Опозицията иска Кадафи – жив или мъртъв

Бунтовниците обявиха награда за главата на полковника
24 авг 2011 20:34, Елка Василева
130
Опозицията иска Кадафи – жив или мъртъв
Снимка: Reuters

Преходният национален съвет /ПНС/ на Либия обяви днес, че предлага амнистия на всеки от антуража на Муамар Кадафи, който залови или убие полковника, предаде Ройтерс.

Председателят на ПНС Мустафа Абдел Джалил добави, че бизнесмени от Бенгази, които пожелали да останат анонимни, предложили два милиона либийски динара /около 1,6 милиона долара/ за залавянето на Кадафи.

Още по темата

"Преходният национален съвет обявява, че всеки от вътрешния кръг на Кадафи, който убие полковника или го залови, ще получи от обществото амнистия или прошка за всяко престъпление, което е извършил", подчертал Джалил на пресконференция в Бенгази.

"На режима на Кадафи няма да бъде сложен край, докато той самият не бъде заловен - жив или мъртъв", подчертал Джалил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
4
 
! Отговори
Безкрайна война преди 12 години
В подкрепа на казаното в (110( е информацията, че новото ръководство иска голям заем от Запада. Тоест НОВИТЕ, са в невъзможност да експлоатират нефта. Рафинериите са на север, по брега на морето; но петролните кладенци са на юг, в пустинята. Тоест във обсега на племената. Много кладенци ще бъда опожарени и спряни за дълъг период от време. Кадафито успя да обедени всички племена, а бунтовниците заложиха на враждата между племената. Което стратегически си е чиста загуба.
107
0
 
4
 
! Отговори
Сега е началото преди 12 години
Има разлика между Иракчаните и Либийските племена. Докато Иракчаните не са отвоювали държавата си, то Либийските племена постоянно са воювали с Италианците. Италианците са извършвали геноцид спрямо племената и затова национализма в Либия е развит до неимоверност. Имайки в предвид това, абсолютно съм уверен, че тази война на племената срещу НАТО ще продължи с години. Ще има свободни територии, откъдете ще изскачат бойци, които ще всяват ужас всред завоевателите. Уверен съм, че има скрито оръжие.
106
0
 
2
 
! Отговори
до 98 преди 12 години
А на кметицата?
105
3
 
6
 
! Отговори
Славчо преди 12 години
Еврейската върхушка на върха в САЩ, плащат на така наречените "протестиращи" да вдигнат бунт, за да има стълковения с държавата и за да има причина САЩ да се намесят и да сложат ръка на петрола... САЩ направиха това в Либия!!!
104
3
 
6
 
! Отговори
Петолъчков преди 12 години
Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне!Без Русия за България няма бъдеще. Русия е велика и винаги ще бъде велика.Русия според замисъла на Бога трябва да посочи пътя на всички други страни.ВангаПротивно на пренебрежителното схващане, споделяно от мнозина на Запад, Русия е велика сила и се гордее с факта, че останалите играчи на световната сцена трябва да се съобразяват с нея. Тя не е суперсила, а може и никога да не стане отново. Но от гледна точка на това, което китайците наричат всеобхватна национална мощ, а именно съчетанието от икономическа, военна и дипломатически сила, Русия днес заема едно от челните места в света. Русия не просто е по-богата. Тя разполага с нещо, от което други отчаяно се нуждаят. За енергийните си доставки Европа зависи повече от Русия, отколкото от Близкия изток. На практика руснаците вярват, че те карат влака, а европейците, изглежда, са съгласни с това. Европейските правителства се боят, че Москва може да манипулира енергийните доставки, а руските лидери знаят, че това им позволява да заставят Европа да се съгласи мълчаливо с поведение, което не би толерирала в миналото, когато Русия бе слаба. Русия сега може да разиграва европейските страни една срещу друга, разделяйки и следователно отслабвайки един Европейски съюз, който не е така сплотен и силен дори по търговските и икономическите въпроси, колкото защитниците му биха желали.Русия се изправя много силно и гордо на световната арена! Днес почти две трети от хората смятат Русия за велика държава. Преди десет години го мислеха само 14%. Този показател се заздрави за десетилетието на Путин. Русия е голяма, въоръжена и мощна държава, която всички уважават и от която всички се страхуват! Русия е най-великата и такава ще си и остане! Велика в армия, политика и дипломация! А Сащ могат, само да завиждат!!!Едгар Кейси: '...От Русия идва надеждата на света...'!!!
103
2
 
8
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Защо е нужно ПРО? Всъщност САЩ няма да защитава Европа от Русия, САЩ ще жертва Европа за да победи Русия. Абсурд? Ни най-малко. Това е стар план на Пентагона от времето на Студената война. За него разказва Джон Пилджер във документалния филм "The truth game". Плана е ***. САЩ ще атакува Русия от базите си на територията на Западна Европа. Така руснаците ще са принудени да изстрелват ракетите си по Западна Европа, докато не унищожат базите от които са обстрелвани. Затова е необходимо ПРОто в Чехия и Полша. Полша е идеалното място за ракети прехващачи на руски балистични ракети насочени към Великобритания и Франция. Колкото повече ракети ангажира Русия в Европа, толкова по-малко остават насочени към САЩ. Това е простия план, в който Русия и Европа се изтребват взаимно, а САЩ излизат сухи от водата, както през Втората световна. Чудесен и страшен план на американската военщина.Сега става ясно, защо Русия е против това ПРО, защо Европа си трае и защо САЩ не искат да допуснат Русия до съвместно обслужване на това ПРО!
102
2
 
9
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
USA - глобалният терорист!!! Безспорен факт е че Съединените Американски Щати диктуват развитието на събитията в т.нар. "горещи точки" по целия свят. Какво става в страните в които се намесва САЩ. Страните са напълно съсипани до състояние на хуманитарна катастрофа. Повече от очевидно е, че ако има световен агресор и империя на злото то това може да бъде единствено САЩ. Ако САЩ беше човек определението за него щеше да е само едно - патологичен престъпник. САЩ и Запада продължават и до днес своята агресивна и аморална политика не само спрямо Русия, а спрямо целия свят. Ръководството на САЩ проектира собствените си зли намерения върху противника си и така поддържа заблудата си, че се намира откъм добрата страна. Ползването на лъжи и широкомащабна пропаганда са обичаен инструментариум. Свободната преса се проявява не като обществен коректив, а като инструмент за разпространяване на лъжи и промиване на мозъци. Агресията и конфронтацията са легитимни цели независимо от щетите които нанасят. Ако отделен индивид притежаваше такова поведение то той определено би бил окачествен като престъпник, а поведението му като зло. Ако някой американски или британски държавник вярва в мита, че защитава доброто и се бори срещу злото, то това само би придало патологичен характер на личността му. Отчитайки всички тези неща следва да заключим, че определението Империя на злото подхожда много на САЩ, даже бихме могли да разширим понятието до цивилизация на злото.
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Вести" передают, что дворцовый комплекс, в котором обитал лидер Ливии полностью разграблен. Бойцы за ливийскую демократию вынесли из здания все - от оружия и техники до личных вещей полковника. Добрались даже до электромобиля, которым любил пользоваться лидер Джамахирии. Во многих районах города царит хаос. Ограблены посольства Южной Кореи, Болгарии, Украины. Преступники крадут машины даже у простых горожан.
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая приказка за "безплатния" ток я четохме преди 25 години...на свещи...тука има-тука нема...2 часа има-2 часа нема...И тезиси имаше тогава,и Конгреси...и плющяха едни червени знамена тогаз...
99
2
 
19
 
! Отговори
Либия преди 12 години
Имало едно време една приказна страна. Там лампите никога не се гасели, а токът бил безплатен. Там можело да си потърсиш работа като началник и да живееш добре без да си мръднеш пръста. Там за пет динара се пълнел резервоар догоре и всеки гражданин получавал всеки месец дивиденти от петрола. Там... Който е бил там знае... Това бе Либията на Кадафи. Той създаде една утопия, която нямаше място в този вълчи свят. Сега тези за които я създаде плюят по него. Горко им. Тепърва им предстои да разберат какво е работа, ддс, акциз, здравни осигуровки и всички 'предимства' на демокрацията
98
1
 
12
 
! Отговори
полковника преди 12 години
САЩ фалира много отдавна, сега единиственото, което им остава, е печатането на долари и разплащане на петрола в долари! Ако друга валута изземе плащанията в долари, САЩ стават милярди пъти по-зле от най-мизерния жител на Сомалия. Осама и Саддам заминаха. Сега е Кадафи наред. Чудя се кой ли ще е следващия измислен враг на САЩ и ЕС? Я да отворим картата, да погледнем къде са петролните залежи и да отметнем местата където САЩ са се изживявали като "миротворци".
97
1
 
14
 
! Отговори
Триполи преди 12 години
Световна мутра са САЩ. Живеят си евтино защото си печатят долари. На другите обаче не дават да си печатят и ги нападат за да им вземат петрола или каквото имат.Войната срещу Саддам стана набързо след като той обяви, че разплащането за Нефта ще премине от Долари на Евро и най-вече, защото и той почна да си печати долари, така наречените Садамки. Това най-много вбеси Печатарите от САЩ (Рокфелер и Другарчетата му). Войната срещу Кадафи е защото той реши да иска срещу петрола злато!!! Нека всеки да знае, че войните и в Ирак и сега в Либия се водят заради Долара. Петрола е само мъгла за пред очите на овцете. На САЩ не им дреме за петрола, докато могат да си печатат долари и да си го купуват. Но ако търговията премине в Рубли или Юани да кажем, тогава САЩ се сриват финансово на момента! Контролират ли петрола-контролират долара. Това е цялата им Игра. А европейските им марионетки са само техен инструмент!Следващата цел на "Американската гнусотия" е Сирия....!!!
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
-Ало,шефе?Много хора те търсят да те пуцат,гледат лошо,и май имат сериозни намерения.
95
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 12 години
Как започва работният ден на кмета?Ставане в 5:30 хигиена до 6:15. След това отваря входната врата, за да не я разбият антимафиотите и ляга на пода с ръце на гърба и чака. До 8:30 стои така. Ако до тогава никой не е минал да го вземе, става и отива на работа.
94
0
 
4
 
! Отговори
..... преди 12 години
Разбрахме се.
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се разбрахме, защото и аз си пиша в моя стил, който може би не звучи като да предразполага към добър край, но само създава привидност (всъщност е нещо като лиготия). Аз не се карах, написах на Крименчиту да си обработи малко провокациите като съвет (да речем), а после кой наскачал, наскачал. Много трудно скачам във форум, но пък обичам да задълбавам спора (бил той и само подобие на спор, поради липса на предмет). Разбрахме се. :)
92
0
 
3
 
! Отговори
до 106 преди 12 години
Някой някого не разбра - аз Вас, или Вие мен? Исках да кажа защо се карате за нечий стил на писане?! Който проявява интерес -нека го чете, който не го харесва - да го подминава. И аз не одобрявам закани и псувни, но някои си ги употребяват акто си искат. Не ги чета и толкоз. Други пък ги четат. Както казах - въпрос на избор. Този път дано съм се изразила по-ясно. Честно казано, хич не ми се искаше да задълбочавам коментирането, но държа на добрия край по принцип.
91
0
 
2
 
! Отговори
до 103 преди 12 години
Притесних се да не те объркам, да не взема да те обидА. Имай малко уважение и ти и аз душа носим, макар и само число без потребителско име да ме краси, да ме кити. Иначе "баце", ако трябва сериозно да си говорим - не мож ме накара да скоча, ако ще и 347 поста дълбоко обидни и заклеймяващи да пуснеш. Лека "баце".
90
0
 
2
 
! Отговори
до 104 преди 12 години
"Ей, не се правете на мъже по този начин!!!"И да сакам не моем си го мерим с мъжете сестро. ;(А тъкмо се заблудих, че може да сте забавни редовните тук, па вие "душици", та "душици", не разбирали били тия душици "различното". Претенции за ентелегентност и новаторство, па нема на какво отгоре. Лека систър.
89
0
 
5
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Някакви *душици* са се хванали гуша за гуша да изясняват казуса Кремена... Лицето си е избрало стил на писане и си го отстоява хем с грамотност, хем със знания, хем с култура. Всеки тук си е избрал стил на писане - кой учтив, кой грамотен, кой полуграмотен, кой направо неграмотен, кой от циничен негоре и така нататък. Еми както се казва - право на избор ! Хайде лека ви нощ и утре рано да сте на линия - да видим какво ново ще има за Кадафито. Ей, не се правете на мъже по този начин!!!