалшиво славянско единство,от което винаги печели шовинизма на сърбите.Никакъв паралел между нашите турци и албанците в косово не може да се прави!Независимостта на косово е резултат от шовинизма на сърбите!Много мъдро решение бе трите държави-Българи,Хърватска и Унгария- да излезнат с обща декларация.Косово никога не е било сръбско и историческата истина днес възтържествува.А пък ако са толкова войнствени , да си водят войната сами и да не смеят да ни заплашват!
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз пък искам ферари по повода!
44
0
 
0
 
! Отговори
NIKI преди 16 години
ISKAME REFERENDUM PO SLU4AQ