Кадафи убит със златен пистолет от 18-годишен?

Точните обстоятелства около смъртта му все още са неясни
Обновена: 21 окт 2011 14:53 | 21 окт 2011 07:07,
265
Кадафи убит със златен пистолет от 18-годишен?
Снимка: Reuters

18-годишния либиец Ахмед аш Шайбани твърди, че лично е застрелял Муамар Кадафи, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според агенцията по арабски телевизии са показали кадри, на които младежът държи позлатен 9-милиметров пистолет, който той бил отнел от Кадафи, преди да го убие.

Точните обстоятелства около смъртта на Муамар Кадафи са все още неясни поради противоречивите сведения за това, но видеокадрите на последните хаотични мигове от живота му дават известна представа за това, какво се е случило, коментира агенция Ройтерс.

По информация на Ройтерс Кадафи е бил все още жив, когато е бил заловен край Сирт. На видеоклипа, направен от човек от тълпата и впоследствие показан по телевизиите, Кадафи изглежда замаян и ранен.

"Оставете го жив, оставате го жив!", вика някой. После Кадафи излиза от кадър и се чуват изстрели.

Още по темата
20 окт 2011 15:14
375
20 окт 2011 14:37
142
"Те го хванаха жив и докато го отвеждаха, го биеха, а после го убиха", казал за агенцията високопоставен източник от
Преходния национален съвет (ПНС). По думите му бившият либийски лидер може би се е съпротивлявал.

Във видимо противоречие с видеоклипа, ПНС обяви, че Кадафи е бил убит след залавянето му при престрелка между негови поддръжници и правителствени войници. Либийският премиер Махмуд Джибрил каза, че той е починал от огнестрелна рана в главата.

ПНС заяви, че не е била издавана заповед Кадафи да бъде убит.

Телевизия "Ал Арабия" информира, че либийските власти ще погребат Муамар Кадафи на тайно място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още по темата: Муамар Кадафи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
5
 
21
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Естествено, че Кадафи е милиони пъти по-родолюбив и по-голям патриот от политическиата българска ***. Нашата политическа пасмина само може да гледа Кадафито и да се учи. така се защитават интересите на родината и нейните богатства и ресурси. Не като нашите нагъзени маймуни. Муаммар е пример за ония, които имат доблест и патриотизъм. Нашите продажни политици са *** пред него. Хиляди пъти по-добре диктатор патриот, отколкото продажни циркаджии. Кадафи направи за смях НАТО, Саркози , ЕС и всичките му там грабителски организации. А тези хищници направиха от Кадафи идол, на който се възхищават милиони хора по света. Оказа се , че един диктатор , който защитава интересите на страната си е много по- достоен от едни алчни, самозабравили се ***.
232
12
 
14
 
! Отговори
tt преди 12 години
сега на либииците жените ще станат *** ,а мъжете им роби на янките.Русия пази ни.
231
4
 
33
 
! Отговори
Аладин преди 12 години
либийците сега ще го духат.свършиха безплатните обяди.парите от петрол отиваха в кадафи и синовете му,но оставаше и за тъй наречения народ.сега парите ще отиват в хиляди нароили се демократи и ще започнат да ги пързалят по демократичната пързалка.като започнат да си плащат за всичко и отделно да си ги трепят демократично по улицата ще зареват,като хималайски мечки ама ***.
230
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
237 А МОЖЕ ХУЛЕЩИТЕ КАТО ТЕБ ДА СА ОТ ДНЕШНИТЕ ЛАПАЧИ И КРАДЛЬОВЦИ,КОИТО НАВРЕМЕТО ЛЕЖАХА ПО ЗАТВОРИТЕ КАТО КРИМИНАЛИ.
229
4
 
4
 
! Отговори
СТАДНИ КОМПЛЕКСИ преди 12 години
235,ХАХ,,ТАКА ТАКА...СИГУРНО ПАК ..АМИ ДА-ЗАПАДНИТЕ ГАДОВЕ ЗАПОВЯДАХА И СЪБОРИХА ПОДОБНИЯ НА КАДАФИНИЯ ЕДНОЛИЧЕН СТРОЙ-В КОМУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ,РУМЪНИЯ..СССР!! ЗНАЕХ СИ АЗ-ГАДНИТЕ ИМПЕРИАЛСТИ СА В ДЪНОТО НА ТУНЕЛА И..КАРАТ ВЛАКА,ХАХ!ТАКА-ТАКА!ЩЕ УМОРИТЕ ЧИЛЯК ОТ СМЯХ,ЕЙЙ!НЕ ПРИЗНАВА ЧЕ ЛОГИЧНО И НОРМАЛНО НЯКАКЪВ ГНИЛОЧ НЕЙДЕ СЕ БИЛ СЪБОРИЛ-ГНИЛОЧ ЕДНОЛИЧЕН И НЕДЕМОКРАТИЧЕН-А РЕВЕ ЧЕ ЗАПАДА ДЕМОКРАТИЧЕН Е ВИНОВЕН!ЗАПАДЪТ Е ВИНОВЕН ЗА ГНИЛОЧА..ПЪК ВСЪЩНОСТ РЕВАТ ЧЕ ТОВА НЕ БИЛО ГНИЛОЧ?!ПОСЛЕДНО?!
228
4
 
6
 
! Отговори
ДО 225-Я "УМНИК преди 12 години
КОИ ФАКТИ,ЖАЛЧО??ЧЕ НА ГРОБА НА ЧАУШЕСКУ ИМАЛО ЦВЕТЯ?!И НА Т.ЖИВКОВИЯ ГРОБ ИМА И..?ИЗВОДЪТ ТИ Е ЧЕ ТАКИВА ХОРА ЯВНО СЕ ТАЧАТ И ОБИЧКАТ,НАЛИ? А КОЙ ГИ ОБИЧКА..ТАКА КАТО ТЕБ..КАКВИ СА? ЯСНО КАКВИ.ВИНАГИ МОЖЕ ДА СА ОБКИЧЕНИ С ЦВЕТЯ ОТ СТАРИ ТЕХНИ АВЕРИ ИЛИ КОТИЛАТА ИМ,КОИТО СА ВИЖДАЛИ ЛАПАНЕ И ГРАБЕНЕ ПОКРАЙ ЛИЧНИЯ ГЛАВЕН ЛАПАЧ!НИКАКЪВ ФЕН НА НИКАКЪВ ДРУГАР НЕ СЪМ,ЛЬОЛЬО! НЕ МОЖЕШ МЕ ТУРИ У НИКАКВИ ГРАФИ ФЕНСКИ НА ИЗВЕРГИ ВЛАСТОВИ!КОЯ ЗАПАДНА СТРАНА ЗАПОВЯДА ТАЯ ЛИБИЙСКА ЛЮБОВ КЪМ *** КАДАФИ?!?
227
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е,2 хайде сега ще видим как ще цъфнат и ще вържат либийците. Тези които се биха срещу Кадафи са същите като него, но без власт. Щом се поддадоха на американската провокация явно са гола вода.
226
4
 
23
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Лошото е, че тези дето го убиха не са по-добри!И не говоря за *** либийци, а за тези банкерчета и магнати дето вземат решенията!
225
6
 
5
 
! Отговори
ЖЖЖЖ преди 12 години
НЯКОЛКО "УМНИКА" СЕ НАВЪДИХТЕ И НЕ СЕ УСЕЩАТЕ КОЛКО СТЕ...УМНИ!!:-) ТО ЗАТОВА ЕДНИ СЕ ВИКАТ УМНИ,А ДРУГИ ПРОСТИ.230-ТИ,ДА,А КОГАТО ЕДИН ЧОВЕК-ИЗВЕРГ ЛИНЧУВА ГОДИНИ НАРЕД ЦЯЛ ЕДИН НАРОД-ТОГАВА МОЖЕ,НАЛИ??ИМАШЕ МНОГО ПРИМЕРИ И В 20 ВЕК,А СЕГА СМЕ 21 В. УЖ!А?? КОЛКО НАРОД ТАКИВА КАТО ТОЯ ИЗРОДЕНИ СУРАТИ СА ЗАТРИЛИ НЕ СЕ ЗНАЕ..АМА НАЛИ НЯМА ФИЛМЧЕ,НАЛИ?!ПУСНАХА ВИ ЕДНО ФИЛМЧЕ КЪДЕТО РОДНИТЕ МУ ЛИБИЙЦИ ВСЕНАРОДНО ГО ЛЮБЯТ И ЧАК ЗАТРИВАТ ОТ ЛЮБОВ..ТОГАВА РЕВВАТЕ И СЕ НАСИРАТЕ??И ФАКТИТЕ НЕ ПРИЗНАВАТЕ!
224
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадафи си беше ***, но сега тепърва в Либия ще става ад. Тези хора не знаят друга форма на управление. Сега там има хиляди малки въоражени групи с различни претенции. Както стана в Ирак - от ден на ден все по лошо става, така ще е и в Либия.
223
8
 
8
 
! Отговори
до 230 преди 12 години
Този 'човек' знаеш ли колко майки е разплакал,а?
222
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали е демокрация , сега Ахмедчо дали ще го осъдят за убийство?
221
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАТО и ООН са престъпници, щом благодарение на тях в 21 век, тълпа линчува човек.
220
8
 
31
 
! Отговори
ММ преди 12 години
Съдете сами: Всяко либийско семейство получава годишно общо 1000 долара от дотации. Помощта за безработица е 750 долара. Заплатата на една медицинска сестра с най-ниска квалификация е 1000 долара.Медицината там впрочем е безплатна. Помощта при раждане на дете е 7000 долара. Всяко ново семейство получава при сключването на брак 64 хил. долара за покупка на жилище. Както ни разказаха, парите стигат за скромна къщичка от 150 квадратни метра - с издълбан кладенец, климатична сплит система, сателитна чиния и прокаран ток.Електричеството в Либия е безплатно. Напълно.А къщичките са толкова евтини, защото сделките с недвижими имоти, които са си чиста спекулация с жилища, в Либия са забранени и се наказват.Образованието е безплатно, наеми не се плащат изобщо.Пътищата са идеални.Хората ще трябва завинаги да се простят с чудесните изненади на "либийския социализъм".
219
7
 
4
 
! Отговори
:) преди 12 години
smart za takiva hora :)...takiva kato nego ne zaslujavat jivot ....***
218
1
 
12
 
! Отговори
МУХАТА ЦЕЦЕ преди 12 години
А КЪДЕ СА БИЛИ НЕГОВИТЕ ЯКИ ТЕЛОХРАНИТЕЛКИ?
217
1
 
3
 
! Отговори
ми преди 12 години
Децата се раждат съвършенни с даден генетичен код.Промяната му води до флашки убийци добре подготвени да дезориентират меслещите за последствията от техния прогрес.Милениума на Вуду магиите и орнаменталните клонически незнания могат да са достойни за поетите на този блестящ и от интилекти и от съвършенства сайт- чиито значения ние не можем и да си представим едва ли пък ще осъзнаем.Моля да ме извини змията с отровата .но аз си обичам и държа на хоммо сапиенса работещ и мислещ в дома си.
216
4
 
4
 
! Отговори
до 223 от 221 преди 12 години
Ти си направо объл,смени дилъра веднага,тъпка те с *** явно..не хваля румъния,нито другаря ти Чаушеско безмозъчния,казвам това което е факт..но аз вече дори зная ти на кой от ДРУГАРИТЕ си фен,то ти личи *** селски..запомни,че демокрация е,когато престъпникът е хванат,осъден и разстрелян,обесен,умъртвен инжективно,на електрическия стол и т.н.Виждам обаче,че едва ли ти е по силите да влагаш мисъл,камо ли пък да разсъждаваш..аре не ме занимавай с дивотиите си,щот не си ми забавен...***...
215
15
 
10
 
! Отговори
справедлив преди 12 години
ТОЯ *** И МАСОВ УБИЕЦ СЕ РАЗМИНА МНОГО ЛЕКО - САМО РАЗСТРЕЛ. ЗА ВСИЧКИТЕ СИ ПРЕСТЪЛЕНИЯ, УБИЙСТВА И ГЕНЕЦИД НАД НАРОДА СИ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ПУБЛИЧНО ЛИНЧУВАН И ПРЕБИТ С КАМЪНИ И КОЛОВЕ КАТО КУЧЕ! ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗБИВАНИ ДИКТАТОРИТЕ И ***.
214
13
 
4
 
! Отговори
МАЛЕЕЕЕ преди 12 години
221 ХАЙВАНООГЛУ,НЕ МОЖАХА ДА ГО СПАСЯТ...ПРЕДИ ТЯХ ГО ДОКОПА НАРОДНАТА ЛИБИЙСКА ЛЮБОВ-КАКТО СЕ И ВИДЯ!! ИЛИ НЕ ВИДЯ? ХЕМ ТАКА,ХЕМ ИНАЧЕ КОЕ ПОСЛЕДНО..ВИДЯ ЛИ?? ЧАУШЕСКУВА РУМЪНИЯ ТРЪГНАЛ ДА ХВАЛИ И ЛИЧНО ДР. МУ ЧАУШЕСКУ-ЕДИН ОТ ЛЮБИМЦИТЕ МУ ЯВНО!?:-)) СПАСИАХ ДРУГИТЕ ТИ ЛЮБИМЦИ САДДАМ,СЛОБОДАН И Т.Н.-ТАМ КАК Е ,ДОБРЕ ЛИ МИНА,ДОВОЛЕН ЛИ СИ?? ОСПОРВА ВСЕНАРОДНАТА ЛИБИЙСКА ЛЮБОВ КЪМ ЛЮБИМЕЦА ИМ КАДАФСКИ,ГЛЕЙ ГО ТИ?!:-))