Силите за сигурност застреляха 4-ма протестиращи в Сирия

Сирийци скандираха лозунги за сваляне на президента Башар Асад
Обновена: 24 апр 2011 22:07 | 24 апр 2011 22:07,
4
Силите за сигурност застреляха 4-ма протестиращи в Сирия
Снимка: Reuters

Четирима души са застреляни днес от силите за сигурност в крайбрежния сирийски град Джебла, близо до Латакия, предаде Франс прес.

Агенцията се позовава на правозащитник. Ройтерс съобщава за една жертва. Според източника на Франс прес днес в града пристигнал новият губернатор на областта, който се срещнал в една от джамиите с местни видни личности.

След като губернаторът си заминал, силите за сигурност обкръжили града и започнали да стрелят по хората.

В размирния град Хумс в централната част на Сирия силите за сигурност са арестували Мансур ал Али, видна фигура от управляващата религиозна общност на алауитите, след като говорил срещу стрелбата, открита от силите на реда срещу протестиращите, настояващи за демократични промени, допълва Ройтерс, позовавайки се на друг активист от Хумс.

На юг, в градчето Науа, хиляди сирийци, събрали се за погребения на демонстранти, убити от силите за сигурност, скандираха днес лозунги за сваляне на президента Башар Асад, предаде Ройтерс.

Науа се намира на 25 километра северно от град Дераа, където миналия месец избухнаха първите протести срещу авторитарното управление на Асад.

Вчера в Науа са били убити четирима души по време на протест срещу кървавото разпръскване на демонстрациите в петък, когато се смята, че в различни сирийски градове са загинали общо над 100 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
До -3 преди 13 години
Избягалите/пуснати от Афганистански затвор 400 талибани, са станали мирно протестиращи ....Сирийци, Либийци..а, пък Дж. Маккейн е на посещение в Бенгази. Сигурно раздава минерална вода както през 2008 г в Грузия..
3
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Стига сте писали, че за всичко в Сирия са виновни външните сили. Разберете, че на хората там им писна да живеят в страх и диктатура. Младите искат да имат някаква човешка переспектива, а не да бъдат мачкани от една жестока клика от алалуините /племенна общност-шиити/ начело с династията Асад. Мнозинството едва понася от 40 години това. Оставете на страна САЩ, Русия, ЕС и др.
2
0
 
0
 
! Отговори
troy преди 13 години
kak ne moje da razbere,che vremeto na monarhiite i prezidentskite dinastii zavurshi?! informacionnia progres nosi masovo znanie.vzeli vlasta prestupnici trebva da se ottegljat. v BULGARIA ima razmito otnoshenie i golema demagogia ot grabitelite/chesto chujdenci/,poradi koeto oshte nema masovi protesti.
1
0
 
2
 
! Отговори
do miusulmanite преди 13 години
taka e toi sviniata mohamed huu vi be6e kazal da izbiagvate si4ko ot nevernicite ama vii prosti internet ta internet na vi internet prosti miusulmani