Турският външен министър реагира по казуса с компенсациите

Да избягваме изявления, които вредят на двустранните отношения, смята той
5 яну 2010 22:03,
224
Турският външен министър реагира по казуса с компенсациите
Ахмед Давутоглу. Снимка: БГНЕС

По време на брифинг турският външен министър Ахмед Давутоглу направи изявление във връзка с новините, че България се готви да поиска от Турция да изплати обезщетение в размер на 10 милиарда долара за имотите на тракийските българи и че е поставила този въпрос като условие за одобряване на членството й в ЕС.Това съобщи във вторник радио Гласът на Турция.

Още по темата

Давутоглу е казал, че не намира за правилно турско-българските отношения да се поставят на дискусии въз основа на новини в пресата и съобщи, че до момента не са получили от София официално изявление по въпроса.

Давутоглу подчертал също така, че събитията не са протекли под формата на едностранно преселване и че от България в Турция са се преселили над 2 милиона души.

Давутоглу каза, че Турция винаги е проявявала готовност за сътрудничество по този въпрос и че трябва да се избягват изявления, които ще навредят на двустранните отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
0
 
! Отговори
до 180 преди 14 години
Ще ми интересно да видя как ще изкараш на 2 мил. документи за имущество.Божидар не е толкова ***,да иска нещо ако ще дава толкова много в замяна.Мълчи и хващай пътя,ако не ти отърва.
181
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 14 години
До 180Абе, фес , кви 200 млрд. те гонят , от кога трябва да се плаща на агресорите ??? Освен, че ще платите всичко до стотинка и ЕС няма да помиришете , АНАДОЛЦИ !!!
180
0
 
0
 
! Отговори
bulgar1 преди 14 години
ok.davam ti 20 miliarda i ti iskam 200 miliarda za zemite,poka6tninata i imu6estvoto na 2 miliona preseleni turci do 1925 godina.dokumentite sa gotovi stiga da doide oficialno tova iskane,t.e.na pravitelstveno nivo.hehe nalqgaite po skoro parcalkite.i bez tqh mojete da si ostanete.hehe.koga 6te poumneete be mama mu stara....
179
0
 
0
 
! Отговори
справедливост преди 14 години
Ще давате кинти и хоро ще играете,кво си мислете вие???
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
da no v kraina smetka nie 4uuukkame vashite kkaaddani taka de utshim se varhu tiah kato za parvo za da sme opitni pri gotinite madami
177
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
az moga i tvoiata kkkaaddana da izzzliga
176
0
 
0
 
! Отговори
д преди 14 години
Разорението на тракийските българи е геноцид, а не преселение, тъй че да не го сравняват с изселването по време на Възродителния процес. Турция е подписала Ангорския договор, следователно до 2025-та година трябва да изпрати дължимите 10 млрд. долара.
175
0
 
0
 
! Отговори
до Анонимен 170 преди 14 години
Не бройката е важна, ако ще да са не 2, а 222 милиона турци. Важното е да представиш законосъобразни документи за собственост. Имащите такива документи ще определят сумите, които ще се искат от отсрещната страна като компенсации.
174
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 14 години
Тъй като днес отбелязваме рождението на Христо Ботев, да ви поздравя с "Хайдути":Кой не знай Чавдар войвода,кой не е слушал за него?Чорбаджия ли изедник,или турските сердари?Овчар ли по планината,или пък клети сюрмаси!Водил бе Чавдар дружинатъкмо до двайсет годинии страшен беше хайдутинза чорбаджии и турци;ала за клети сюрмасикрило бе Чавдар войвода!
173
0
 
0
 
! Отговори
КРУМ преди 14 години
Оставете плазмодии като Али гея - не си заслужават вниманието дето им отделяте- само презрение и мълчание за такива ***
172
0
 
0
 
! Отговори
Грудка Кецова преди 14 години
До Али - ако не си на ясно със себе си, нека аз да ти кажа - ти и останалите турцеещи се граждани на РБългария не сте били, не сте и никога няма да бъдете истински турци, може да си мислите, че ще ви приемат като равни, но това никога няма да се случи. Чудя се защо не се правите на толкова отворени, например в Германия, Англия, САЩ, Швейцария и т.н.
171
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
ББ ще измиее позора на комунистите заради които сме на това дередже а те ще правят, каквото си искат. Гоце и Бойко играят бекове срещу интересите на страната, но от комунисти друго и не може да чакаш!
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да в същото време тогава се изселват 2 000 000 турци срещу няколко хиляди от нашите българи ами сега ний колко контрибуции ше платим ъаа...
169
0
 
0
 
! Отговори
izselnika преди 14 години
Ст. н. с. д-р Веселин Ангелов1. Истината за майските протести на турците и бруталното им потушаванеБурната 1989, както мнозина сполучливо я наричат, е наистина богата на вълнуващи, понякога драматични и кървави събития, някои от които белязват края на 45-годишната диктатура на българските комунисти. И всички са съгласни, че сред тях са майските протести на турците в България.За разигралите се събития през първата половина на 1989 г. и за майските протести и бруталното им потушаване тогава българите не знаят почти нищо. Малкото, което достига до тях, е информацията на свободните западни и турски радиостанции. Народът е в пълно инормационно затъмнение и поради тази причина се раждат и разпространяват всевъзможни слухове. Авторите им са от пропагандните централи на компартията и политическите отдели на ДС. Основни разпространители по способа на т. нар. контрапропаганда са нейни агенти, както и изпитаните в годините на комунистическата диктатура закрити и открити партийни събрания. Внушава се официалната версия за събитията, че те били предизвикани по вина на неформалите, западната и турската пропаганда, турската разузнавателна оранизация МИТ, неблагодарните към социализма турци.Българите ще научат част от истината за събитията едва след демократичните промени от страниците на новопоявилия се свободен печат. Предимно от вестниците Дневен труд, Демокрация и Права и свободи. Повечето автори отчитат,, че при потушаването на протестите загиват 7, а са ранени 28 души. Твърди се още, че преди и по време на протестите насилствено са депортирани няколко хиляди души.Очевидците описват ужасяващи кървави картини, дават имената на жертвите, не пропускат да споменат насилствените средства, употребени от силите на реда за смазването на протестите.
168
0
 
0
 
! Отговори
Кукумявката преди 14 години
Явно сред турците има големи откачалки. То и при нас има да ви съберем да направим един балкански компот дето няма да има равен на себе си.
167
0
 
0
 
! Отговори
Свирчока Мухабед преди 14 години
Да не си преял със свинско по празниците бе? ***. и после искате да ви уважаваме...
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Махай се бе границите са отворени кво чакаш?
165
0
 
0
 
! Отговори
али преди 14 години
да ви на всички ви жените на задна прашка :)))))) българи *** :))) затова за вас е само кокалчето защото сте *** :)))
164
0
 
0
 
! Отговори
Кукумявката преди 14 години
Турският външен министър реагира нормално защитава интересите на държавата си. А нашия бивш премиер Иван Костов веднага допусна, че нашите медици в Либия може да са виновни. При това се изказа публично по БНТ. Турците за разлика от нас поне реагират адекватно. Уважават сами себе си. Ние обаче си фантазираме по медиите, вместо ако имаме спорове и искане да се постави на нивото на което трябва. На между правителствена среща или иск през международен съд.
163
0
 
0
 
! Отговори
кирка преди 14 години
до параграф 301 -....А ако влязат в ЕС? Какво ни чака?-Голям к** ви чака