От фронта в приюта за бездомни

670 000 са безпризорните хора в САЩ. 20% от тях са ветерани
Обновена: 29 яну 2011 08:00 | 29 яну 2011 08:00,
154

Източник: Reuters

Някои американски военни се завръщат от мисии в Ирак и Афганистан и се озовават без дом – на улицата.

В САЩ има около 670 000 бездомни хора. 20 на сто от тях са ветерани от войните. Неправителствени организации се опитват да подпомагат ексвоенните в нужда, като ги настаняват във временни жилища.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами да. Освен, че са бездомници много от ветераните се самоубиват, защото не могат да се адаптират към нормалния живот. Войници по принцип стават точно такива хора без семейство и образование от бедни райони, за които това е единствен източник на доход. Както казва Хенри Кисинджър "Войниците са животни, които се използват като пионки за политически цели" :)
98
5
 
15
 
! Отговори
Edinstveniq преди 13 години
И поредната порция филми от Холивуд набира скорост..Сега ще се появи някой нов екшън Рамбо и ще ни просълзи с героизма си ...Колко са велики тези американски войници,трябва да им съчувстваме заедно целия свят.."Героите" ,които нямат дом.Няма и да имат ,докато унищожават чужди домове на стотици км от техните собствени!Манипулатори долни!
97
0
 
10
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
В САЩ също беше задължителна военната служба, но ги пращаха в Корея и Виетнам, а не като тебе баба ти да ти носи ядене.
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо американците плащат наем за отпечатването на всяка една банкнота $на група богоизбрани банкери от фед .рез.в следствие на което дългът им е станал трилиони?
95
5
 
3
 
! Отговори
жоро преди 13 години
ТУК е пълно с куки само прочетете статията за счупения пръст на полицая и ще се уверите по коментарите на които има най много плюсове Куките са храненици на държавата и не знаят какво е да си изкарваш сам прехраната като земеделец или друг вид работникМачкат народа понеже така им се нарежда като надзиратели в концлагер
94
2
 
9
 
! Отговори
мравка преди 13 години
Тея са ни наи-малката грижа.Колко домове са разрушил,колко невинни са убили?Господ си знае работата,данего забравят и нашите управници.
93
3
 
11
 
! Отговори
Софиянец преди 13 години
Добре я премахнаха наборната служба при нас.Ако знаете по-малките колко извращения си спестихте , някои си нямат и идея даже.С грижа за хората в армията се правеха много неща за които да се чудиш какво общо имат с военното дело.
92
2
 
7
 
! Отговори
жоро преди 13 години
На държавата не и трябват хора с ниски и средни доходи които да имат някаква собственост затова променят законите така ,че да им вземат собствеността като не могат да се разплатят заради ниските си доходи и умишлено в пъти увеличените им задължения към държавата за което се направиха промени в законите от ГЕРБ които уреждат начина на събиране на не внесени осигуровки като първо се налага непосилно висока глоба после принудително събиране чрез отнемане на имущество !
91
2
 
4
 
! Отговори
с до 92 преди 13 години
"Малкия" е на 35 години и далеч не е първосигнален!Ти къде си служил бе!?Я разкажи спомени!*** комунистически!
90
1
 
6
 
! Отговори
Справедлив преди 13 години
Още в началото на 2009г във финансовото министерство всеки служител знаеше,че към септември няма да има пари в бюджета.Е, малко по-късно се разбра , че чувала е изтупан.Никой не иска да плаща по-високи данъци.А откъде пари тогава и то по време на криза/която май ни бе подминала/.
89
2
 
5
 
! Отговори
с. до 85 преди 13 години
Веднага ти казвам как се оправих!Яко блъскане и сърбане на попарката и на Костов и на Царчето и на Станишката и на Боко!Що-годе приличен стандарт с един горе-долу среден бизнес!Нищо особено де!За връзките си прав!Нищо не правиш!Като бях в Щатите видях,че със същото блъскане като тука живееш 10 пъти по-добре!За жалост тогава нямаше как да остана,но като гледам за пореден път каква селения назрява в България си задействахме с жената процедура за емиграция в Канада!Тука нищо не става!15 години зор!
88
1
 
7
 
! Отговори
Демонкратор преди 13 години
СТАТИЯТА Е ПРОВОКАТИВНА!!в СТРАНАТА на НЕОГРАНИЧЕНИТЕ възможности БЕЗДОМНИ няма!Доларите се търкалят по улиците!!!Ако някой го мързи да се наведе и да си вземе, това си е негов проблем!!
87
1
 
1
 
! Отговори
До 65 преди 13 години
Абе, малкия бягай да пасеш патките и не пляскай неща които не са ти по първосигналния акъл.
86
1
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 13 години
Аз не видях във филмчето бивш американски войник, който да няма покрив над главата си, легло с чаршафи и готварска печка? Мръсните империалисти са изрязали кадрите с истинското лице на Америка.
85
3
 
3
 
! Отговори
читател преди 13 години
Явно армията учи на безделие....А в САЩ трябва да се работи....Да не ги жалим тези ~ 150000 безделници, нада ли и преди армията са рабитили кой знае колко...
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В приетият на второ четене Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2010 г. се предвижда минималният осигурителен праг за земеделските производители от 65 лв да се увеличи на 240 лв. Ако досега един регистриран земеделски производител е плащал 237.6 лв на година като осигуровки от догодина ще трябва да внася по 849.6 лв. Увеличението е близо четворно и то ще засегне предимно хора със средни и ниски доходи. Трайно безработните също ги карат да се осигуряват на 420 лв. от ГЕРБ
83
3
 
2
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 13 години
Ами то е ясно кои стават редови войници - няма нужда да ги характеризирам. Имали посттравматичен стрес от войната - че да не ви прати някой покана да ходите там - това си е ваш избор - ще си носите последствията. Като че ли на хората, които са си останали по местата и не са ходили да се бият по чужбина им е по-леко.
82
4
 
3
 
! Отговори
с.до 82 преди 13 години
Напълно си прав!Точно професионална армия е решението!В САЩ е такава!Знаеш си,че родителите ти нямат възможност да те подсигурят със средства да учиш и съответно нямаш кой знае какви опции пред себе си!Ставаш войник и имаш доста добри преференции за учене,добра заплата и перспективи!Наясно си,че рискуваш с Ирак примерно!И така!Обаче форумните комунистически драскачи не спират да пишат за онеправданите войници в капиталистическа и империалистическа Америка,които *** за Дженеръл Мотърс в Ирак!:)!
81
1
 
2
 
! Отговори
poohy преди 13 години
няма ми коментара!!!!????
80
0
 
2
 
! Отговори
до 80 преди 13 години
Интересно как се оправи !ТУКА е всеки сам да се спасява Кои как се уреди Имаш връзки вървиш