Кадафи готов да си ходи, но с парите и семейството

Бунтовниците отхвърлили офертата на полковника
Обновена: 16 мар 2011 14:28 | 8 мар 2011 08:08,
103
Кадафи готов да си ходи, но с парите и семейството
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Муамар Кадафи е изпратил съобщение до бунтовниците, в което предлага да се оттегли от властта при условие, че напусне Либия заедно със семейството и парите си, съобщи ВВС с уточнението, че информацията е непотвърдена.

Лидерите на бунтовниците, наречени Национален преходен съвет, са отхвърлили предложението.

Междувременно плановете да се затвори за полети въздушното пространство над Либия започват да набират сила в отговор на бомбардировките срещу бунтовниците.

Великобритания и Франция пишат чернова на резолючия на ООН за обявяване на зона, забранена за полети.

Темата ще бъде обсъдена и от министрите на отбраната на страните от НАТО на среща в четвъртък.
Международната общност обаче не е единна по въпроса за забрана на полетите.

Арабските държави от Персийския залив подкрепиха идеята. Генералният секретар на НАТО Андрес Фог Расмусен също акцентира върху необходимостта от разрешение на ООН за  определяне на зона, забранена за полети.

„Не мога да си представя, че международната общност и ООН ще седят спокойно, ако Кадафи и режимът му продължат да атакуват собствения си народ”, коментира Расмусен.

В Либия силите на режима бомбярдираха нефтеното пристанище Рас Лануф, което е в ръцете на бунтовниците. Военните, лоялни на Кадафи, завзеха Бин Джауад на запад.

Бунтовниците подготвят контраофанзива, докато силите на режима атакуват градчета около Триполи и на запад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Бунтът в Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
9
 
! Отговори
rave преди 13 години
tova si e rabota na libiq! Amerikancite nqmat rabota tam!A kolko iraksi narod zagina ot amerikanski kur6umi?Toq petrol deto kadafi ni go dava6e 6e ni go davat amerikanci ,no na suvsem drugi ceni!!Istinata ne e tazi koqto ni q predostvqt!
56
6
 
27
 
! Отговори
БИВШ СТУДЕНТ преди 13 години
ЩЕ СТАНЕ СЪЩОТО КАКТО В БЪЛГАРИЯ.ЗА НАС ЧАЙЧЕТА И КОНЯЧЕ, ЗА КОСТОВ И КОМПОНИЯ МИЛИОНЧЕТА
55
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И при тах важи: и едните и другите маскари. Колкото пр нас след 10-ти ноември се подобри положението на народа, толкова и там ще успеят. ВСИЧКО Е ПАРИ!
54
3
 
17
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Демокрацията идва в Либия.........останаха без нефта
53
1
 
18
 
! Отговори
Интервю на Кадафи преди 13 години
ръководителя на Либийската революция Полковник Муамар Кадафи в прочувствно интервю поиска помощ от Запада в тежката кървава битка срещу въстанниците...Ето част от интервюто което даде с просълзени очи......"Нашите служби за сигурност ви сътрудничат. Ние ви помогнахме много през последните няколко години. Защо сега, когато водим борба срещу тероризма вътре в Либия, никой не ни помага?!", запита Кадафи. Кадафи, който разговаря с журналистите от резиденцията си в Триполи, предупреди, че ако въстанието срещу неговото управление в Либия, вдъхновено от успешните революции в Тунис и Египет, успее, Северна Африка ще бъде обхваната от ислямска свещена война."Ще има ислямски джихад под носа ви, в Средиземноморието", заяви той. "Хората на Бин Ладен ще дойдат и ще почнат да искат откупи. Ще се върнем във времето на Червената брада (Червената брада е османски корсар и по-късно бей на Алжир и бейлербей на Западното Средиземноморие, живял през 15 и 16 век), на пиратите, на османците, които искаха откупи за корабите", предупреди Кадафи. Той добави, че неговото правителство "се справя добре", въпреки въоръжената борба с опозицията и предупреди, че ако бъде свален от власт, бреговете на Европа ще бъдат залети от имигранти.
52
8
 
11
 
! Отговори
Алчноста се наказва преди 13 години
Всичко излезе лошо скалъпена лъжа. Кадафи отхвърли, каквито и да са приказки по този въпрос. Тй си остава на власт. Мисля, че е време и над Щатите, Господ-Бог да изсипе наказанието си. Те станаха омразни на народите със своята безогледност и алчност.
51
17
 
7
 
! Отговори
Хъскис преди 13 години
Това си е геноцид от всички гледни точки. Време е бомбардировките да започнат вече. А ако успеят да заловят Кадафито и го обесят на централния площад ще е идеален завършък !
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да си ходи без парите!
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
E neeeee, bez pari shte iska da si hodi :P
48
8
 
28
 
! Отговори
damata преди 13 години
Вече и на кучетата и котките стана ясно че всичко е нагласено срещу либийския народ! Ако и на него му е толкова акъла колкото и на нас _ жална им майка!
47
12
 
10
 
! Отговори
marin преди 13 години
Къде да си ходи???? Те трябва да го обесят заедно с цялото му семейство.
46
5
 
22
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
"... съобщи ВВС с уточнението,че информацията е непотвърдена..." Което означава че ВВС е изфабрикувало информацията и я е пуснало в световният обмен -по стара традиция от ерата на Студената война- с една цел: Да манипулира общественото мнение в света в определена посока. А тя е ясна на всеки що-годе интелигентен човек: Дискредитиране и сатанизиране на всеки държавник дръзнал да отстоява интересите на своя народ и страна, а не да остави тя да бъде безмилостно ограбвана от Западния империализъм
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това, ако беше на Балканския полуостров, НАТО отдавна да е бомбандирало всичко живо и да е разрушило градове и всичко, и после съд за Кадафи, но като е намесен петрол и пари си е друго...
44
4
 
17
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Според мен Кадафи вече помирисва въжето, но явно няма да може да му се отвори парашута и да си тръгне жив от Либия. На всеки диктатор му идва времето. Според мен и онези нагли *** синовете му, също трябва да споделят съдбата на баща си, а не да обикалят по европейските бордей и да правят оргии с манекенки по хотелите. Няколко бесилки трябва да се вдигнат на централния площад.
43
10
 
14
 
! Отговори
Че Ге Вара преди 13 години
Вива Кадафи! Смърт на американските окупатори и техните ***!
42
2
 
7
 
! Отговори
Човек, а не човече.. преди 13 години
АНКЕТА (с един отворен въпрос):1. Какво според вас може да се очаква от либийския народ при положение, че националният им химн се казва "Аллах Акбар"???
41
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-голямото наказание на Кадафи ще бъде да поживее и да види какво ще стане с държавата му и народа. 50 години ни трябват за да стигнеме нивото на 1989г. и то ако тръгне икономиката ни.
40
1
 
4
 
! Отговори
Бръмбара - слухар преди 13 години
бомбардираха,а не бомЯрдираха
39
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И Боко е готов да си ходи, но с парите на данъкоплатците. ;)
38
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А МАИМУН ХЮСЕИН ОБАМА КОГА ЩЕ СИ ХОДИ,