Руснаци предлагат размяна Ходорковски–Путин

В Москва четат втората присъда на Ходорковски
Обновена: 27 дек 2010 09:48 | 27 дек 2010 09:45, Елка Василева
43
Руснаци предлагат размяна Ходорковски–Путин
Снимка: БГНЕС

В Екатеринбург активисти на движението "Отбрана" предлагат да бъдат "разменени" бившият ръководител на компанията ЮКОС Михаил Ходорковски, който излежава присъда и премиерът на Русия Владимир Путин, съобщи радио "Ехото на Москва".

Участникът в акцията Степан Рудаков разказа в интервю за радиото, че активистите на движението са възприели буквално неотдавнашната фраза на Путин, че "крадецът трябва да лежи в затвора".

Така през нощта срещу 27 декември по стените на сгради в Екатеринбург се появиха около 80 портрета на Ходорковски и Путин с надпис "Заменям Путин за Ходорковски".

По този начин участниците в акцията изразяват мнението си кой всъщност трябва да отиде в затвора.

Съобщава се, че не е имало задържани по време на акцията. Според организаторите им е помогнал 30-градусовият студ, поради който по улиците почти не е имало милиционери и минувач, пише Lenta.ru.

Още по темата

Акцията е проведена по повод огласяването на 27 декември 2010 г. на втората присъда срещу Михаил Ходорковски и Платон Лебедев.

Те са обвинени в кражба на нефт и легализиране на доходи, получени по престъпен начин.

В момента Ходорковски излежава 8-годишна присъда, която той получи за укриване на данъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм 1.90 м. *** е 1.70м. Путин може дяа ме гледа отвисоко, само ако си седне на портфейла.
21
12
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
В потвъждение на това, което казваш - преди 2 години на една сбирка на руските олигарси *** размахваше пръст и се караше на Дерипаска като на малко дете, затова, че забавил плащане на работници......и тука веднага правя аналогия - може ли Буш, Клинтън или Обама да държат такъв тон на Рокфелер или който и да е американски милиардер?...
20
0
 
3
 
! Отговори
someone преди 13 години
"30-градусов студ" си е направо в тропиците :)))))))
19
2
 
22
 
! Отговори
стг преди 13 години
никой не е съдил Ходорковски за това че е олигарх и е придобил имущество по криуминален начин , както и още 100 тина подобни "кукли" на КГБ, съдят го щото си е въобразил че имуществото е негово, както Илия Павлов и други си бяха въобразили в България, не имуществото има само един собственик, това са пари на КПСС, дадени за временно управление
18
15
 
20
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Защо седесетата мразят Путин? По същата причина,поради която мразят Бербатов.Стои неизмеримо по-високо от тях!
17
2
 
8
 
! Отговори
стг преди 13 години
Бахура , надявам се че не вярваш на тая глупост, която си написал, викаш примерно Дерипаска и Абрамович са честни филантропи а тоя е обрал Русия що не почнеш да се образоваш малко може и да помогне
16
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Глупости !
15
20
 
31
 
! Отговори
Бахура преди 13 години
Присъдата на Ходорковски е пример и факт, че в русия има нормално действаща съдебна система, която не я е страх олигарси и мафиоти. Нито пък, че съдебната система в Русия ще се огъне пред външни сили-мафия, вместо Березовски да финансира всички митинги против власта в Русия, трябваше и той да бъде в Затвора. Березовски е също един от най-големите гангстери на прехода в Русия.Но интересно защо Англия го закриля? Май Англия и САЩ имат интерес към руските нефтени находища и поддържат всички мафиоти
14
13
 
30
 
! Отговори
РПГ-7 преди 13 години
Прехода в Русия беше такъв, какъвто беше и в България - криминален, с тази разлика че мащабите на Русия са огромни. Ходорковски е един мошеник и далавераджия /както повечето т.н. бизнесмени/, който окраде руската държава с милиарди, затова сега е и в затвора, стига с тия локуми за "политически репресии". Нима България не беше разграбена от български Ходорковчета ??? Излязла шайка пияници, платени с нечии пари да протестира ....... голям праз !
13
17
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Руска му работа - преди *** руснаците бяха потънали в л****** до устата, а сега нивото е до брадичката и те са безкрайно щастливи......При толкова подземни богатства и ресурси... - еееех какво ли щеше да стане, ако си разменят териториите с Япония?...
12
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще придобие ами да остави еврейте да бастисат всичко ли?
11
11
 
15
 
! Отговори
космополит преди 13 години
Не се прави на ударен,а кажи как така Володя е милиардер?От президентска му заплата ли?Не споменавам премиерската му,защото преди това беше милиардер.Как придоби акции за милиарди в най-печелившите руски компании?Купи си ги с парите от нивите на баба си ли?Не те ли е срам?
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За *** и Путинските интереси, искаш да кажеш
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е така, защото Абрамович е Руският аналог на Сорос ( Дерипаска също ). Те преди всичко работят за Русия и руските интереси !
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце е олигарх който продаде народа си ( Българският ).
7
13
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Скритото послание на *** е - "Крадете, но не ми бъдете опозиция!"... - вземайте пример от Абрамович!...
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 3Нима не знаеш приказката, че "Най големия враг на руския е човек е съветският човек" ?
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Права си. Гоце е един от тях.
4
5
 
20
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
НИКОЙ не се съмнява, че тази пропагандна акция е платена с парите на същите тези олигарси от криминалния Преход, които Путин успя да вкара в затворите. Такива олигарси има и в България, но те не са в затвора, а управляват държавата. А техните журналистически мекерета пишат подобни статии.
3
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Движение "Отбрана" ?!?! WTF, от кого се отбраняват?! От собственият им народ - руският ?!? В това няма никаква логика, единственото логично обяснение е, че те не се чувстват руснаци или работят за външни държави и се отбраняват на руска територия. Евреинът Ходорковски когато в Русия цареше хаос, не без външна помощ заграби нефтени находища в Русия, които са национално богатство. Не частно!