Кадафи убит със златен пистолет от 18-годишен?

Точните обстоятелства около смъртта му все още са неясни
Обновена: 21 окт 2011 14:53 | 21 окт 2011 07:07,
265
Кадафи убит със златен пистолет от 18-годишен?
Снимка: Reuters

18-годишния либиец Ахмед аш Шайбани твърди, че лично е застрелял Муамар Кадафи, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според агенцията по арабски телевизии са показали кадри, на които младежът държи позлатен 9-милиметров пистолет, който той бил отнел от Кадафи, преди да го убие.

Точните обстоятелства около смъртта на Муамар Кадафи са все още неясни поради противоречивите сведения за това, но видеокадрите на последните хаотични мигове от живота му дават известна представа за това, какво се е случило, коментира агенция Ройтерс.

По информация на Ройтерс Кадафи е бил все още жив, когато е бил заловен край Сирт. На видеоклипа, направен от човек от тълпата и впоследствие показан по телевизиите, Кадафи изглежда замаян и ранен.

"Оставете го жив, оставате го жив!", вика някой. После Кадафи излиза от кадър и се чуват изстрели.

Още по темата
20 окт 2011 15:14
375
20 окт 2011 14:37
142
"Те го хванаха жив и докато го отвеждаха, го биеха, а после го убиха", казал за агенцията високопоставен източник от
Преходния национален съвет (ПНС). По думите му бившият либийски лидер може би се е съпротивлявал.

Във видимо противоречие с видеоклипа, ПНС обяви, че Кадафи е бил убит след залавянето му при престрелка между негови поддръжници и правителствени войници. Либийският премиер Махмуд Джибрил каза, че той е починал от огнестрелна рана в главата.

ПНС заяви, че не е била издавана заповед Кадафи да бъде убит.

Телевизия "Ал Арабия" информира, че либийските власти ще погребат Муамар Кадафи на тайно място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още по темата: Муамар Кадафи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То голямо геройство да застреляш обезоръжен пленник, обграден от 200 души. *** ли си или ***?
212
5
 
10
 
! Отговори
от 213 до 219 преди 12 години
Не ме наричай хахо бе помия...не ми пиши с тия главни букви,не ми ставаш по убедителен селчо селски...аман от такива слепи *** като теб,срамувам се,че живея в страната си.. редом с такива като теб,не защитавам нито диктатурата,нито сегашната криворазбрана "демокрация",казвам само,че ако така наречените от такива ненормалници като теб "БЕЛИ" държави заповядват убииства,без съд и присъда , не се знае кой ще е следващия , никой не знае какво може да го сполети просто..тоя пък ще дава акъл ***
211
18
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 12 години
Браво на момчето! Той изми очите на цял един поробен народ от либийския *** и диктатор. Според мен на момчето, освободило народа от сатрапа Кадафи, трябва да му дадат най-големия държавен орден и огромна награда. Истински герой!
210
5
 
5
 
! Отговори
ННН преди 12 години
213 ХАХО,ДОКАТО ЦИВРИ ИЗПАДНАЛИЯ ПСИХЯСЪЛ НАРОД НА ТАКИВА ГРОБОВЕ-ДОТОГАВА НЯМА ДА Е НА "БЯЛО" НИВО,РЕДОМ С НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ,А ЩЕ Е ..ЯСНО КЪДЕ! ЦИВРЯТ ТЕ,ХАХА..ЗА ГЛАДОРИЯТА И МИЗЕРИЯТА!! МОЖЕ ДА ЦИВРИ САМО НЯКОЙУ НЕКАДЪРНИК,КОЙТО Е ПАРАЗИТИРАЛ НА ТОПЛА СЛУЖБА И Е КЛАТИЛ ЦЯЛ ЖИВОТ КРАКА! ЦИВРЯТ ТАКИВА ЗА ПАРАЗИТНОТО СИ МИНАЛО..ОЩЕ ИСКАТ!! ЕГАТИ ,ИМАЛО НАГЛИ И ЛУДИ ОЩЕ..ЗА ГЛАДНА И МИЗЕРНА КОМУНИСТИЧЕСКА РУМЪНИЯ ЩЕ ПРОКЛАМИРА??!!
209
5
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 12 години
НЕ ЗНАМ,АМА КАТО ГЛЕДАМ СУРАТА НА СНИМКАТА И... БЪРЗО БЯГАМ!!БРРРРР!! ЕГАТИ МУТРАТА...А МУТРАТА НЕ ЛЪЖЕ!! КАКВИ ЛИ МУТРИ ЗАЩИТАВАТ ПОБРАТИМА ИМ-ПО МУТРИЗЪМ-ТАКАВА МУТРА?!
208
5
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 12 години
ПОСЛЕДНИЯ, ЛЮБИШ ЛИ СЪВЕЦКИЯ ИЛИ РУСКИЯ ТАКЪВ ОБАЧЕ?? А ,ПАРДОН,ЗАБРАВИХ КОМУНИПРОПАГАНДАТА -ЧЕ ОТВАДНА БЕШЕ-КАК ДР.СТАЛИН И СССР СА НАЙ-МИРНИТЕ КРЕАТУРИ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА!! ХАХАХ АКО ГИ НЕНАВИЖДАШ ТОЛКОЗ..ПОРАЗПИТАЙ И ВЪРВИ ПРИ БОРЦИТЕ ПРОТИВ ТЯХ-ТАЛИБАНИ ,ТЕРОРОСТИ И Т.Н.! ТЕ ЩЕ ТЕ НАУЧАТ КАК ДА СЕ БОРИШ СРЕЩУ ХАМЕРИКАНЦИТЕ...
207
4
 
19
 
! Отговори
В памет на личността преди 12 години
Ненавиждам американския жандармеризъм, алчност, насилие, самочувствие, агресия!Това ще има край!Убиха го, убиха го като Садам и Бен Ладен, защото е техен продукт.Защото те трябва да притежават всички - живота ни, свободата ни , мислите ни!Ближете задниците им, уважаеми безработни, които неуморно пишете тук и съдите кой какъв е!Никога няма да повярвам, че идеалът на българите е Левски!НИКОГА!Ще поживеем и ще видим Либия - каквото стана с Ирак, с Афганистан...Кой разби Югославия?
206
2
 
16
 
! Отговори
ринго преди 12 години
нямало заповед да го убият ..това са глупости тя заповедта дойде от устата на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън .Толкова са се самозабравили американските евреи че издават нареждания от трибуните.Амнести незнам какво си щели да разследват ...то е ясно че са го убили без съд и присъда това е гражданска война там никакви закони не важът.Убит убит това е войната въпроса е какво правиха там натовските самолети и спец части.Убиваха невинни хора .Срам за целият уж цивилизован западен свят.
205
3
 
15
 
! Отговори
ДО184 преди 12 години
Против тези които плюеш бяха изградили една държава с работеща икономика развита промишленост, селско стопанство за приказ. Което даже покриваше губещите предприятия Работно място за всеки годен да се труди Напоителни канали опасваха полето Почти кътче от земя нямаше което да не се напоява А сега е като прерия след пожар Но изглежда че ти си от тези които 22 гд крадете от създаденото тогава и още има за кражба.
204
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този тъпан,с разстреляния без съд и присъда диктатор , е бит и от други "демократични" държави...чудно защо сега всички румънци се кланят на гроба му,циврят и е вечно окичен с цветя...не казвам нищо,но да няма "репете" само...сега ахо ихо,но след някой месец на бензиностанцията и в магазина тихо.....
203
16
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Браво на момченцето Ахмедчо. Свършил е наистина една забележителна работа.
202
2
 
5
 
! Отговори
от 189 до 206 преди 12 години
Защо се ловиш за "парното" точно,казах го образно , добре де,да направим съпоставка между кубик дърва,предполагам,през 60-те,хората са имали печки...а това ,че сме били изтривалки на СССР...ха ,та сега нима не сме на целия ЕС ,един пиян чех,ни итипоса като тоалетна , разликата е,че вместо да бъдем подпомогнати,както се очакваше,те ни смазаха тотално...а за китайците си прав,лошото е,че ние бяхме 8 милиона,сега обаче не сме....по малко сме..доста...но тук хората си говорят за друго...зарежи...
201
13
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
муамар *** е мръсен смръдлив арабски ***, добре че му е...а майкататочно така трябва да се постъпва с такива сатрапи...
200
3
 
4
 
! Отговори
bacho kolio преди 12 години
namerisvami 4e i chaves go 4aka itakava sadba
199
10
 
8
 
! Отговори
до 189 преди 12 години
Абе, пич, ти даваш ли си сметка защо е имало толкова евтино парно? Защото просто служехме като изтривалка на СССР. Те си плащаха, за да държат НАТО по-далече от техните граници, това е. Освен това преди 50 години положението с цените на горивата беше доста по-различно, а също и с броя на китайците. Я ми обясни 60-те години колко хора в България са имали парно?
198
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вчера гледах исказване на медведев, с насмешка и усмивка на лице отговори на журналистите, как си мислите с 130 тона злато, има ли страна която да не го приюти ? --------------- Точно със 130 тона злато никой няма да го приюти.
197
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не знам някой да му се е кланял, но щом казваш...
196
8
 
46
 
! Отговори
КАДАФИ ГЕРОЙ преди 12 години
До вчера Кадафи си опъваше шатата в центъра на световните столици и всчки лидери му се кланяха.Днес е обявен за най-големия злодей.Аз пък се възхищавам на мъжеството и упоритостта ,която показа Кадафи.Когато тези които му се кланяха скочиха срещу него,той не се обърна и не избяга да си живее живота (което му го предлагаха неговите противниците дори ),а остана и се би до смърт.Колко от вас биха избрали да се бият до смърт вместо да харчат милиярди във Венецуела примерно?
195
3
 
27
 
! Отговори
зико преди 12 години
И ние имахме ток по 1 стотинка киловата но дойдоха чужденци да ни продават нашия ток на нас от скъпо по скъпо но им се вижда че е евтино и му вдигат цената по 2 пъти в годината Водата също ни е продават чужденци По напред за вода плащах 10 лв за цяла година а сега по 30 лв всеки месец Либийците имат петрол но сега ще и им го продават чужденци и ще плащат бензин на европейски цени Истига с тези 100л заплати такива бяха през 60те години 100 - ама си покривахме всички нужди а сега с 1000 неможе
194
4
 
18
 
! Отговори
Генко преди 12 години
Хайде сега като вече ситуацията е такава да си върнем дълга от 4 милиарда който нашите дупедавци опростиха на Либия за да върнат медицинските ни сестри които не са допринесли за България с нищо!