Кадафи призова привържениците си да се готвят за битка

"Наближава краят на плъховете и на колонизатора"
15 авг 2011 07:31,
51
Кадафи призова привържениците си да се готвят за битка
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Либийският лидер Муамар Кадафи призова привържениците си да се готвят за битка за освобождаване на градовете, превзети от бунтовниците, предаде АФП.

Призивът му бе отправен в послание по телевизията, голяма част от което звучеше неразбираемо заради техническа повреда.

Словото му се e излъчвало на живо от Зеления площад в центъра на Триполи, където се били събрали неколкостотин поддръжници на режима, носещи либийски зелени знамена и портрети на "вожда".

Кадафи заяви, че "наближава краят на плъховете и на  колонизатора" - имайки предвид бунтовниците и НАТО. Откъси от обръщението му по телевизията бяха предадени от либийската агенция "Джана".

Междуврумунно представители на режима на Кадафи и на бунтовниците са преговаряли снощи в хотел в южен Тунис, съобщи Ройтерс, като цитира източник от преговорите. Те не бяха потвърдени нито от правителството в Триполи, нито от бунтовниците.

Откакто бунтовниците предприеха настъпление в град Зауия, западно от Триполи през уикенда, зачестяват слуховете, че Кадафи се опитва да преговаря.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Стари боклуци Р 300 преди 12 години
Правителствени войски на Либия са пуснали по въстанически позиции тактическа балистична ракета Р-17 (Скъд-Б), но тя се отклонила почти на 80 километра и паднала в пустинята. Съобщението е на Agence France Presse и се основава на източник от Министерство на отбраната на САЩ.Ракетата била изстреляна на 14 август от позиции на правителствени войски в района на град Сирт. Според информация на британския вестник The Daily Telegraph нейният полет бил фиксиран от бойна информационно-управляваща система Иджис на кораб на САЩ. От Пентагона предполагат, че целта на Скъд се намирала на изток от град Брега, намиращ се под контрола на въстаниците.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Където отидат Нато - опожарена земя - виж за справка Ирак, Афганистан и пр.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадафи е единствения мъж на планетата дето се опълчи срещу цяла военна империя. А тия дето го нападнаха в дън земята да пропаднат. Сега са се наточили на Сирия и Иран. Ама падне ли Сирия, край на света
47
3
 
3
 
! Отговори
консултант преди 12 години
От повечето коментари става ясно че българина добре може да мрази сънародника си, само защото не мисли като него. Интересно че в тази си непримиримост се отличават именно домораслите привърженици на демокрацията и западната цивилизация. Не дай Боже гражданска война тук като гледам колко злоба за неща които не ни засягат пряко. Опомнете се бе хора.
46
2
 
3
 
! Отговори
нено преди 12 години
Ела в Русия да видиш какви "корени" ядът севернокорейците тук и как заработват по 1600 долара за 14 дена.
45
2
 
4
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Според мен снимката не е в синхрон със статията. Надписите на лозунгите не са на арабски език, последното знаме на Либия е в зелен цвят / знамето на снимката е предишното/. Това не са поддръжници на Кадафи, за каквито ги описва и коментатор номер 10.
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всъщност инициатора на скандала с българските медицински сестри още в началото се отцепи и се присъедини към "бунтовниците" - кадафи е действал по негово осмотрение
43
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадафи се отнесе много гадно към България и нарочно набеди наши граждани в убииства, за които неговия режим беше виновен.Долу мръсника!Социалистите да вземат да се запишат в партизанското му движение като толкова много им харесва.
42
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подкрепям бунтовниците.Кадафито е руска пионка.Отдавна загуби здравомислие и взе да си се представя като сенатор Палпадин от "Междузвездни войни". Такива не трябва да имат никаква власт.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БГ полковник ++++++++++++++Абсолютно точно написано!
40
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАТО са диктаторите. Добре, че както винаи сме към по- силните.
39
11
 
8
 
! Отговори
Историко преди 12 години
НАТО вече започна да сваля ***-диктаторите без да загуби и един войник, браво !
38
11
 
10
 
! Отговори
БГ полковник преди 12 години
"Наближава краят на плъховете и на колонизатора"Типично в диктаторско-пропагандаторски стил(Саддам и Милошевич бяха същите).Потчти е казал истината другаря полковник.Само последната думичка трябва да се замени: "Наближава краят на плъховете и на диктатора" Колко малко е необходимо за да може една пропаганда да се превърне в истина(промяна на една думичка)
37
6
 
8
 
! Отговори
ОЩЕ ЕДИН "СОЦИА преди 12 години
...КОЙТО "РЕВЕ ЗА ВЛАСТ" ...И ПЛАЧЕ ЗА ВЪЖЕ!!!!!!ЩЕ ПОБЕДИ ...НА ХУЙОВДЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!
36
4
 
12
 
! Отговори
99999999 преди 12 години
Ако народа е против кадафито,тогава НАТО/ОТАН може да им помогне,но народа е на негова страна и кои са тия та да решат кой да ги управлява..!?Французите се оттеглят поради липса на парички
35
6
 
6
 
! Отговори
AYYYYYYYYYYY преди 12 години
Френския самолетоносач ''шарл де Гол'' със 1000 души екипаж се прибра във Франция уж за ремонт и нормално е кадафито сега да ги напне
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Почнаха простотийте. Който не може да води смислен спор започва да праща другите да живеят другаде , или направо отваря въпрос за оная си работа :)
33
10
 
1
 
! Отговори
do 33 преди 12 години
можеш ли да ми полигавиш целия турчино
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво пише пишман патриота Rad:"За разлика от бугаристанците, които никога не са извоювали сами свободата си, а винаги са чакали наготово освобождението си, Кадафито цени свободата"Това е подигравка с нашите герои,дали живота си за националното освобождение на България!Но,странно защо,коментарът му продължава да стои?
31
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е държавник този, който позволи да се стигне до гражданска война в страната му. Кадафито е просто ***, който имаше късмет да бъде глезеното дете на СССР, докато имаше такъв. Сега просто се показва какъв *** е. Правят го на *** и му разоряват държавата.