От партията на Путин: Да погребем Ленин

Това е някаква езически-некрофилна мисия, казва член на "Единна Русия"
20 яну 2011 20:31, Елка Василева
41
От партията на Путин: Да погребем Ленин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тленните останки на Владимир Илич Ленин трябва да бъдат изнесени от мавзолея на Червения площад. Това заяви депутатът в Държавната дума от „Единна Русия“ Владимир Медински, цитиран на официалния сайт на партията.

„Това е някаква нелепа, езически-некрофилна мисия при нас на Червения площад“, смята Медински.

По думите му наличието на Ленин „като централна фигура в некропола в сърцето на нашата страна е крайна нелепица“.

„Мнозина се обиждат от рок концертите на Василиевския хълм, но ние дори не се замисляме, че това е двойно кощунство – правят се концерти на територията на гробище. Това е вече някакъв сатанизъм“, заключава депутатът.

Мнението на Медински беше подкрепено и от депутата Роберт Шлегел. Той заяви, че „другарят Ленин отдавна вече трябваше да бъде погребан“. Едва ли някой разбира защо в центъра на страната лежи тази мумия, каза още Шлегел.

Комунистите, които отдавна се обявяват срещу погребването на Ленин, пред Интерфакс нарекоха провокация изказванията на членовете на „Единна Русия“.

По думите на лидера на Комунистическата партия на Русия Генадий Зюганов управляващата партия може само „да събаря паметници, да преименува улици и да разкопава гробове“.

Неговият съратник Владимир Кашин пък посочи, че изявления за необходимостта Ленин да бъде погребан по правило се правят в навечерието на годишнина от неговото раждане или смърт. Ленин почина на 21 януари 1924 г.

Идеята Владимир Ленин да бъде погребан се изказва не за първи път, пише Lenta.ru. Владимир Кожин от президентската администрация беше предложил да бъде организиран референдум по въпроса за погребването на Ленин.

Последното социологическо проучване, проведено от ВЦИОМ, сочи, че 41% от руснаците смятат за неестествено тялото на Ленин да остане в мавзолея на Червения площад. 66 % пък се обявяват за това той да бъде погребан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
16
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Отиват група българи в Москва и разбира се порядъчно се напиват!Еден предлага да отидат в мавзолея за да видят Ленин!Само че е 2 ч. през нощтта и естетвено мавзолеят е затворен. Тогава най-трезвия се сещя и тича в най-близкия магазин за алкохол, взима каса водка и я носи при другите пред мавзолея. Предлагат я като рушвет на охраната!Тогава пазачите сменят тона и казват:- Заповядайте! А ако искате може и ние да ви го изнесем!
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
V Izrael da postrojat pametnik na *** - i toj e istoricheska lichnost i ne trjabva da bade zabravjan - osobenno v Izrael.
16
4
 
19
 
! Отговори
Мазухизъм преди 13 години
Да поставиш мумията в мавзолей в центъра на столицата и да отдаващ почит на човек който *** мамата на много поколения руснаци и източноевропейци .
15
14
 
7
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
ПАК ШЕ ГО ИЗРОВИМ.....
14
10
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
На какъв терор го подлагат тоя с брадичката... - но той си го заслужанва:- Хвана ревматизъм в тоя влажен и хладен мавзолей.- Травмираха му ушите от тракането на ръждясали ракети и други железа по площада.- Цял ден го излагат на показ като сергия от Капалъ черши.- Часовникът от Спаската кула не го оставя на мира и му дрънчи 24 часа в денонощието.- Чуват се пиянси гласове от среднощните запивки в Кремъл.... абе с една дума терор...
13
5
 
15
 
! Отговори
Щ2 преди 13 години
Мумията на Г. Димитров щеше още да стой в центъра на София, ако бг. комунисти се не оказаха в един момент малко по- слаби. Съветските комунисти изхвърлиха от мавзолея мумията на Сталин, която беше до тая на Ленин, нали уж е история. Какво да ги правиш; КОмуНИсти!
12
2
 
10
 
! Отговори
rusnak преди 13 години
По-интересното е, дали ще разрушат мавзолея??
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да убиваш хора от глад и обречена смърт изпращайки ги за пушечно месо, не е ценост с която света трябва да се гордее и показва.
10
5
 
5
 
! Отговори
РПГ-7 преди 13 години
Тези от партията може да си приказват каквото си искат, решаващата дума е на В.Владимирович и каквото каже това ще стане! Между другото и в България е така - гербаджиите може да си приказват каквото си искат, решаващата дума е на бат` Бойко ! Така, че и двата парламента са последна дупка на кавала при взимането на решения !
9
2
 
8
 
! Отговори
Дончо Горскио преди 13 години
И не само Русия,защото негови послеователи има и в БГ.
8
4
 
9
 
! Отговори
180+180=??? преди 13 години
Хайде сега нашите червено поклонници ще завъртят бетонните си позиции за защита на историческите симболи на 180 градуса, след инструктаж от кремъл, разбира се.Чудно ми е, ако някой от "опозицията" (тоест, психически нестабилен - бъдещ самоубиец) беше казал подобно нещо, какво щеше да Ви е мнението?Хи-хи-хи-ха-ха-ха.
7
14
 
8
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Не знам в Египет, Индия, Китай и други страни да правят подобни неща ----- Всичко старо и престаро си е на място и непроменено - храмове, божества, замъци и каквото и да било ---- Това е история, това се е случвало и нищо не бива да бъде отричано ---- Колелото на историята се върти - нали така ----Днес едни имат един вид ценности, утре други имат друг вид ценности - никой няма право да заличава едните или другите
6
2
 
7
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Остатъци от древна Египетска култура, предполагам, че пропорциите на мавзолея също може "случайно" да се окажат преплетени с еталона "златното сечение"! Както и да е те си знаят това си е тяхна работа!
5
5
 
14
 
! Отговори
Руснак преди 13 години
Отдавно трябва да го погребат, наистина луди пари дават Рунснаци за подържка за тая мумия ! Тоя *** Ленин обърка цалата Русия да му го турят там дебелия при господ по ушите , мама му е..............
4
4
 
20
 
! Отговори
нервна преди 13 години
Това наистина е извращение - как могат да показват трупа на човек,независимо кой е,като *** в зоопарка.Да не споменавам,че това си е и сатанизъм,да се кефиш на труп.Всъщност,нали комунистите просто са искали да сменят едно божество-Христос- с друго,атеистично - великият вожд.Е сега,като руснаците се връщат във вярата,не им трябва полуразложеният труп на Ленин,освен,може би,за парите от туристите?
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Rусия скъсва окончателно с юдео-болшевошкото си минало и скед като Путин подгони яко чифутските крадци ,като ходорковски ,березовски и сие ,сега праща в небитирто и мумичта на еврейския сифилистик ленин(бланк) ...-браво това се иска светът се променя и времето на цион свтрши////
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом като нарекоха Ленин - мумия - има шанс за ЕС.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
I tova ste stane.