Кадафи готов да си ходи, но с парите и семейството

Бунтовниците отхвърлили офертата на полковника
Обновена: 16 мар 2011 14:28 | 8 мар 2011 08:08,
103
Кадафи готов да си ходи, но с парите и семейството
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Муамар Кадафи е изпратил съобщение до бунтовниците, в което предлага да се оттегли от властта при условие, че напусне Либия заедно със семейството и парите си, съобщи ВВС с уточнението, че информацията е непотвърдена.

Лидерите на бунтовниците, наречени Национален преходен съвет, са отхвърлили предложението.

Междувременно плановете да се затвори за полети въздушното пространство над Либия започват да набират сила в отговор на бомбардировките срещу бунтовниците.

Великобритания и Франция пишат чернова на резолючия на ООН за обявяване на зона, забранена за полети.

Темата ще бъде обсъдена и от министрите на отбраната на страните от НАТО на среща в четвъртък.
Международната общност обаче не е единна по въпроса за забрана на полетите.

Арабските държави от Персийския залив подкрепиха идеята. Генералният секретар на НАТО Андрес Фог Расмусен също акцентира върху необходимостта от разрешение на ООН за  определяне на зона, забранена за полети.

„Не мога да си представя, че международната общност и ООН ще седят спокойно, ако Кадафи и режимът му продължат да атакуват собствения си народ”, коментира Расмусен.

В Либия силите на режима бомбярдираха нефтеното пристанище Рас Лануф, което е в ръцете на бунтовниците. Военните, лоялни на Кадафи, завзеха Бин Джауад на запад.

Бунтовниците подготвят контраофанзива, докато силите на режима атакуват градчета около Триполи и на запад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Бунтът в Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Имбар Леви преди 13 години
Живях в Израел 15 години, върнах се в България, защото пред очите ми се взриви автобус пълен с цивилни. Такава е "борбата" на Палестина. Това е тероризъм. Не искам да се заяждам, казвам го, защото не мога безучастно да стоя и да чета как някакви деца повтарят думи превърнали еврейската история в толкова печална... Ако България бе в това положение и вие бихте били на фронта и не бихте дали свобода на врага, защото знаете какви фатални биха били последиците за вас и вашите деца...
96
1
 
0
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
Дрънкало, кажи нещо смислено и по статията. А не със старите отбии номера, за здравословни проблеми, защото това нещо вече съм го слушал за не знам си кой си път, само и само да не се обсъжда същината на темата. Защото в момента ти засягаш здравословни проблеми. Значи имаш такъв за да говориш за него, и се опитваш да си го решаваш чрез други. Само мога да ти призная едно. Че извратено въображение никак! ама никак не ти липсва даже. Значи ето какво ти има в празаната глава. Моркови, дупки, и не знам си още какви неосъществени подсексуални мераци и блянове, на един средностатичстически ръкоделник. Но поне не си показваи еротичното си мислене, че ставаш наистина жалък ръкоделник. Но само че ще те разочаровам, не съм този който ще ти става енергийно кошче за ***. Антисемитски *** такъв. Плюеш истинските семити Арабите. Защитавайки истинските антисемити и расисти, но извратени умове като вашите, единственно могат да обвиняват хората в греховете който те ги извършват ежесекундно.Не пишеш по естетството на темата, само само да не си проличиш че си невеж, или пък другото, че си си от специалната порода помиари клечащи из сайтовете и форумите, само и само да не се появи някой и да напише нещо не според пропагандата ти и аз съм се нуждаел бил от лечение, психопате.Така че за лечението замисли се съвсем насериозно, за да да не ти се довлишава положението. Нали знаеш на лудите какво им се случва започнат ли много да буйстват? Запират ги в една стайчка с много меки стени. Защото това е най-редновният ви номер. Нямате какво да кажете, просто аргументи ви липсват, и лъсвате с умението си колко сте примитивни и прости парчаци.Акъла по хората ходи, а не по животните и примитивните микроорганизми. Микроорганизме дрънкащ глупости.
95
2
 
1
 
! Отговори
Дрън преди 13 години
Пич,сега сериозно.Имаш сериозен здравословен проблем,т.нар. форумна логорея.За момента няма лек,но казват,че с приемането на цели моркови,небелени,може да бъде забавен процесът.Приемането НЕ Е перорално,а става от другият край.Вярвам,че ще го уцелиш!Ако не се започне превенция има опастност да бъде засегната мозъчната ти клетка.Ако това стане единственото спасение е в кръжоците по антисемитизъм/американизъм провеждани в талибанската академия на нЕуките.Желая успех,но съмскептично настроен...
94
1
 
3
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
Ами като не ти се чете, тогава не обсъждай неща който е видно че не ги разбираш дрънкало.А поговорката за теб се отнася за читателството и за писателство чукча. Не се освобождаваи от отговорноста и на поговорката. Че много обичате да обсъждате неща без да четете. Странна работа. Значи от къде можеш да знаеш какво пише в един текст? за да го обсъждаш инак.Освен ако не ти говори вътрешен глас. А нали знаеш как се нарича диагнозата заприказвалити вътрешен глас???
93
1
 
0
 
! Отговори
Дрън преди 13 години
И теб нямам намерение да ти чета словесната диария.Още на първото изречение ме загуби:Чукча не читатель,чукча писатель е вица,ама ти откъде да знаеш,нали си само писаЧ...Аре със здраве
92
1
 
1
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
Чукча не читач, чукча писач. Ето това си 93 дрънкало. Което не обича да чете, но много обича да говори на слуки, и винаги да се изказва неподготвен, все преповтарящ една доста изтъркана и амортизирала се пропаганда с времето юдеопоклоннико. Не е ли е време да измислите нещо ново, че това е адски остаряла схема на опашата лъжа за лошите Араби, който са терористи в собствените си земи, и добрите еврейчета, който имат афинитета да дърпат конци на подобни марионетки като вас, и са невинни колонизаторски жертви на Арабската агресия.Колко само е елемнтарно това схващане. Че се убиват обикновенните хора от страховитите ислямски терористи, пак измислени с пропагндна цел, за да плашат хората с терор за д ане ги критикуват в зверствата си над невинни хора. Тези страшни терористи, воюват с хората, а източника на терор и убийства, срещу кого уж воюват страшните терористи си остава непокътнати, а страдат обикновенните хора, и така се създава илюзията че те са недосегаеми, а самите хора че са най-уязвими и да търсят в собствените си истински палачи закрила. Ето това сте си вие, роби, не умеещи да разсъждавате самостоятелно.А относно до четенето. Никой не те бие по главата да отговаряш. Ама пуста му краста, да вземаш отношение по въпроси и проблеми, който я явно че не ги разбираш, но ги обсъждаш с пъвричната си простота на невежа Чукча.
91
2
 
2
 
! Отговори
Дрън преди 13 години
До 92 Три кила простотии си изписал.Няма нужда да те чете човек.Още от първото изречение ти излиза пяна на устата...Пак евреите,пак американците виновни.А милите араби са едни невинни душици.Те са в основата на световния прогрес и мир.Талибаните са смирени последователи на пророка,които не убиват с камъни жени и деца.Ми не,бе-те им показват,че грешат само...Ислямисти НЕ съществуват,тях "***" са ги измислили,нали така?Ако трябва да се избира м/у САЩ и арабите-100% съм с американците!!
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
78 голям страх ви тресе бе? щяла да стане 3 световна война. Ислямисти, и не знам си още какви исти ти се въртят в съзнанието ти. Много обичате да преповтаряте неща изказани по тивито, и да ги пробутвате след това за собствен анализ. Ама наистина че никак не обичате да разсъждавате самостоятелно, но другите го били правели това, друг да мисли заради тях.Май наистина параноята ви е здраво затресла. 2003 г. когато сваляха Садам Хюсейн, и тогава се заговори за 3 световна война, за Ислямисти и все отрочета на чифутистан.А й какво е лошото тази изкуствена терористична държава Израел да се премахне от картата на света.Не си е тайна че точно Израел е туморното обрзувание на Близкият изток и арабският свят. И на 99:99% те вечно са в дъното на каквото и да стане по света, дърпайки на всичките възможни процеси на тази планета конците задкулисно.40 г. на 20 век. въпросният онеправдан от някой болни мозъци Израел, отива и се натрапва по най-агресивният и терористичен начин, в земята на коренното семитско население Палестинците, потомците на Авраам и Исааковите юдей, сиреч автентичните еврей. А сега, и предявяват нагли претенции че окупираната и колонизирана земя, е тяхна собственост. И вие като техни ревностни *** на *** ги защитавате, макар че при доминантно положение на Израел, първите който ще се изпържат в ционисткият ад, сте точно вие. Най-силните им техни сега подръжници. Защото те няма нужда от ветропоказатели като вас. На където ви духне вятъра на там се извъртате.Не се ли разбра и друго! Че цялата тази бутновна дейност е дело на Иран, а не на САЩ. САЩ един единствен път да не участват в подобни завери, и сега за това са се подскрежили, макар че от това нещо пак САЩ ще извлекат изгодатата с петрола, но ще си имат едно наум вече с Иран. Че Иран когато си поиска може да разбута Арабският свят срещу наглите ционисти и американци, и винаги да ги притисне в ъгъла нападнат ли ги, за да им отнемат енергийните им ресурси.САЩ и ционистки Израел, твърде силно бяха стегнали примката около врата на Иран, и се бяха доста силно наточели да я нападат тази единственна що годе читава държава, не под власта на цион, и сега търпят последствията си от тяхната прекомерна въртрешна намеса във делата на Иранската Република.Така че ревете си колкото си искате. Но Демократизацията на Арабските общества, е единствената преграда срещу доминацията на САЩ и Израелската диктатура чрез подставени пионки в региона. Да си точат колкото искат петрол, но директен контрол над населението никога няма да успеят да осъществят роби такива, който си търсите новият тиранин който да ви стриже, да ви дой, а вие все някой друг виновен да ви бъде, защото явно така си ви харесва и най-ви допада да си живеете. Но Арабите няма да успеят напълно да ги подчинят чрез *** марионетни тирани. А Демокрацията наистина ще постави една много сериозна бариера, за нечистоплътните намерения на въпросните две държави. Защото когато на хората не им хареса едно нещо, винаги ще могат да използват ефективно механизмите на Демокрацията, и за това Демокрацията ви е най-големият кошмар, защото там не могат да се разпореждат еднолично разни психопати и ненормални наркомани със съдбата на милиони хора, а ядат пердах налягане и на ставане. Ето от къде ви извира робският ви страх от Демокрацията, че гражданското общество е над всичко. Поучете се от на Арабите темперамента им, а стига сте плюли по хората който нагледно ви показват как се отхвърля тирания, а не на две ракии в компания да сте бойците големи, а в реалноста да сте шушумиги и страхливци, и да не смеете да излезнете и да си отстоявате правата си на Свобода и истинска Демокрация. А само да висите зад мониторите и да врякате, а като ви стиснат вратлетата се опикавате малодушно като малки деца.
89
6
 
7
 
! Отговори
Plamen преди 13 години
Съвет лъм либийците от мен - по-добре защитете Кадафи, защото американците вземат ли ви държавата отпишете я!!!!!
88
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скоро дадоха как два военни кораби на Иран преминават през Суецкия канал за пръв път от както спечелиха аятоласите, от тогава имаха забрана да минават а сега с падането на Мубарак, вече няма кой да ги спре. Същите кораби са акостирали на пристанище в Сирия и се предполага че са пренесли оръжие, а лошото е, че не се знае какво е. Започва яко въоръжаване, само се чака радикалните ислямисти да вземат властта и в останалите арабски държави и да обявят джихад на Израел, а от там и на христ. държави
87
5
 
10
 
! Отговори
илиян преди 13 години
Демокрацията за която се споменава че ще ги споходи си зависи единствено и само от хората които живеят в дадена страна. За пример погледнете Чехия, Полша Словакия и Унгария.
86
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е сега вече либийците,египтяните и всички останали , които мислеха , че са направили нещо , ще разберат какво е да те споходи демокрацията ! Да са живи и здрави , да мат повече нерви и търпение.............
85
1
 
3
 
! Отговори
ot UK преди 13 години
BP dosta pari zagubiha pokrai Mexiaknskiqt razliv, trqbva ot nqkyde da se kompensirat. A kyde bqh 4el 4e Libiq sy6to imala dql v tazi kompaniq i to golqm. Tova, koeto realno se slu4va po novinite nqma kak da se vidi, no se zabelqzva masirana dezinformaciq !
84
1
 
0
 
! Отговори
ot UK преди 13 години
Naistina, za6to ne gi puskat prez edin tekstov redaktor nai-malkoto :)
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
доообре.що *** не вземе и мене.че му папам парички на тоя грозник.
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
78 ne se filmirai.kogato i da zapo4ne treta svetovnavoina s tia-niamat 6ans-kakva armia ima kadafi kato nemoje da pobedi kamuni durveta i nikoi drug pistolet.ili sadam su6tia *** samo mur6iruvat
81
3
 
9
 
! Отговори
Нико преди 13 години
ООН, мооне и др само показват колко долно,гадно и двулично нещо е политиката!!Та Кадафи се разхождаше с палатката си на световни обиколки само до преди месец, къде бяха световните политици тогава?!!
80
3
 
14
 
! Отговори
доктор преди 13 години
Там където е тръгнал, пари няма да му трябват!Има господ, той забавя, но не забравя !
79
6
 
14
 
! Отговори
нЕкой преди 13 години
Още малко му остава на *** и ще му резнат тиквата, както и на останалата сбирщина покрай него !
78
7
 
10
 
! Отговори
ник преди 13 години
Необичам американците,но трябва да се намесят! Разликата с Ирак е огромна!Там флота беше на позиция 1месец по рано,а сега са изненадани ,което показва,че нямат общо със събитията в Либия!Накрая допуснете,че на голяма част от либийците им е писнало този въшлив луд гей Кадафи,който вече е и убиец да ги излага където ида се появи!