От фронта в приюта за бездомни

670 000 са безпризорните хора в САЩ. 20% от тях са ветерани
Обновена: 29 яну 2011 08:00 | 29 яну 2011 08:00,
154

Източник: Reuters

Някои американски военни се завръщат от мисии в Ирак и Афганистан и се озовават без дом – на улицата.

В САЩ има около 670 000 бездомни хора. 20 на сто от тях са ветерани от войните. Неправителствени организации се опитват да подпомагат ексвоенните в нужда, като ги настаняват във временни жилища.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
6
 
2
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПЕДЕРАС преди 13 години
И ЩЕ СТАНЕ ТОВА ЗА КОЕТО СЕ ИЗМИСЛЯХА ВИЦОВЕ ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ЧАКАТ ЗА ВИЗИ ЗА ***.БАБА ВАНГА ГО Е КАЗАЛА И ТАКА ЩЕ СТАНЕ.ТУКА В *** ЩЕ НАСТАНЕ РАЯ НА ЗЕМЯТА.ВСИЧКИ ЩЕ СЕ БУТАТ ДА ДЙДАТ В *** АМА НЯМА ДА ИМА ВИЗИ.ВРЕМЕТО ИДВА НЕУМОЛИМО АНАТЕМА АНАТЕМА АНАТЕМА
118
5
 
1
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПЕДЕРАС преди 13 години
СЕГА ПРОЛЕТТА ЗАМИНАВАМ В ЛАЙМЕРИКА И САМО ДАЛАВЕРИ ЧЕ ВЪРТИМ.ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ЩЕ ИМ БАЧКАМ НА ТИЯ *** ГАДНИ.АМЕРИКА ТРЯБВА ДА СЕ СРИНЕ ДО ОСНОВИ И СКОРО ТОВА ЩЕ СТАНЕ.ТЕ АКО ЗНАЯТ КАКЪВ ХАОС ГИ ЧАКА НЯМА ДА СЕДЯТ И СЕКУНДА ТАМ.ПРОСТО Е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ТАМ ДА СЕ СЛУЧАТ МНОГО ЛОШИ КАТАКЛИЗМИ.ПОЧАКАЙТЕ И ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ ЧЕ НЕ ГОВОРЯ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.АЗ ЗНАМ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС
117
3
 
2
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПЕДЕРАС преди 13 години
КОЙТО Е БИЛ В ЛАЙМЕРИКА ЗНАЕ ЗА КАКВО ГОВОРЯ.ВСИЧКИ ДО ЕДИН СА ***,МАЗНИ ДЕБЕЛИ И С МНОГО МАНГИЗИ.
116
2
 
2
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПЕДЕРАС преди 13 години
НА ЕДИН АМЕРИКАНЕЦ МУ БЕХ ВЗЕМАЛ 7 000 ДОЛАРА НА ЗАРОВЕ И ОНЯ ЩЕШЕ ДА МЕ ТРЕПЕ С М-16 КАТА АМА ИЗВАДИХ ЛУД КЪСМЕТ ЧЕ СЕ ПОЯВИХА ХОРА.ЩЕШЕ ДА МИНЕ КАТО ИНЦИДЕНТ А ТОЙ МЕ ТРЕПЕ РАЗБИРАШ ЛИ.ТИЯ СА ТОЛКОВА ЗЛЕ ЧЕ НЕМОЖЕ И ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ.ИМАМ ПРЕДВИД УМСТВЕНО.И СЕ УЧУДВАМ ЧЕ С ТОЛКОВА ПСИХАРИ СА ТОЛКОВА ДОБРЕ КАТО СТРАНА.
115
2
 
1
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПЕДЕРАС преди 13 години
ТЕЯ ТАМ ПО ЦЯЛА НОЩ СЕ ЗАБАВЛЯВАТ С *** А БЪГАРИТЕ ИГРАЕМЕ ТАБЛА И САНТО ЗА ДА НЕ СИ ХАРЧИМЕ ПАРИТЕ,И ДА ГИ ПЕСТИМЕ ЗА ДА МОЖЕ КАТО СЕ ВЪРНЕМЕ В *** ДА СМЕ ТАРИКАТИ НА ДРЕБНО РАЗБИРАШ ЛИ.
114
5
 
3
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПЕДЕРАС преди 13 години
ЩО МАНИПУЛИРАТЕ ХОРСКОТО МНЕНИЕ БЕ,ЗНЕТЕ ЛИ КОЛКО МАНГИЗИ ВЗИМА ЕДИН АМЕРИКАНСКИ РЕЙНДЖЪР В ИРАК НАПРИМЕР.АЗ СЕ ВРЪЩАМ ОТ ИРАК С ОКОЛО 50 ХИЛЯДИ ДОЛАРА КЕШ ПАРА ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ ЗАПЛАТАТА МИ Е БИЛА 2500-3000 ДОЛАРА.ОНЯ *** ВЗИМА 5-6 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ МЕНЕ ДЕМЕК ОКОЛО 15 000 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ,И ПРАВЯТ САМО ДАЛАВЕРИ С МЕСНИТЕ ЗА ПОНЕ ОЩЕ ТОЛКОВА.НА ГОДИНА ИМ СЕ ВРЪЗВА ПО ОКОЛО ПОЛОВИН МИЛИОН ЧИСТА ПАРА С ДАЛАВЕРИТЕ ГОВОРИМЕ,И ЩЕ МИ ПИШАТ ЧЕ ТИЯ СЕ ВРЪЩАЛИ КАТО БЕЗДОМНИ В РОДИНАТА СИ.АБЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До невежа 114. На видеото са показани две изключения. Фактите са по-лоши и от текста. ---------------- Какви изключения, бре! :))) Аз ти говоря за общежития за ветерани, ти го наричаш изключение. Добре, нека да е твоето, това са само няколко общежития с изключения, ***...Хубаво, айде и тая фондация, дето строи 130 апартамента за бездомни ветерани е едно изключение със 130 подизключения.
112
0
 
1
 
! Отговори
до 100 преди 13 години
Какво общо имат куките със тази статия бе тикво зелена?А ти знаеш ли,какво е да си изкарваш прехраната с професия,като тяхната?Имаш ли база за сравнение или мънкаш,защото са ти написали някой друг акт?Как точно мачкат народа?Някой,който спазва законите да е имал грижа с тях?
111
0
 
1
 
! Отговори
пижо преди 13 години
Епа те така едно убаво ми става като видим , че и на другите им е зле.Демек не я сам виновен,че сам ***,а некой друг нема значение кой.Хак да им е.
110
2
 
6
 
! Отговори
до 115 преди 13 години
това са гнусни империалистически инсинуации. българия вече е част от ес, сърцето на капиталистическата зараза.американците чакат пред РУСКОТО посолство за виза, защото това е държавата с най-добрия стандарт на живот на земята, скоро и на други планети.
109
1
 
6
 
! Отговори
От извора преди 13 години
До невежа 114. На видеото са показани две изключения. Фактите са по-лоши и от текста. Броя на бездомните е 3 пъти повече. Никой не се грижи за тях. Виждам ги как се ровят по кофите за нещо за ядене. Дори кметствата в градовете официално забраняват на частни и религиозни организации да помагат на бездомните с топла храна. Това привличало повече бездомни в градовете им.
108
2
 
3
 
! Отговори
кеф преди 13 години
Имам сведения от кгб,че пред бг посолството във Вашингтон има огромна опашка от уплашени американци чакащи за бг виза.Сега всички,които накупиха от скъпите панелки могат да са спокойни-ще ги дават под наем на изпадналите американци.Егати рахата ще настане-дъжд от мръсни долари,а ние,че си пиеме ракията и ще си слушаме чалга по цел ден и пак нема да работиме.Па да видиме кой е по голем тарикат-тъпите американци или умните българи.
107
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди да пишете изгледайте клипа, защото там бездомни войници в смисъла, който си мислите вие НЯМА. Има хора, настанени в специални общежития за ветерани при условия, които у нас се смятат за съвсем нормални - легло, топла вода, храна и лично пространство. И имат коли. А в момента текат програми за строителство на апартаменти за ветераните.
106
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бг медиите включително и днес бг са много зле по света стават революции и воини те ми пишат Боико каза това Боико каза онова алоооо много сте смотани еи долни манипулаторчета
105
1
 
10
 
! Отговори
до 86 преди 13 години
до 86.От известно време от dnes.bg направо премахват коментари.Бяха ми премахнали в 2 дена всички коментари за въпросните дни.Просто коментарите изчезнаха (все едно ги е нямало).В правлата на сайта пише, че те не гарантират запазванато на информацията на коментарите.Това е един вид антиутопия или комунизъм.
104
0
 
7
 
! Отговори
от правилата на сайт преди 13 години
''Dnes.bg не носи каквато и да е отговорност в случай на загубена информация или на невъзможност за запазване на информация, въведена с коментарите на сайта.''Т.е. във всеки един момент коментара на всеки може да изчезне (сякаш го е нямало).
103
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Америка нещата са много по-зле.По чужда тв гледах - говори се за 1 000 000 млн. души останали на улицата само заради кризата.С тези хора се гаврят, подиграват, обиждат ги.До вчера си бил уважаван гражданин, а днес си безработен, изритан от жилището си и обект на презрение.БГ медиите не казват истината.
102
4
 
9
 
! Отговори
Рамбо пенсионер преди 13 години
до тоя, дето твърди, че в София всеки десети бил бездомник, лежащ в канавката и до оня песимист от 8-я ден: Свалете си розовите очила с американския флаг на тях и почнете да си пиете хапчетата бе, хора! Аман от депресирани песимисти!
101
3
 
14
 
! Отговори
Демонкратор преди 13 години
СТАТИЯТА Е ПРОВОКАТИВНА!!в СТРАНАТА на НЕОГРАНИЧЕНИТЕ възможности БЕЗДОМНИ няма!Доларите се търкалят по улиците!!!Ако някой го мързи да се наведе и да си вземе, това си е негов проблем!! И ще ви го преведа на БЪЛГАРСКИ - Ако си стоите у дома, а не сте на улицата - пари НЯМА!Ако не се наведете и ако не се "наведете", пари НЯМА!
100
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БЕЗДОМНИТЕ В ГЕТОТО САЩ СА МНОГО ПОГОЛЯМ ПРОЦЕНТ,КРАИНО ВРЕМЕ Е ВСИ4КИ АМЕРИКАНЦИ ДА СТАНАТ БЕЗДОМНИЦИ ,ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА СВЕТА ,КРАДАТ СВЕТА,КОИТО С МИР НЕ ДАВА С ВОИНА МУ ГО ВЗИМАТ .