Качински предупреждава Европа за руската заплаха

Русия възстановява сферата си на влияние в Европа, смята полският консерватор
1 окт 2010 16:25, Елка Василева
142
Качински предупреждава Европа за руската заплаха
Снимка: БГНЕС

Лидерът на полските консерватори Ярослав Качински отправи критика към останалите страни от ЕС и САЩ за „липсата на ответна реакция на неоимперската външна политика на Москва“.

Статията под заглавие „Съюзници и ценности“ беше публикувана на сайта на партията „Право и справедливост“, начело на която е братът близнак на загиналия полски президент Лех Качински.

Според последователния критик на Москва Ярослав Качински влиянието на САЩ в Европа намалява, а се наблюдава процес на постепенно възстановяване на сферата на влияние на Русия, която той смята за идеологически наследник на СССР, посочва ВВС.

„Сега станахме свидетели на опити за намаляване ролята на нашия регион в Европа. Подобни действия са подарък за държавите, които не признават демократичните ценности и правата на човека. Те могат да ни се струват привлекателни бизнес партньори, но те не споделят ценностите и стандартите, които преобладават в евроатлантическото политическо пространство“, се казва в статията.

Качински смята, че разширяването на икономическото сътрудничество на най-големите европейски държави с Русия заплашва да има сериозни политически последици и намаляване значението на ЕС.

Опозиционният политик, евродепутатът Ришард Чарнецки, написа в блога си, че статията е била изпратена на всички евродепутати и дипломатите, акредитирани в Полша, а също на полските мисии в редица страни.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Ярослав Качински
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
неделя преди 13 години
САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ предупреждават,че Европа е застрашена от терористични действия,ПОЛША предуреждава Европа за руска заплаха Както казват социолозите--къде сме ние
141
0
 
0
 
! Отговори
136 преди 13 години
Първо, разбира се, че ги интересува и второ, изобщо не си загрял какво казвам. Или просто разводняваш темата.
140
0
 
0
 
! Отговори
коста преди 13 години
До 136-Много се съмнявам че САЩ ги интересува какво мислят въпросните 25-30%,пък и останалите-виж Авганистан,Виетнам,Ирак и т.н.И щатите и Русия са си империи и се ръководят единствено от собствените си интереси.Въпросът е с кои от тях съвпадат нашите интереси-те са за нас добрите.
139
2
 
1
 
! Отговори
До 128 преди 13 години
Избраха го, както ние избрахме Желю Желев. Един от нито един. Посдле доста от тях съжалиха за избора, точно като нас - не един път съжалихме и още ще съжаляваме (Симеон не е последното разочарование). Качински са двама *** и поляците го съзнават много дорбре. "Патката" и "Картофите" са им популярни прякори в Полша и те са едно голямо разочарование за поляците. Естествено, има и група хора, които ги харесват, но те са малцинство. Говори честно с поляци, те ще ти кажат що за хора са Качински
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А Турция кои ценности на евроатлантическото пространство не споделя?
137
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Същата политика са имали руснаците и след Освобождението. Докато са се надявали да станем Задунайска губерния и да им играем безропотно по свирката, са ни подкрепяли. В момента, в който сме поискали малко самостоятелност, са почнали с мръсните номера, дори с откровени опити за окупация. Същата е и играта с Грузия.
136
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички глупости за Ран-Ът са лъжи на червените... които искат да прикрият собствените си престъпления. България тъпче на едно място, защото всичко досега се саботираше от бившите явни, а сега тайни хора на Кремъл у нас. От друга страна САЩ се въздържат от прекалена подкрепа за БГ, защото ние още не сме се определили напълно - едно 25-30% са дървени глави, които не могат да разсъждават, но някой им казал, че Русия=Добро, а САЩ=Лошо.
135
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така, нещата стоят по следния начин. Кой каквото спечели, се стреми да го развие и укрепи. Кой каквото губи, се стреми да го разруши и направи колкото е възможно по-негодно за ползване. СССР печели България след войната, САЩ печели Западна Германия. Вследствие на това - съветски заводи и специалисти в БГ, план Маршал в Германия. Сега е обратното, Русия се стреми да саботира БГ чрез петата си колона, САЩ в момента имат интерес от нашето укрепване. Всички глупости за Ран-Ът са лъжи на червените...
134
1
 
6
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
Прав е човека от руснаците нищо добро не е дошло за европа, те подпалиха 1-та световна война като подкрепиха и защитиха сръбския тероризъм, те подпалига заедно с Хитлер и 2-та световна война сключвайки таен д-р, те окупураха цяла източна европа и попречиха на неиното развитие.
133
4
 
0
 
! Отговори
Да преди 13 години
Не трябваше Великите сили да възстановяват Полша след Втората световна. Половината трябваше да си остане на ГДР /тя си е немска земя/, а другата половина - в СССР /тя си е руска/.
132
0
 
3
 
! Отговори
Гошко преди 13 години
...Те могат да ни се струват привлекателни бизнес партньори, но те не споделят ценностите и стандартите, които преобладават в евроатлантическото политическо пространство, се казва в ... А защо тогава Лех Валенса говори, че Турция трябва да влезе в ЕС? Излиза, че нещата не са сложени на принципна основа а на кой както му изнася! Те за това Русия ще диша във врата на Полша!
131
3
 
4
 
! Отговори
za 112 преди 13 години
Bylgaria padna na 9/09/44 okupirana ot vas........ottogava vse nazad
130
3
 
4
 
! Отговори
za 122 преди 13 години
''Nina'' e rusnak, koito ne e v Bylgaria.....edin Gospod znae zashto visi tuk i pishe gluposti....
129
1
 
5
 
! Отговори
za 124 преди 13 години
Typ4o, protiv obedinenieto ni , nare4eno ''Syedinenieto'' e ...................Rusia.===================Nau4ete si istoriata predi da 4etete knijki za svetovnata konspiracia
128
0
 
2
 
! Отговори
za 125 преди 13 години
v ruskata presa , nali :))........shtoto poliacite go izbraha za prezident
127
6
 
14
 
! Отговори
СИБАНКЯ преди 13 години
Русия е на път да се превърне отново в империя на злото! Тази страна отново свети в яркочервената светлина на убийци , терористи и мародери! Същевременно българските управляващи им се надупват! Нечувано национално предателство! Разкриване на всички руски агенти в България,наводнили страната и "управляващия" ни елит!
126
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Питайте някой поляк за братя Качински, пък тогава дращете глупости тука.... Те бяха и този все още е - двама смахнатяги, които случайно като *** излязоха на върха на вълната от мътната вода и с много празна риторика, подлизурстване в САЩ и грандомански амбиции да управляват Европа поведоха Полша на никъде. Ако не беше участта на Брат му, този *** отдавна да е изчезнал от политиката. Премиерът Туск беше заявил че като поляк го е срам от Качински, позор са за държавата, не можел да ги търпи
125
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха, ха Качински!... Този *** нещастен Поляците го наричат "Патката" или "Картофа" заради природната му тъпота. В пресата пък пишеше, че за всичко питал майка си, а до преди година - две нямал собствена банкова сметка и тя му давала джобни и какво ли още не.... И този велик гений, който е предмет на постоянни подигравки в Полша, може да се изправи на вълната от състрадание заради смъртта на брат си (също известен с тъпота, инат и ограниченост в Полша), за да да раздава акъл, какъвто сам няма
124
8
 
12
 
! Отговори
Мой преди 13 години
До 11340% от СССР= 100 % ЕВРОПА, Справка атласа по география.Прочети "Играта на лисицата" на Ласдис Фараго и ще разбереш истината за световна война, кой я подбужда, какви интереси има, и кой кого изиграва в създалата се ситуация. Русия е мачкана още от самото си съществуване от т.наречените западни империи, които дори на нас ни попречиха да се обединим като народ след 1878, само и само да не попаднем под Руско влияние.Не защитавам политиката на Русия. Но и Запада не са светци.
123
5
 
4
 
! Отговори
bg преди 13 години
Poljacite kato sa tolkova demokrati4ni zashto ne dadat nezavisimost na Silezia?