Слухове в Триполи: Кадафи е отровил водата

Смята се, че Кадафи не е унищожил всички химически оръжия
Обновена: 24 авг 2011 15:27 | 24 авг 2011 11:06, Елка Василева
77
Слухове в Триполи: Кадафи е отровил водата
Снимка: Reuters

В либийската столица Триполи се носи слух, че водата от водопровода е отровена с неизвестна отрова, вече има приети в болница.

Би Би Си предаде, че имам в един от кварталите на града съобщил по високоговорители на джамията за отровената вода. Много хора приели насериозно информацията.

Действащите в Триполи въстаници смятат, че водата е отровена по заповед на неуспелия да им се противопостави в открит бой Муамар Кадафи.

„Водата от водопровода и други източници в момента се тества, след като двама души бяха приети в болница. На контролнопропускателните пунктове хората биват предупреждавани, че водата не бива да се пие“, съобщи телевизията на бунтовниците  LibyaAlHurraTV, базирана в Бенгази.
 
Муамар Кадафи разработваше химическо и ядрено оръжие. Той обаче се отказа от тези програми, след като преди години започна сближаването на Либия със Запада.

Според експерти Кадафи не е унищожил част от тези химически оръжия и ги е запазил „за черни дни“. Възможно е тези дни да са настъпили.

Още по темата

Според въстаниците Кадафи е в състояние да използва химическо оръжие в борбата си срещу тях или да отрови водопровода на Триполи.

Вчера бунтовниците превзеха резиденцията на Кадафи в Триполи, но и досега остава неясно къде се намира самият той.

През изминалата нощ обаче беше излъчено аудиообръщение на Кадафи, в което той заяви, че оттеглянето му от резиденцията Баба ал Азизия е било само тактическа маневра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да разсеем малко мъглата на руската пропаганда, ще цитираме Известия:...в Ираке после американской оккупации. Тогда все ожидали полной передачи иракских нефтяных мощностей под контроль США. Однако по итогам недавних аукционов значительная доля иракских месторождений досталась и российскому Лукойлу, и китайским компаниям.
74
0
 
2
 
! Отговори
ОТ "СОЦИАЛИСТ&q преди 12 години
...МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВАТ ВСЯКАКВИ МРЪСОТИЙ И ПРОСТОТИЙ....ТО СИ Е В КРЪВТА ИМ И .....В ХАРАКТЕРА-----НЕ САМО В ПОЛИТИКАТА!ПОГЛЕДНЕТЕ НАШИТЕ ----И НЕ ПИТАЙ ЗА ЧУЖДИТЕ И ДРУГИТЕ!!!!!
73
1
 
1
 
! Отговори
вв преди 12 години
ОТ АРАБИТЕ СЕ ОчАКВА ВСИчКО!
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие нямате дори земя къде да ви погребат на запад, всичко ви е под наем-------------- Интересно, на тебе руснаците д не си ти обещали накъде на Изток 2 кв.м.?
71
1
 
4
 
! Отговори
До 59 преди 12 години
Потвърждавам повиквателната за доброволците да се бият за Кадафи. На Позитано 20 ще ги записват нашите медсестри и д-р Здравко Георгиев.
70
2
 
3
 
! Отговори
Driller7 преди 12 години
То не водата Кадафито трябва да отровят!!!
69
4
 
0
 
! Отговори
До № 39 преди 12 години
Неизвестно тяло се появява и южно от планината Витоша, след изгрева на Луната.
68
5
 
7
 
! Отговори
до 63 преди 12 години
Другарю, по спокойно, от устата ти излиза червена пяна, ще вземеш да се гътнеш от злоба и яд, че българите не искат да станат роби на руснаците като теб.
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това с отровената вода е толкова изтъркан номер, че звучи много смешно и тъжно за тези които го разпространяват. Спомняте ли си революцията в Румъния и "отровената вода" от Секуритате, а спомняте ли си "отровената вода" от Садам Хюсеин и неговите "химически оръжия"?? Това е пълна порнография, която се употребява периодично за заблуда на света.
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕЙЙЙ Първанката голям тарикат-чак когато бе превзета резиденцията той признава съвета на бунтовниците-досега чакаше накъде ще духне вятъра
65
3
 
9
 
! Отговори
Калин Вълчев преди 12 години
Абе вие глави на раменете нямате! Баба ви е отровила водата! Четете глупости и им вярвате ...
64
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Змията хапе най-люто,когато си отива от белия свят.Нищо чудно диктатора да поиска да завлече колкото се може повече човешки същества заедно със себе си,в Ада!Дано не успее!
63
2
 
9
 
! Отговори
Споко преди 12 години
Спокойно Либия, тук деца се тровят през ден, и въпреки това имаме най-здравото здравеопазване в света.
62
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На платените дезинформатори и провокатори които работят за чужди страни : Господа нещастници, Българите ще четат не само рускоезични информационни агенции но и всякакви други. Умирате от злоба и яд че Българите няма как да ги накарате да мразят Руснаците и затова размоножавате цигание като им създавате подходящи условия за това, за сметка на Българите. Вие нямате дори земя къде да ви погребат на запад, всичко ви е под наем. Роби, слуги на Сатаната.
61
5
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
аа кадафито зарази цял бенгази със спин .. една отрова нема пусне :)
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже Господи. Какъв ли *** трябва да е човек за да повярва в това..
59
2
 
1
 
! Отговори
Калин преди 12 години
аа то от от няколко години .. тъй.. преди наказван щото казваш нещо за позитанци.. сега за герберасти.... и преди съм казвал.. днеса е разкрачен депесар само, че на някои хора им писна и.. хм .. има начин знаем ви :)
58
5
 
9
 
! Отговори
Хайде другари преди 12 години
Кадафи набира доброволци за борба срещу бунтовниците, заплащане отлично, записването става денонощно на Позитано 20.
57
0
 
3
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
до 54 Верно е....Името Дилян Пеевски и Ирен Тотото говорят ли ти нещо
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аха, бил скрил химически оръжия. А преди 2-3 г. като се прегръщахте с камиларя, това нямаше значение. Важни бяха многомилиардните сделки.