Какво казват черните кутии от самолета на Качински?

Полските власти публикуваха записите от катастрофата край Смоленск
1 юни 2010 19:25,
150
Какво казват черните кутии от самолета на Качински?
Черните кутии от разбилия се край Смоленск самолет. Снимка: БГНЕС

Полските власти публикуваха записите от черните кутии на разбилия се край руския град Смоленск самолет, в който пътуваше президентът Лех Качински.

Записите съдържат множество предупреждения от автоматичната бордова система на самолета, според които машината трябва да набере височина. Предупрежденията са отправени точно преди катастрофата.

„Издигни се, издигни се... Терен отпред“, гласи едно от предупрежденията.

Още по темата

На записите се чува и пилотът, който ругае.

При катастрофата на 10 април загинаха президентът на Полша Лех Качински и още 95 високопоставени полски представители.

В понеделник руските власти, които разследват трагичния инцидент, предадоха на Полша черните кутии от разбилия се самолет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Do 60 преди 14 години
Я да видим:"Soloviev D-30F6 afterburning turbofans 152 kN (34,172 lbf) eachLyulka AL-41F afterburning turbofans, 176 kN (39,680 lb) each"Пробвай с нещо друго, а!
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На туй дето са ти го завряли между двете уши, видеотенче нещастно!
60
1
 
1
 
! Отговори
55 преди 14 години
до 57: А на кое викате перка по вашия край?
59
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако руснака беше толкова добър, щеше да прави най-добрите самолетни двигатели - но не прави.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
51 да нес си им светил като са тествали двигатела бре мухъл? Или ти си ОТК-то и даваш оценка "ЧУдесен". Да ви го набутам в празните мухлясали кратуни, ама няма да се напълнят с акъл! Ламъри нещасти!
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 55 ти си пълен ***. РУснака рави една перка 4 пъти по евтино от който и да е с такава точност която не си сънувал, но на 2 перки вората винаги е брак, и руснака казва че кво от това! тъй или иначе ги правя 4-ри пъти по-евтино. А с ръчни стругове се работи все още само в БГ и ***.
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хъ тук са се събрали светилата на авиотехниката и комсонавтиката! Драги видотенчета, само с гледане на Дискавъри и четене на илюстровани популярни списания не се правят ракети, а камо ли да давате изобщо коментари по въпроса! Така, че когато сте се нааквали в памперсите са разработвали самолети, ракети или там каквото се сетите. Така че тишина по темата и продължавайте с Дискавъри и илюстрованите детски книжки с картинки.Нямате абсолютно никаково право на коментари!
55
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Що за фантазии? Какви толкова специални технологии за обработка на титан имат руснаците? Дават им да работят нискотехноогични и енергоемки операции - фрезоване на алуминиеви и титанови отливки и пр. За руснаците е дюшеш, че се сдобиват с модерни и високоточни машини. Западняците с тъпия си акъл си мислят, че така ще ги цивилизоват. А братушките с новите машини си правят оръжия. Варварска им работа.
54
0
 
4
 
! Отговори
НаблюдателЕ преди 14 години
@ 51 Анонимен:Глупав ли си или си още по-глупав?1. Направи справка на сайта на Boeing за да видиш, че 15% от материалите на 787 са титан2. Колегата отдолу не говори за ракетните двигатели НК-33, които са разработени за ракетата-носител Н-1, и които вероятно ще бъдат купени от Aerojet, а за РД-180, които влизат в Atlas III и ATLAS V от 1990 година...Глупав младеж, обработен от местната пропаганда...
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 49: Как така че започнат набор, а самолета ще пропада? Значи не ги е слушал, т.е. бил е повреден?
52
1
 
7
 
! Отговори
русофил емигрант преди 14 години
Малка подробност - американските инжинери с много ключови области са бившите руски инжинери и университетски възпитаници.Не е въпрос до интелект , а до финансиране. Капитализмът доказа, че финансира по-добре и осмука комунистическия кокал.
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В 787 не се ползва титаний. Целият (почти) е от карбонфибър. Руснаци не се ползват в този проект, както и в никакви други, поради технологичната изостаналост на Русия. Ракетните двигатели за които споменавате тук са от руския (съветски) лунен проект М-1. Ракетата беше неуспешна ,но двигателите-чудесни.Това беше върховното техническо постижение на СССР.Случи се през '70 години.От тогава е само спад.
50
0
 
4
 
! Отговори
Know-how преди 14 години
До СТРАНДЖАТА -Изказване No.15Въпрос с понижена трудност: Колко километра изминава реактивен самолет за половин час?Смени си името, не го заслужаваш, унижаваш ни като българи, всъщност българин ли си
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички коментирате като типични българи.Транскрипциите от кутиите са публикувани в интернет и дори на руски.Прочетете и тогава коментирайте, кухи ***.Пилотите са започнали издигане на височина 100 м, за да отлетят за резервно летище.Машината обаче продължила да пропада. Предупреждението от кулата е дошло на 8 сек. преди удара.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защото американските инженери не са способни!Според тях, руските двигатели не би трябвало даже да работят!Работата е, че руснаците са успели да направят сплав достатъчно издържлива на кислородната среда в двигател с такава мощност!Американците и досега не могат да разберат технологията за направата и!Да не говорим, че ако става на въпрос за самолети, руснците имат технологии за обработка на титаний каквито на запад нямат, та затова и Боинг сключи договори с руски компании за новия Боинг 787!
47
1
 
4
 
! Отговори
полчо преди 14 години
Какво казват кутиите - трябва да го вадите виновния от катедралата, това казват...
46
2
 
2
 
! Отговори
woodoo преди 14 години
както каза някой - не им е трябвало на западните инженери да правят руслани, наемат руснаците щото са по-евтини (да им изнасят нещата в космоса). както и руснаците могат да направят бмв но не им трябва - по-лесно е да ограбиш народа си и да си внасяш бмв-та за олигарсите..
45
0
 
5
 
! Отговори
ре преди 14 години
много готини коментари! не бях чел нещо толкова свежо отдавна! евала овчари... Жалко за хората - бог дса ги прости...
44
3
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 14 години
Човек, замисли се малко, говорите глупости. Може ли изобщо да се прави сравнение между авиопромишленост на Щатите, на Европа и на Русия. Едните изкарват по 15-20 средни самолета и по 6-7 големи лайнери всеки месец, вторите също, руснаците сглобяват по-малко за цяла година. Нали не мислиш сериозно, че инженерите, които са направили Еърбъс 380, Боинг 747 и прочие, не могат да направят нещо като Руслан или Мрия? Не са го направили, защото не им е потрябвало.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
като стане лошо ще падат ракети , а не совалки....