Русия и САЩ пак се сдърпаха за американската ПРО

Москва твърди, че ракетите на Вашингтон са насочени срещу тях
17 сеп 2010 07:40,
64
Русия и САЩ пак се сдърпаха за американската ПРО
Военните министри на САЩ и Русия - Робърт Гейтс и Анатолий Сердюков. Снимка: БГНЕС

Русия и САЩ продължават да имат принципни различия по въпросите около стратегическата ПРО, обяви пред журналисти министърът на отбраната Анатолий Сердюков, съобщи РИА Новости.

"Принципните ни разногласия се отнасят до това, че те ни казват: Нашата програма за ПРО не е насочена срещу вас, а ние им отговаряме, че според нашите разчети е насочена срещу нас", каза министърът.

По думите му руската страна е предложила на американците да започнат с оценка на степента за ракетни заплахи.

"Нека заедно да ги анализираме и да ги оценим, от къде идват. Чак след това можем да решим въпроса как да премахнем тези заплахи и нужно ли е разполагането на елемент на ПРО в регионите, където е планирано. Или може да се намерят и други варианти", каза Сердюков, който е на визита в САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: Анатолий Сердюков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Бе то предвещават скоро и САЩ да се разпадне и нищо не е за чудене - ще е много кефксо даже макар че никой не мъкне на гърба си а смъква от колониите си и кожите им и ресурсите им и ги поубива с приятелския огън по погрешка - хи,хи - *** работа а?
51
2
 
2
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Ако не притискаха Русия, нямаше да могат да вкарат и комунизъм там! Сега се опитват да и вкарат "демокрация" с помощта на празни кратуни, като твойта, ама нещо не им се отдава. Каквото и да стане ,ти ще си останеш ***!
50
0
 
4
 
! Отговори
Нортроп преди 13 години
Подбрал си си много точен ник....Беше ви лесно едно време да лежите на гърба на СССР и да симулирате работа в изкуствено създадените заводи. Не се чудете защо СССР се разпадна. Нямаше как да отцелее като мъкнеше цяла източна Европа на гърба си!
49
3
 
3
 
! Отговори
ненормален преди 13 години
до Саакашвили Абе *** някой питал ли е народа иска ли в НАТО. иска ли ПРО ДА МУ НАБУТАТ В *** ЗА ДА Е ЛЕСНА МИШЕНА ЗА НАХАКВАНЕ - ТА КАКВО СЕ ИЗКАЗВАШ НЕПОДГОТВЕН. сащ СИ ГЛЕДАТ ИНТЕРЕСИТЕ ДОКАТО РУСНАЦИТЕ ГЛЕДАХА И НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ И ЗАТВА СИ ЖИВЯХМЕ КАТО сИМЕОНЧО -МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ В КОБУРГА - ЯНКИТЕ ВЕЧЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ РАЗВИТИЕТО НА КОЛОНИИТЕ ИМ А ОТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ И ОТ ВСЯКАКВИ ТЕХНИ ИНТЕРЕСИ - СТИГА СТЕ ИМ ГО ДУХАЛИ
48
0
 
3
 
! Отговори
za 58 преди 13 години
i kakvo da napravim kato sssr iz4ezna ?
47
4
 
3
 
! Отговори
РПГ-7 преди 13 години
Не е точно така - благодарение на руснаците плащахме 10лв. парно и билетчето за градски транспорт беше 6ст., земеделието ни се развиваше добре и нямаше пустеещи площи благодарение на подаръците, казано направо на селскостоп. техника и горива. От американците само потупване по рамото и среден пръст, благодарение на тяхната фирма и ремонта и сега купуваме скъп и прескъп ток от "Марица изток", по-точно казано 5 пъти по-скъп.
46
6
 
5
 
! Отговори
Саакашвили преди 13 години
Всяка една страна член на НАТО и съюзник на САЩ ако поиска може на нейна територия да се разположи ПРО...Русия не може да казва къде да има и къде да няма ПРО..Само ще си дигат пушилка и ще се цупят и това ще им остане! Руснаците трябва да са благодарни че новите членки на НАТО не са така военизирани и не подържат такива големи армий както преди 1990г. Падари и ракети прехващачи трябва да има от Естония и Финландия до Грузия...!!!
45
1
 
5
 
! Отговори
Тавор преди 13 години
В Израел има ПРО! Те Израел са много по-защитена страна от САЩ и Русия имат си свое ПРО отдавна!
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно на тъпанарите трябва да им се обясни на по-достъпен език:ПРО е нещо като катинара на ***-той пази прасето, а не заплашва комшията
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Енергийно зависими сме само от акъла и портфейла си.
42
1
 
3
 
! Отговори
хайдук гюро преди 13 години
Ами сети се от кого сме енергийно зависими и ще разбереш какви са вредите, *** заспал.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разсмиваш ме, знаеш ли? :))
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само 50 коментара?Това е добре.Явно поумнява ***'тялът. :)
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българите само дето говорят на славянски език, а по кръв имат повече общо с турците и румънците. А това, че се обичаме, не означава, че трябва да им стана роб на империята.
38
1
 
5
 
! Отговори
za 36 преди 13 години
Dopylnenie : ako sme ibrik4ii na rashkite pak sme valat , nali 45 godini probvahme......Izvod : kervana i ku4etata.......
37
1
 
1
 
! Отговори
ЗА 45 преди 13 години
По-добре да не знаеш:)
36
4
 
6
 
! Отговори
малоумен преди 13 години
Вредите са големи - все едно си развалиш отношенията и се разведеш с любимата си жена и хубавите си деца пръснеш на маината си - та българите и руснаците са си един народ - славянски, почти един език ползваме - отгоре на тва ние си ги обичаме и те си ни обичат - докато янките обичат бомбите и богатствата на всички държавици и са готови да убиват мирни хора в името на природните им ресурси за да се докопат до тях и да не им се пречи
35
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако нямаше кой да притиска Русия, сега руския тъпашки тежим щеше да е разпространен по цяла Европа и щяха да те бият с палката по главата всеки ден, за профилактика.
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако си развалим отношенията с Русия вредите са много.-------------- И какви са тия вреди?
33
2
 
2
 
! Отговори
roki преди 13 години
zaradi tezi voinoliubci amerikancite celia sviat strada .tazi nadprevara vav vaorazhavaneto i pro vsichko tova galta miliardi dolari i svetat vinagi e pod zaplaha za voina.narodite gladuvat i mizeruvat vav imeto na pro i drugi voenni razrabotki.sega iskat da napraviat i balgaria mishena kato instalirat pro vav balgaria.a bai ganio si dava gaza i bez pari na amerikancite.vsichko vazmozhno se pravi pri edna badeshta voina balgaria da bade vavlechena i unishtozhena.shte ostanat zhivi samo neutralni