Турският външен министър реагира по казуса с компенсациите

Да избягваме изявления, които вредят на двустранните отношения, смята той
5 яну 2010 22:03,
224
Турският външен министър реагира по казуса с компенсациите
Ахмед Давутоглу. Снимка: БГНЕС

По време на брифинг турският външен министър Ахмед Давутоглу направи изявление във връзка с новините, че България се готви да поиска от Турция да изплати обезщетение в размер на 10 милиарда долара за имотите на тракийските българи и че е поставила този въпрос като условие за одобряване на членството й в ЕС.Това съобщи във вторник радио Гласът на Турция.

Още по темата

Давутоглу е казал, че не намира за правилно турско-българските отношения да се поставят на дискусии въз основа на новини в пресата и съобщи, че до момента не са получили от София официално изявление по въпроса.

Давутоглу подчертал също така, че събитията не са протекли под формата на едностранно преселване и че от България в Турция са се преселили над 2 милиона души.

Давутоглу каза, че Турция винаги е проявявала готовност за сътрудничество по този въпрос и че трябва да се избягват изявления, които ще навредят на двустранните отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
али преди 14 години
10 или 20 не разбрахте ли че няма да получите и стотинка :))))
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Адеме да умреш от преяждане със сланина дано.
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За турските които дори не са прочели правилино каква е сумата ще повторя не е 10млрд А 20млрд запомнете го кухи анадолци!!!
139
0
 
0
 
! Отговори
али преди 14 години
българите трябва да четете млако и чужда преса. Цял свят ви се смее ......
138
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 14 години
В крайна сметка има как да се разбере горе-долу кой кого и колко е ощетил с изселванията. Проблемът е бил обаче и с геноцида сред тези, които не се изселват през 1913. Италия плати 5 млрд евра на Либия за окупацията. България е била окупирана 478 години, което определено струва много повече от 10 млрд . . . Немисля че е в интерес на Турция изобщо да се пазари по тези въпроси. Все пак тя има нужда от съюзници, а не от врагове в Европа. Турция трябва да признае геноцидите от 1913 и 1915 официално.
137
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Със сърбите никога не сме били братя турчино. България е на българите, а не на турците. Имате си държава, на която силно се възхищавате и хвалите. Вървете си там. Тук само създавате проблеми и сепаратизъм. Вие сте проводник на антибългарската политика на Анкара, както и на ислямския фундаментълизъл. Вие сте заплаха за българия и е редно да бъдете изселени. Нищо лично просто това е истината.
136
0
 
0
 
! Отговори
adem преди 14 години
Българите сте продажни :))) като чухте за 10 милиарда веднага ви цъфна ануса :)))) Нали бяхте против влизането на TR е еврозоната :)))))))
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
To4no taka Adem.pravilno go kaza Вместо да се залавят за работа гледат само да измуфтят някой лев отнякъде da vidim kakvo drugo shte izmislyat :)
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ти ако беше малко-по скромен нямаше да плямпаш простотии.Не си ли чувал поговорката каквото повикало такова се обадило.И последно да вметна,чувал ли си за Буново,за гарата в Пловдив,за хотел Сливен,да продължавам ли още с вашите мръсотии и провокации??Така,че малко са ви трепали комунистите малко ви е било!!!!
133
0
 
0
 
! Отговори
адем преди 14 години
Българите са просяците на Европа :)) . Вместо да се залавят за работа гледат само да измуфтят някой лев отнякъде :))))) МИЗЕРНИЦИИИИ :)))))
132
0
 
0
 
! Отговори
sali преди 14 години
:) :) :) :D :D :D
131
0
 
0
 
! Отговори
izselnika преди 14 години
До 121 Ако беше мааалко образован щеше да довидиш,че `` източниците`` в случая са изцяло български. А на въпроса ти дали съм очевидец или цитирам чужди мнения отговорът е : ПОТЕРПЕВШ СЪМ.......А за тези които се изказаха ,че `` турската кръв не е човешка`` ще кажа само едно: Псетата на Живков още се раждат и развиват....това е безпокояващ факт за ЕВРОПЕЙСКА България, така мислеше и Милошевич, Аркан и Карадзич, и това не ме учудва много нали сте ``братя по кръв``....
130
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Абе турчино, достатъчно сме ви яли попарата, познаваме ви. Мълчите и се правите на невинни, но отдаде ли ви се шанс ще ни забиете нож в гърба без да ви мигне окото. Приятелството ви е измамно, това го знаем. "Възродителния процес" беше резултат на турския сепаратизъм и тероризъм в БГ, финансиран от ТР правителство. Айде у лево...
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Боже какво невежество боже!!!Ха ха ха!
128
0
 
0
 
! Отговори
КРУМ преди 14 години
Пътят към добросъседските отношения на Турция с България минава през справедливото обезщетение на българите бежанци от Беломорска Тракия. По въпроса за ЕС южната ни съседка няма какво повече да иска от привилигировано партньорство с ЕС, мисля, че това беше формулата , предложена от Германия и Франция и само тя е единствено възможната и реалната.Половината Евросъюз не иска Турция в ЕС !!!
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
hahah Цар Калоян.Bulgariq kato e v ES kakvo promeni.tq e godini po-nazad ot TR.nyama i da napredne s tozi akil.!!! :)))
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ей ако не бяха турците да се вдигнат за смяната на имената на времето още щеше дави управлява Бай Тошо
125
0
 
0
 
! Отговори
Цар Калоян преди 14 години
Ха-Ха,турчина да си гледа анадолата и да забрави за Европа-никой не го ще там.
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
i turci sa ubivali i bilgarite sishto...no tryabvali da se svistame kim minaloto i da podbdame takiva 4uvstva??? bilgari i turci viveyat zaedno.imame mn priqteli.za kakvoo sa tezii obidi?
123
0
 
0
 
! Отговори
КРУМ преди 14 години
През 70-те и 80-те години на миналия век в страната ни навлизат турски диверсионни групи, чиято цел е да подклаждат към размирици местното население от турски произход и резултатите не закъсняват-създават се терористични групи, които убиват невинни български жени и деца.След като положението започва да излиза извън контрол и мераците за сепаратизъм лъсват на хоризонта, то тогава некадърните комунисти измислиха още по некадърния "възродителен" процес.