Опозицията иска Кадафи – жив или мъртъв

Бунтовниците обявиха награда за главата на полковника
24 авг 2011 20:34, Елка Василева
130
Опозицията иска Кадафи – жив или мъртъв
Снимка: Reuters

Преходният национален съвет /ПНС/ на Либия обяви днес, че предлага амнистия на всеки от антуража на Муамар Кадафи, който залови или убие полковника, предаде Ройтерс.

Председателят на ПНС Мустафа Абдел Джалил добави, че бизнесмени от Бенгази, които пожелали да останат анонимни, предложили два милиона либийски динара /около 1,6 милиона долара/ за залавянето на Кадафи.

Още по темата

"Преходният национален съвет обявява, че всеки от вътрешния кръг на Кадафи, който убие полковника или го залови, ще получи от обществото амнистия или прошка за всяко престъпление, което е извършил", подчертал Джалил на пресконференция в Бенгази.

"На режима на Кадафи няма да бъде сложен край, докато той самият не бъде заловен - жив или мъртъв", подчертал Джалил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
9
 
! Отговори
галактика преди 12 години
На лошото не се отвръща с лошо, а с мъдрост! Така постъпва и Кадафи. За разлика от много други.
47
1
 
2
 
! Отговори
до Krimen/a преди 12 години
Пробвай на български като пишеш да ти се разбира, че прекаляваш с хиперболизирането на избрания образ. А правилният (да го речем) английски стои като оксиморон до това на шльокавицата написаното. Не си доизпипал/а работата с Крименчету.
46
1
 
5
 
! Отговори
ХАХАХАХ преди 12 години
хитлер беше прав ама е *** че трагна срещу русия а в момента гледате бунтове но това е подготовка за нещо голиямо в момента нато си направи килари за 6 месеца това може да стяне сас секи *** хванат от гората и да му дадеш автомат хаос кражби ама в БИГ БИГ РАЗМЕРИ ЕИ ТОВА СТАВА ХАОС да се готви европа това беше голяма репитиция нато дори официялно не участва гонене на вещици
45
2
 
11
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Хаха, всичко е толкова просто и се е случвало вече.. Еврейската върхушка на върха в САЩ, плащат на така наречените "протестиращи" да вдигнат бунт, за да има стълковения с държавата и за да има причина САЩ да се намесят и да сложат ръка на петрола... САЩ направиха това в Либия!!!
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грешка в заглавието имате - не:"Опозицията иска Кадафи жив или мъртъв", а:"САЩ иска Кадафи по възможност мъртъв".
43
4
 
5
 
! Отговори
марсоход преди 12 години
аз не мисля, че либийците са като нас, ние сме умни хора -хора инжинери , ние строихме там по тяхна молба много отдавна можеха да поканят и русите :) но ние строим и в москва :) виждате ли братя и сестри ние сме много по умни от тях но грешим в отношенията си един към друг и позволихме най лошите от нас да ги наричаме ръководители независимо от цвета на партията. нужен ни е просветен човек и много народен за да има успехи
42
3
 
11
 
! Отговори
На дали преди 12 години
Айдеееееееееееее и тия се ***!!!Като гледам по ховините какви са "Банда *** ,събрани на седно място".Да ти имам "революцията"!Ще стане като нашето ,"Който не скача е червен"!И КАТО НЕ СКАЧАХМЕ КАКВО???!!!! СЕГА ВСИЧКО НИ Е НАРЕД ,САМО ЧЕ С ДУПЕТО НАПРЕД!!!!
41
3
 
2
 
! Отговори
LEFFTERUV преди 12 години
ivanspartybreakers
40
2
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
За ХУБАВИТЕ хора го правя само. Заслужава си само за тях и за близките.Не те познавам, но знам ли че имаш нужда от помощ веднага я имаш от мен! А беше преди тук... ХУбав край, хубави хора, широка славянска душа!Сега е останал само хубавия край за голямо съжаление!
39
5
 
7
 
! Отговори
цъъъсс преди 12 години
бил диктатор а боко какъв еее/ асфалт и яакъл с пръс / българино събоди се / ама я спи не се надигай стой си в къщи и псувай
38
2
 
8
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Интересно как Китай, още не са се изказали по въпроса?!Кой купува най-много либийски петрол-Китай.....?! Американците искат да контролират либийския петрол, за да държат Китай зависим, понеже Китай има намерение да "загърби долара", а това би сринало Америка финансово тотално!!! Юанът най-скъп спрямо долара от 17 години насам! Китайската валута поскъпна до 6.4 юана за долар за първи път от 17 години. Юанът е единствената поскъпваща валута сред десетте най-търгувани валути в Азия през този месец, поскъпвайки с 0.7% спрямо долара, след като понижението на рейтинга на САЩ от страна на Standard & Poor's и сривът на световните пазари накара инвеститорите да излязат от по-рисковите активи. Китайската валута се оскъпи с 0.36% до 6.3948 юана за долар днес, което е най-големият й скок от девет месеца насам. Юанът ще е новата световна валута! Китайската валута ще бъде основната парична единица в света в близко бъдеще. Това обеща президентът Ху Цзинтао в ексклузивно интервю за водещи американски издания. Настоящият световен икономически ред е отживелица, смята той. В центъра на този ред е доларът. Рано или късно американската валута ще бъде изместена от китайския юан, обясни лидерът на най-населената държава на планетата. Властите в Пекин ревниво бранят своята валута, която не може да се купи свободно на международните пазари. Така цената на китайските стоки и услуги се поддържа изкуствено ниска, а САЩ не могат да ги конкурират.
37
2
 
5
 
! Отговори
KREMENA ST ZAG преди 12 години
Dearest LEFFTEROVV-Ti pridi 7-8 dena sa beshi fkop4il faf KLIN4 sas tuka baya moi doshmanni vraguve...Ti sa bi katu LAV za moia skromnosdtNi ospiah da Ti sa utblagudara..Siga,iminnu, I DO....Na barikadata Ti beshi kato JOCHAN.....Danton,RobesPier i Jean Paul Marrat ima samu da u4at ut TEPPOZDRAVI i HEADS UP...
36
5
 
10
 
! Отговори
ррр преди 12 години
ще му пръднат на *** на Кадафи
35
3
 
11
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Всичко това, тази война в Либия се режисира от Рокфелер и Другарчетата му!За да контролират петрола и Китай! Така спасяват временно Измисления Долар Господар и си печатат трилионите свободно!Щастливи са капиталистите......дотогава докато парите им все още имат някаква стойност, и докато КРАЖБАТА чрез печатане на пари е оправдана?НО, ще дойде ден, когато ще трябва да си платят за гяволъка!Нужно ни е освобождение от НАТОвската и ЕС-окупацията и Бялата робия, геноцидно унищожаваща ни днес в лековерието и в мечтателството и индивидуализъма, както и в поголовната приватизация и насилственото раздържавяване наложени ни с клаузулите от МВФ и Световната банка и нейните глави на Отровната й Ламя. Той и Кадафи е, за Арабската лига, и затова го бомбардират. Западът не иска силни Федерации- конкурентни на ЕС. Милошевич, Саддам, Каддафи - силните и соц. лидери ги демонизира и ги изтребват като ***.
34
4
 
11
 
! Отговори
FUT преди 12 години
KADAFI E GEROI I RODOLUBEZ.TOI ZA6TITAVA LIBIQ,a byntovnizite ca maroderi.LIBIQ OBI4A KADAFI I KRAQT NA NAEMNIZITE CE VIJDA.C POZDRAV FUT.
33
4
 
3
 
! Отговори
Лефтеров преди 12 години
И ти жива и здрава бъди и същото на близките ти пожелавам и знам , че хората които не те разбират, просто се молиш някой ден да прогледнат...въпреки че е невъзможно според мен. Нека заедно се молим с теб за бедните им душици!Лека вечер и на теб!Късай и занапред!
32
4
 
4
 
! Отговори
КримеНъ отъ Бусмадзи преди 12 години
ФуК тъ В ТапиЯ ТръвЕрс,и ЛифтерУФФ тоже,,All of my precious Black *** моЗе леко Дъ го Ухнеж,,,
31
13
 
9
 
! Отговори
ТЪРСЕТЕ "СОЦИАЛ преди 12 години
...ПО МАЗЕТАТА И КАНАЛНИТЕ ШАХТИ .........ТАМ СЕ КРИЯТ ЧЕРВЕНИТЕ ПЛЪХОВЕ!!!!!УБИВАЙТЕ ГИ -----ПЛАЩАМЕ ,БОГАТО!!!!
30
14
 
9
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
търсете го по дупките и по землянките гадината ***, скоро ще намаже въжето както саддам !
29
1
 
2
 
! Отговори
Лефтеров преди 12 години