Кадафи готов да си ходи, но с парите и семейството

Бунтовниците отхвърлили офертата на полковника
Обновена: 16 мар 2011 14:28 | 8 мар 2011 08:08,
103
Кадафи готов да си ходи, но с парите и семейството
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Муамар Кадафи е изпратил съобщение до бунтовниците, в което предлага да се оттегли от властта при условие, че напусне Либия заедно със семейството и парите си, съобщи ВВС с уточнението, че информацията е непотвърдена.

Лидерите на бунтовниците, наречени Национален преходен съвет, са отхвърлили предложението.

Междувременно плановете да се затвори за полети въздушното пространство над Либия започват да набират сила в отговор на бомбардировките срещу бунтовниците.

Великобритания и Франция пишат чернова на резолючия на ООН за обявяване на зона, забранена за полети.

Темата ще бъде обсъдена и от министрите на отбраната на страните от НАТО на среща в четвъртък.
Международната общност обаче не е единна по въпроса за забрана на полетите.

Арабските държави от Персийския залив подкрепиха идеята. Генералният секретар на НАТО Андрес Фог Расмусен също акцентира върху необходимостта от разрешение на ООН за  определяне на зона, забранена за полети.

„Не мога да си представя, че международната общност и ООН ще седят спокойно, ако Кадафи и режимът му продължат да атакуват собствения си народ”, коментира Расмусен.

В Либия силите на режима бомбярдираха нефтеното пристанище Рас Лануф, което е в ръцете на бунтовниците. Военните, лоялни на Кадафи, завзеха Бин Джауад на запад.

Бунтовниците подготвят контраофанзива, докато силите на режима атакуват градчета около Триполи и на запад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Бунтът в Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
8
 
! Отговори
Любопитен преди 13 години
От минусите разбрах, че на Кадафи не му викат Тиквата. Явно политическата етика елиминира възможността един държавен ръководител да се кичи с прозвището на друг държавен ръководител...
36
2
 
3
 
! Отговори
фрезата до 999 преди 13 години
до пост 25На 1/2 плагиатстваш.Разчитай на себе си , ще е по-честно.
35
4
 
20
 
! Отговори
tregopras преди 13 години
Абе какво толкова се чудим?!САЩ искат да си нападнат Либия и ще го сторя на всяка цена!Броят на жертвите и способите не са от значение-важен е само ПЕТРОЛА!!!!А повод, все ще се намери.Не четете ли ?"Ще нападнем, но само, ако ни помолят за това!"Че то ,"молещите" са повече от китайците бе!!!А само за малко, ако можеха да видят, как сме тук,какво ги чака,след 20 години демокрация....Не е туй нещо за арабите....
34
4
 
10
 
! Отговори
Любопитен преди 13 години
Дали в Либия викат на Кадафи Тиквата?
33
3
 
17
 
! Отговори
форумен мишок преди 13 години
Егати сакатото мислене!Значи,всеки който е с Кадафи е комунист,а който подкрепя противниците му е демократ,така ли!?Айде,лек ден на всички!:)
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Информационното затъмнение е голямо. На едно място се казва едно, на друго място се казва друго... всеки вярва на каквото му е удобно. Сега *** разбери кое е пропаганда на едната или на другата страна и къде се намира истината...
31
5
 
13
 
! Отговори
Малко реализъм преди 13 години
Това явление на което ставаме свидетели се нарича, революция или по скоро - гражданска война! Преди години е довело до появата на комунизма в Русия! Винаги революционерите сатанизират предишния режим или форма на управление, винаги режима се мъчи да задържи властта, нормално е! Не виждам какво толкова има за коментиране, гледайте си работата и не си чешете езиците с неща които не са ви ясни!
30
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде са сега комуноидните чутури дето ни убеждаваха, че Кадафи ще победи. Къде се покрихте, а ?
29
10
 
14
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
А ти ще отидеш там ,където трябва да са всички комунисти-в С.Корея,Куба или на майка си в г.за
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
муамарчо, муамарчо, яко си я закъсал, а още се лакомиш. ще те видим и теб като садамчо...
27
21
 
21
 
! Отговори
Та значи,... преди 13 години
... след като Кадафи си отиде, властта в Либия ще поеме Боко Тиквата, начело на либийската партия ГЕРБ-Ф /*** за Евентуално Развитие на Баба му-Фърчилото/. Тиквата ще започне да строи магистрали в Либия, ще оправи "Южната дъга" на Триполи и ще пусне метро в Бенгази. За всеки евентуален неуспех на Тиквата в Либия ще е виновен Станишев...
26
3
 
10
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Който иска да научава истината за Либия - да я научава само от либийските медии - така каза Кадафи в една от речите си ----
25
5
 
20
 
! Отговори
999 преди 13 години
От тук нататък, тежко и горко на либийците. Сeгa ще видят от къде пикae рибaтa !
24
9
 
45
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Един от българите пристигнали на летището от Либия, живял там 28 г. каза, че в Либия е рай. За каква демокрация се борят тогава, за такава като нашата - едни да живеят и цели над 20 години да крадат. този глупав народ вдигнал се да маха Кадафи не знае какви жестоки години ги очакват. При демокрацията едни живеят в тузарски селища, с домове като училища, а други им плащат данъците. така е в България при т.нар. демокрация. навярто тя е добра, но само за някои.Но не за народа! За съжаление!!!
23
8
 
13
 
! Отговори
р преди 13 години
имал 42 милиарда долара в банките...............яко е крал нещастника.........само куршум за него..............
22
6
 
24
 
! Отговори
..::whAZZzup::.. преди 13 години
Муамар започна да се усеща, че в момента сънародниците му мажат обилно гъзa с вазелин.... и точат *** си патки...
21
6
 
7
 
! Отговори
aha ! преди 13 години
Кадафи ще си ходи с парите ? Кадe по-тoчнo ще си ходи парите ? - Cемейството му не ме интрeсувa, нo имaм офертата за нeго ! - паритe при мен Кадафи 2 метрa пoд зeмятa !
20
1
 
2
 
! Отговори
до сара паркър преди 13 години
...само той ли ?
19
4
 
5
 
! Отговори
Mr.Truth преди 13 години
Iiiiiiii, basi mamata brat4e.....nqma takava naglost....I S PARITE SI!!!! Toq zaslujava da go obesqt kato pse i da go ostavqt tam 2-3 sedmici da go pliuqt muhite na nqkoi stylb v pustiqnata dokato 4ervqsa celiq!!!
18
17
 
18
 
! Отговори
опалаа преди 13 години
Ей,че голям мерак бунтовниците да победят!Кадафи ще си отиде и в Либия ще потекат реки от мед и масло!Вместо да седите и да дращите глупости по форумите и да възмечтавате "непотвърдени новини",вижте руската ТВ!Там ясно и просто показват подкрепата на Кадафи от населението и предстоящата атака на Бенгази,последния град на бунтарите!