Кадафи готов да си ходи, но с парите и семейството

Бунтовниците отхвърлили офертата на полковника
Обновена: 16 мар 2011 14:28 | 8 мар 2011 08:08,
103
Кадафи готов да си ходи, но с парите и семейството
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Муамар Кадафи е изпратил съобщение до бунтовниците, в което предлага да се оттегли от властта при условие, че напусне Либия заедно със семейството и парите си, съобщи ВВС с уточнението, че информацията е непотвърдена.

Лидерите на бунтовниците, наречени Национален преходен съвет, са отхвърлили предложението.

Междувременно плановете да се затвори за полети въздушното пространство над Либия започват да набират сила в отговор на бомбардировките срещу бунтовниците.

Великобритания и Франция пишат чернова на резолючия на ООН за обявяване на зона, забранена за полети.

Темата ще бъде обсъдена и от министрите на отбраната на страните от НАТО на среща в четвъртък.
Международната общност обаче не е единна по въпроса за забрана на полетите.

Арабските държави от Персийския залив подкрепиха идеята. Генералният секретар на НАТО Андрес Фог Расмусен също акцентира върху необходимостта от разрешение на ООН за  определяне на зона, забранена за полети.

„Не мога да си представя, че международната общност и ООН ще седят спокойно, ако Кадафи и режимът му продължат да атакуват собствения си народ”, коментира Расмусен.

В Либия силите на режима бомбярдираха нефтеното пристанище Рас Лануф, което е в ръцете на бунтовниците. Военните, лоялни на Кадафи, завзеха Бин Джауад на запад.

Бунтовниците подготвят контраофанзива, докато силите на режима атакуват градчета около Триполи и на запад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Бунтът в Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе *** нали като паднат светските режими, на власт идват ислямистите и познайте какво ще се случи, като всички арабски държави около Израел станат като Иран. Те многократно са заявявали, че основнта им цел е заличаване на Израел от картата на света. Нещата вървят към св. война, а сега *** се кефят че Кадафи ще сдаде властта и не могат да разберат че крайните ислямисти са замислили още по-чудовищен план на унищожение от кулите близнаци. При такъв конфликт ще загинат милиони.
76
10
 
16
 
! Отговори
До тетката преди 13 години
Европа и САЩ правят голяма грешка като подкрепят свалянето на светските режими от уж демократични сили. Колкото и да са недомократични тези режими бяха преграда за ислямизацията на арабските страни. Тези бунтове са подготвени от уахабитите и целят установяване на ислямистки режими като в Иран и по-късно да нападнат Израел, а това ще е св. война. Ужаса при ударените небост. в Ню Йорк ще бъде детска игра с това което ни чака. Трябва да се подкрепи Кадафи и да се спре пъкления план на ислямисти
75
10
 
15
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
ПРИПОМНЯМ за хората с къса памет. Подобен сценарий имаше и за Ирак преди години. И там Западните медии провеждаха масирана дезинформационна кампания предварително. Внушаваха на света, че Садам Хюсеин е върл тиранин, сатрап, които унищожава собствения си народ с химическо оръжие, покровителства терористите от Ал-Кайда и какво ли не още. А Ирак беше една цветуща страна, защото парите от нефта не отиваха в джобовете на Западните монополисти, а се използваха за благоденствието на народа. Над 20 000 българи са работили там, преди агресията на САЩ и Натовските им съюзници, и са живи свидетели на тогавашното положение.
74
4
 
5
 
! Отговори
MGL преди 13 години
I tiaxnata demokracia 6te e kato na6ta. Kadafi e prav za edno- 6te doidat psixopati kato Ben Laden i 6te stane stra6no - isliamski dgixad. I tova e ideiata, kato izpolzvat zablydenia narod. A amerikancite izpolzvat, kakto vinagi symatoxata za li4ni oblagi - petrol, pari, vlianie...
73
0
 
1
 
! Отговори
Няма преди 13 години
73-То и ти едно грамотно пишеш,че ако те вземат хептен ще я скалъпят ......
72
1
 
16
 
! Отговори
edinstveniq преди 13 години
Абе *** от DNES.BG пак сте фул с правописни грешки...Ако вие толкова зор да пишете грамотни статии и НАЙ-МАЛКОТО - да ги редактирате след това ..може да ме вземете срещу минимална заплата да ви редактирам и пиша статиите ..балъци такива!Думите -- БОБМЯРДИРАХА и РЕЗОЛЮЧИЯ ---> Тва на кво прилича??!?! Ае стегнете се малко ..Тва е на монитора ,можеш да си го погледнеш ,да редактираш ..срамота е да стои така !!!
71
4
 
14
 
! Отговори
RT преди 13 години
Нямат си представа либийците какво ги чака! Кадафи така и така ще си ходи - целия свят му е обявил война. Но трябва да го убият с цялото му семейство - такъв е редът - Чаушеско, убийството на цялото руско царство семейство - така пише в упътването не големите батковци които правят революциите! Ако го пуснат да си ходи без да го убият след година две ще почнат пак бунтове да се връща и ще го плачат и ще го молят да се върне.
70
0
 
19
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Каквото и да стане след Кадафи, ние трябва да си искаме парите, които дадохме за да пусне сестрите и доктора! И обезщетение да им платят - по тарифата на Европейския съд за правата на човека!!
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kvo stana be ,nali shteshe da umira kato muchenik ala bala!?!?
68
2
 
6
 
! Отговори
до преди 13 години
Така ли? А защо там имаше толкова доволни работещи българи?!!
67
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пълни глупости. Сега западните медии се опитват колкото се може повече да дескридитират Кадафи ,за да имат претекст да дойдат и да вземат нефта . Ирак забравихте ли го ? Вече съм напълно убеден в алчността на западняците
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До Ian Smithкато ти дигнат цената на отоплението и ти ще завиеш от студ :)
65
6
 
10
 
! Отговори
Ian Smith преди 13 години
Виете ли комунисти за поредния отиващ си социалистически режим. Вийте, вийте, приятно е да ви слуша човек воя на настъпани жаби.
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не гледайте в чуждата паница и не злорадствайте над чуждите неволи, а помислете къде ще е добре да се поставят стълбовете на позора в България. Най- добре ще е от ЦУМ до Орлов мост има много ояли се "политици" на т. нар. преход, доказали своята некадърност, които ще трябва да покажем на показ. В това число и продажниците от синдикатите.
63
2
 
10
 
! Отговори
стефан преди 13 години
поемам ги в панелката в къщи,нека заповяда Кадфи и компания и най-вече с парите им. Ще се грижа за тях
62
6
 
27
 
! Отговори
БЪЛГАРИН ОТ ТАМ преди 13 години
СЕГА в Либия литър бензин е 20 ст.(обърнато в български пари), за толкова можеш да купиш към 3 кг. хляб, и за другите продукти е такава евтиния. При средна заплата за страната около 3000 лв. А в демократична България...???
61
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Идването на "демокрацията" в северна африка ще сложи начялото на края на Европа. Потоците имигранти, които до момента се удържаха от "диктаторските" режими ще тръгнат към оядената задоволена Европа и няма да има кой да ги спре.
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
М да!И нито ред за провалената 'дипломатическа' мисия на MI6 със SAS дошли по тъмно с вертолет, въоръшени до ушите, лично да се информират за обстановката :):)
59
1
 
16
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Ясно, че ще свалят Кадафито - и от не без помощта на Запада, че ги нерви, пък и ги бъзгаше последни 30 г. По повод за парите - един виц! Питали известна мутра как е НАТРУПАЛ първият си милион, той отговаря: - Ами, ТРУП, ТРУП, ТРУП! :)Честит 8-ми март на всички жени, че то с вас лошо, ама без вас още по-лошо!
58
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадафи не ми се е нравел никога, но като гледам каква серизна кампания за дезинформация му дръпнаха сегашните ни 'приятели' нещо ми се струва че има скрито.Май не е точно Кадафи исинската цел на случващото се...Искат да им земат петрола май...