Експлозия в ядрен комплекс във Франция, един човек е загинал

За момента няма данни за изтичане на радиация
Обновена: 12 сеп 2011 15:38 | 12 сеп 2011 15:13,
56
Експлозия в ядрен комплекс във Франция, един човек е загинал
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Един човек е загинал при експлозия в ядрен комплекс в Маркул, Южна Франция, съобщи ИТАР-ТАСС. Ранени са трима души.

Според очевидци има риск от изтичане на радиация. Според Ройтерс обаче няма данни за изтичане на радиация. От националния ядрен регулатор уточниха, че експлозията е станала в обект за съхраняване на ядрени отпадъци, в който няма реактори. Предполага се, че се е взривила пещ в ядрения център.

Около обекта е установен периметър за сигурност поради рисковете от отделяне на радиоактивни частици.

Маркул е един от центровете на атомната промишленост във Франция, разположен в южната част на страната в долината на река Рона.

Франция е на второ място в света по производство на енергия от АЕЦ. Промишленият обект е собственост на френския ядрен гигант Areva.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: ФранцияАЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
19
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Този т. нар. " боклучарник" е място, където се произвежда ядрено гориво от преработени ядрени оръжия и въобще не може да се сравнява с градското сметище, както вероятно си мислиш. Невежата в случая си ти.
50
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Няма данни за изтичане на радиация" Ще пристигнат, трябват им само някакви 10-20 години. Казват, че горивото от преработен плутоний, което се произвежда там е хиляди пъти по-опасно от обогатения уран, такова май използваха и някои от фукушимските реактори.
49
0
 
20
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Руските сайтове не съобщават за радиация. Английските също...Ама ще се чуе.
48
3
 
26
 
! Отговори
РОЙТЕРС... преди 12 години
" ройтерс "- ОТНОВО ЛЪЖЕ ! РАДИАЦИЯ ИМА И ТЯ НИКАК НЕ Е ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ !!!
47
3
 
20
 
! Отговори
КАЗАХ ИМ ... преди 12 години
Казах им и написах, че спасение НЯМА !!! Казах преди 2 години за ядрени реактори, които ще избухнат, но този път извън територията на бившия Съветски съюз ! Сега тези във Франция да понесат най- жестоки последствия и наказания не само от Европа !
46
0
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
боклукчарник или не, Франция има много централи от този тип. каквото в боклукчарника, такова може да стане и в тях. въпросът е, че заради интересите в Румъния ни гониха до дупка нас
45
3
 
25
 
! Отговори
Разобличителя преди 12 години
Дали това не е дело на хора на Кадафи,които са проникнали в Европа,чрез бежанският поток към остров Лампедуза?Разобличителя
44
4
 
25
 
! Отговори
A-Bomb преди 12 години
Не трийте коментари ,а напишете поне дали вятъра няма да разнесе френската пръдня към БГ.Саркозито не го мислете,всички знаят ,че е *** ......Даже сте ме баннали лайняри???Направете манифестация тогава в София червени фашизоиди.На вас какво ви пука след като сте изкупили иодовата тинктура от аптеките,Затворили прозорците и носа си не показвате навън.Той некъв френски селяним пусмал атомна пръдня у центъро на европа само.
43
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Веднага да бъдат подложени ВСИЧКИ Френски централи намониторинг а тази да бъде затворена ! Да почнат да правят ток от вятъра...Ако не, Козлодуй да пускат спряните блокове. ЩЕ ги ...и в нещастните расистки лицемери...
42
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За жалост всичко казано от Ванга се сбъдва, стъпка по стъпка...
41
2
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Остана ли кв. сантиметър, и кубически, "неспоходен" от благата на цивилизацията ни. За какво ни е последният писък на модата и технологиите автомобил, за какво ни е последния скъп модел мобилен телефон, когато не се упражнява сериозен контрол върху съществуващите технологии?алчността ще затрие света
40
18
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
изборът е Ваш ,нова АЕЦ и поне още 50г.зависимост от Русия ,естествено всички по веригата ще си приберат комисионните за сметка на Вашите деца или разваляне на договора с възможно най-малки последици разбира се, за това си избираме политиците и както в Германия да се ориентираме към ВЕИ , там на всеки покрив по селата има слънчеви колектори ,а слънчевата радиация е с 30% по ниска от тази в България все пак се хвалиме ,че сме слънчева страна и има защо .Това е положението ,така ни поставиха
39
4
 
31
 
! Отговори
IavO преди 12 години
Чрез мирния атом към прогрес!
38
2
 
22
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Слабоумен си ти, че не се досети сам, че въпросната "новина" беше поправена впоследствие.
37
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Гошко:Невеж си ти че не си направи труда да прочетеш въпросната "новина"!
36
2
 
18
 
! Отговори
ТТ преди 12 години
до 19Те тава а приказка хахаха яко
35
2
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
не разбрахте ли най-сетне , че има от както свят светува един ядрен реактор за щастие на милиони км.от нас , който през миналото са го обожествявали дори ,използват го от 50г.в космоса и най-сетне започват все повече да го използват и на земята , просто трябват още едно две десетилетия за да го използват масово и на земята горе долу за толкова се строи и една нова АЕЦ.
34
9
 
35
 
! Отговори
Гошко преди 12 години
Невежи сте. Невежи са и тези, които са писали тази "новина". Бърза справка в google ще покаже, че там няма ядрени реактори. Какъв АЕЦ, какви 5 лева, това е ядрен боклукчарник. Големи глупости пишете търсейки сензация !
33
6
 
26
 
! Отговори
за 28 преди 12 години
И В ИЗРАЕЛ ИМАТ ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА!
32
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Проблемът с ядрените отпадъци все повече се изостря ,може да се наложи след години и в космоса да се изхвърлят ,познайте срещу колко пари