15 души загинаха на Парада на любовта в Дуисбург

Хората били изпотъпкани от тълпата при масова паника
24 юли 2010 20:56,
112
15 души загинаха на Парада на любовта в Дуисбург
Снимка: БГНЕС

Най-малко 15 души загинаха, изпотъпкани при масова паника, по време на традиционния Парад на Любовта в германския гр. Дуисбург, съобщи BBC.

Около 100 души са били ранени по време на празника на техномузиката, наложило се е поне 10 от тях да бъдат реанимирани на място.

Инцидентът е станал, когато тълпата е влизала в тунел. Полицията се е опитала да спре опитващите се да влязат в зоната на фестивала, която била претъпкана.

Хората обаче се паникьосали и така се е стигнало до трагедията.

9 хеликоптера са се включили в овладяването на ситуацията. Много от пострадалите обаче са се намирали в широкия тунел и това е затруднило екипите за спешна помощ да стигнат до тях.

Според организаторите 1 млн. и 400 хиляди души са участвали в шествието, което се провежда почти всяка година.

Говорител на властите в Дуисбург съобщи, че полицията е решила да не евакуира незабавно местата на фестивала заради опасения от нови панически движения, тъй като десетки хиляди хора все още са събрани там.

"Love parade", който преди се провеждаше в Берлин, е един от най-големите техно фестивали в Европа.

Той води началото си от мирна демонстрация през 1989 г. за равни права на хомосексуалните. По-късно прерасна в масов празник на открито на клубната култура.

От 2007 г. парадът се измести от столицата заради разногласия с местните власти по отношение на сигурността и през последните години се е провеждал в няколко германски града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
4
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
Добре бе dnes.bg къде видяхте, че първия параде бил демонстрация за ***? "The Love Parade first occurred four months before the opening of the Berlin Wall. It was started by the Berlin Underground under the initiative of Matthias Roeingh aka "Dr Motte" and his then girlfriend Danielle de Picciotto. It was held as a political demonstration for peace and international understanding through love and Music."
98
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ СДС и Костов подкрепиха такъв парат на обратните у нас...
97
2
 
3
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
Гей е баща ти бе ЧАЛГАР грозен!!!
96
1
 
7
 
! Отговори
IV преди 13 години
да, за жалост си много прав/а... Българите са един стъпкан и измъчен народ. Видях ги по морето, 50-годишни западноевропейки... грозни, но въпреки това запазени, поддържани, глезят си се... сравнявам с жените в един български град.. и какво да видя, само проблеми и битка за оцеляване?! какво подяволите?! докъде сме я докарали... дано има оправия скоро
95
1
 
5
 
! Отговори
До 101 преди 13 години
Да не е умрял по данните естествено..защото всичко се покрива..Но жалко е че почти всички са с промити мозъци и ако чуете, че едно момче в Бангладеш се е одавило по новините сигурно ще се просълзите повече отколкото, ако идете в някой дом за деца..Но не сте Вие виновни, че медиите са промили мозъкът Ви.
94
5
 
8
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
ПАРАД НА ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ...
93
6
 
13
 
! Отговори
до -Ясен преди 13 години
Ясен, Никой не е умрял от глад до сега в България ,- samo ot mizeria ! Edna jena na 55 v Bg. izglejda kato baba, a v normalna strana tia e v razcveta si, zdravoslovno hranene, sport, polojitelni emocii.Biah v Balgaria predi polovin godina. Po licata na horata se vijda vsichko. Jivi martavci. Tova koeto vidiah.
92
7
 
6
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 100Никой не е умрял от глад до сега в България стига простотии!
91
18
 
9
 
! Отговори
.. преди 13 години
В България ежедневно от мизерия,глад и нищета умират 15 души МИНИМУМ и това е всеки ден..В една държава, като Германия веднъж годишно загиват 15 надрусани ***...Е аз ако тръгна и тях да жала, няма да мога да спра да рева от родната действителност..Айде да се гледаме нас си , апа после да жалим другите.
90
3
 
4
 
! Отговори
don98 преди 13 години
do 98 towa ne gei parat, a saginajha mnogo hora, rasbirsch li ***!
89
5
 
1
 
! Отговори
аз преди 13 години
Абе ясно е, че гейовете и ромите се надценяват и нагло се набутват навсякъде и провалят имиджа на по-скромните такива (за гей-ромите да не говорим), но това е страшна трагедия!
88
1
 
4
 
! Отговори
горчив спомен преди 13 години
ужас!!мене ме е газила така тълпа на излизане от стадион, когато бях ученичка и правихме репетиция за някакъв празник, не помня вече какъв, но още помня как едва изпълзях отсрани до храстите, с последни сили и без една обувка
87
15
 
9
 
! Отговори
DIMBI преди 13 години
НЕ : "15 ДУШИ ЗАГИНАХА ..." А : "15 НАРКОМАНА УМРЯХА ЗА НЯКОЛКО СЕКУДНИ ..."
86
5
 
2
 
! Отговори
jej преди 13 години
iztepaha se ot liubofff
85
9
 
2
 
! Отговори
Нострадамус преди 13 години
Точно така - да гинат скакалците!
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
големите тълпи хора са като неуправляема плътна маса, затова не се разрешава събирането на милион хора в ограничено пространство
83
4
 
1
 
! Отговори
Кайо преди 13 години
Мислех си тази година да отида на парада, защото винаги ми е било мечта, но не се получи и като чели по-добре, че не съм отишъл. Не се знаеше къде щях да се намирам.
82
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 13 години
ужас, ти там ли беше :(
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно там стана и мелето, защото затвориха въпросния вход, без да спрат да пускат хората от основните 2 входа, и там по средата ги изпомачкаха просто! Линеиките едвам влезнаха, защото всичко беше толкова пълно, че хората нямаше къде да се сблъскат зада минат колите! Няма думи просто! Жертвите са по последни данни от там 25, като едната е бременна жена :( а тежко ранените са доста над 100!
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно се прибирам от там сега и беше ад! Организациетя беше много зле, самото място за провеждане бете трагично, настилката беше баластра и то бая едра, с много прахоляк, дупки с кви ли не ***! Освен това беше предназначено само за 650 000, а те пуснаха към 1 милион вътре! А този тунел.... в 2те му страни бяха входовете, като тълпите се срещаха баш в средата и от там завиваха на 90 градуса към входа към "площада".