Кадафи убит със златен пистолет от 18-годишен?

Точните обстоятелства около смъртта му все още са неясни
Обновена: 21 окт 2011 14:53 | 21 окт 2011 07:07,
265
Кадафи убит със златен пистолет от 18-годишен?
Снимка: Reuters

18-годишния либиец Ахмед аш Шайбани твърди, че лично е застрелял Муамар Кадафи, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според агенцията по арабски телевизии са показали кадри, на които младежът държи позлатен 9-милиметров пистолет, който той бил отнел от Кадафи, преди да го убие.

Точните обстоятелства около смъртта на Муамар Кадафи са все още неясни поради противоречивите сведения за това, но видеокадрите на последните хаотични мигове от живота му дават известна представа за това, какво се е случило, коментира агенция Ройтерс.

По информация на Ройтерс Кадафи е бил все още жив, когато е бил заловен край Сирт. На видеоклипа, направен от човек от тълпата и впоследствие показан по телевизиите, Кадафи изглежда замаян и ранен.

"Оставете го жив, оставате го жив!", вика някой. После Кадафи излиза от кадър и се чуват изстрели.

Още по темата
20 окт 2011 15:14
375
20 окт 2011 14:37
142
"Те го хванаха жив и докато го отвеждаха, го биеха, а после го убиха", казал за агенцията високопоставен източник от
Преходния национален съвет (ПНС). По думите му бившият либийски лидер може би се е съпротивлявал.

Във видимо противоречие с видеоклипа, ПНС обяви, че Кадафи е бил убит след залавянето му при престрелка между негови поддръжници и правителствени войници. Либийският премиер Махмуд Джибрил каза, че той е починал от огнестрелна рана в главата.

ПНС заяви, че не е била издавана заповед Кадафи да бъде убит.

Телевизия "Ал Арабия" информира, че либийските власти ще погребат Муамар Кадафи на тайно място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още по темата: Муамар Кадафи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
3
 
6
 
! Отговори
фреш преди 12 години
199 нали))) вчера гледах исказване на медведев, с насмешка и усмивка на лице отговори на журналистите, как си мислите с 130 тона злато, има ли страна която да не го приюти ?
192
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ако имам N на брой милиарди и стрелят по мен за да ми вземат шиб...та пустиня, просто ще си взема шапката и ........Монако, Монте Карло, Карибите. А вие що си мислите, че Кадафи е по-*** от мен?
191
7
 
16
 
! Отговори
predi libia kadafi преди 12 години
БВП на глава от населението - 14 192 $На всеки член от семейството държавата изплаща дотации в размер на 1 000 $ годишно.Помощите за безработица са 730 $ месечно.Заплата на медицинска сестра - 1 000 $.За всяко новородено се изплащат 7 000 $.Младоженците получават 64 000 $ като подарък от държавата за покупка на жилище.При започване на бизнес като едноличен търговец - материална помощ от 20 000 $Големите данъци и сборове са забранени.Образованието и медицината са безплатни.Образованието и стажовете в чужбина са за сметка на държавата!Веригите магазини за многодетни семейства са на символични цени за основните хранителни продукти.За продажба на продукти с изтекъл срок на годност - големи глоби и задържане в подразделенията на специалната полиция.Част от аптеките - с безплатно отпускане на лекарства.За фалшифициране на лекарства - смъртно наказание.Наем на държавно жилище - не се плаща.Ползването на електроенергия е безплатно.Продажбата и употребата на спиртни напитки са забранени - "сух закон".Кредитите за покупка на автомобил и за жилище са без лихва.Услугите на агенциите по недвижими имоти са забранени.При покупка на автомобил 50% се плаща от държавата, за бойците от народното опълчение - 65%.Бензинът струва по-евтино от водата - 0,14$ за литър.70% от семействата живеят в собствен дом. Добавяме най-големите запаси от прясна вода (35 000 куб. км) и готовност още това лято да бъде въведен "златен динар
190
0
 
1
 
! Отговори
до 196 преди 12 години
Ончоо ти да не си на 10????????????????
189
10
 
16
 
! Отговори
Oncho1923 преди 12 години
Пичове, Кадафито си е жив.САЩ са си го скатали, като благодарност за това, че до последно се сражава и оправдаваше с упорството си, полетите на НАТО, които хвърлиха бая бомби и продадоха бая оръжие на ПНС. Как така, другите тоталитарни лидери на Египет, Йемен, Тунис сдадоха постовете толкова бързо, а Кадафи не???Така, че споко. Кадафито си го прибраха, а сега в Либия ще се случи, това, което стана в Ирак и Афганистан. Хаос, анархия и куп враждуващи фракции, всяк претендираща да е богоизбрана
188
1
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Пардон ...ГЛЕДАТ НА ЛИВИЯ)))
187
2
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
ЧАо още една държава! като Ирак и останали....Сега добро от САЩ умно гледат на Либия ( нали там няма нефт)
186
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде, да им е честита радоста на американците, да им се връща хилядократно доброто което правят по света!
185
13
 
14
 
! Отговори
za 190 преди 12 години
*** що не кажеш нещо за хилядите избити от режима му.....или за вас кумунастите това не е престъпление....животни, пфу !
184
16
 
12
 
! Отговори
до 190 преди 12 години
Ти не си комунист - ти си болен от олигофрения комунист...
183
11
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В ТОЯ ФОРУМ ИМА ТОЛКОВА ОГРАНИЧЕНИ ЛИЧНОСТ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ... ЩОМ НЕ ПОДКРЕПЯШ САЩ В УБИЙСТВАТА ЗНАЧИ СИ КОМУНИСТ. ТОВА Е МАЛОУМИЕ.А КОЛКОТО ДО ЛИБИЯ, СЕГА САЩ И ФРАНЦИЯ ЩЕ ИМ ВЗЕМАТ ПЕТРОЛА, ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА ХУБАВИ ЗАПЛАТИ, БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ОБРАЗОВАНИЕ. ЧАКА ГИ ТОВА ПРЕЗ КОЕТО МИНАХМЕ НИЕ - ЧАКА ГИ "ДЕМОКРАЦИЯ", ЧАКА ГИ МАФИЯ, ЧАКА ГИ СДС, ЧАКА ГИ ИВАН КОСТОВ. МНОГО СКОРО ЩЕ ОЦЕНЯТ ТОВА КОЕТО ЗА ИМАЛИ И ЩЕ ВИДЯТ ТОВА КОЕТО ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ИМАТ.
182
3
 
7
 
! Отговори
от 157 до 183 преди 12 години
Мда...приемам всичко но 1-во:с заплата от 100лв. на месец и 5лв. парно,ми се струва по-добре отколкото с такава от 500лв. и 100лв. за парно!!!2-ро:казах 4 "члена" от семейство,защото аз поне познавам ,семейства с по 2 деца,от който едното е случайно поотраснало и работи,че дори се оженило прдстави си...по законите на природата,тези хора са едно семейство,особено когато живеят на едно място!!!3-то:няма нужда да ми показваш интелекта си,той направо лъщи.... да те питам обаче,найстина ли смяташ,че дадено семейство се състой от 4 "членове" например,все пак ако е само един,се казва един член в семейството...А само да уточня,че го казах под формата на майтап,то е ясно,че повече такова нещо никога няма и не може да се случи,просто хубаво замислено,но неосъществимо от страна с нашия потенциал!!!
181
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do 184 nai posle da pro4eta i edin smislen komentar blagodarya ti 184
180
6
 
6
 
! Отговори
jiko преди 12 години
KOMUNOIDITE SA NAI-OPASNATA NAPAST, A U NAS GI IMA MNOGO. SAMO VIJTE KOLKO SE IZKAZVAT V ZASHTITA NA EDIN KOMUNOIDEN TERORIST I DIKTATOR
179
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САМО ТЕРОРИСТ СЛАГА ПИСТОЛЕТ В РЪЦЕТЕ НА ДЕТЕ
178
4
 
32
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
Ще ви кажа истината.Въпреки ,че способността да разсъждава ,да мисли и чете м/у редовете, трябва всеки сам да има,а не да приема всичко казано по новините за чиста монета.В случващото се винаги има политика,предателство,доносничество,шпионаж,контрашпионаж,лъжи,борба за власт интереси и т.н т.н.Да виждате просто една заслужена смърт на един лош диктатор е наивно и глупаво и дразнещо.Маса пари се хвърли само за да се смени диктатора.Те Американците си мислят,че новия диктатор ще им играе по свирката и ще им дава нефт без пари.Тия от тоя преходен съвет ще се окажат терористите дето сваляха самолети за да предизвикат запада срещу Кадафи и да му вземат столчето и петролчето.Разбира се само времето ще покаже,какъв авто гол си вкараха Американците и колко глупави са ,че се хванаха на тоя номер.Уж имат един куп шпионски сателити,а допуснаха да бъдат подведени много жестоко.Сега когато парите от петрола почнат да влизат при терористите от преходния съвет ,логично тероризма ще се развихри .Защо съм сигурен ли? - Ами само защото Американците колкото и да са Агресори,те искаха да видят Кадафи зад решетки унизен.Така ще покажат величието на САЩ.Самите Американци винаги са се били в гърдите,колко са демократични и никога не биха убили някого толкоз явно и брутално.Когато поръчват убийство ,то никой не разбира,още по малко безумие е да го поръчат по медиите.Тяхното мото е Справедливост изразяващ се в уж честен съдебен процес.Самия факт,че се чакаше някой от президенството или сената да се изцепи ,че иска Кадафи мъртъв за да го убият следващия ден говори ,че през цялото време преходния съвет е знаел точното му местонахождение.Така цял свят сега обвинява САЩ в убийство.Тия либийци са хитри и лъжат като дърти ***,а Американците бяха водени за носа още от случая локърби.Сега Американците никога нямат да имат очи повече да тръгнат срещу така наречения преходен съвет,защото самите те ги издигнаха.И без това са достатъчно очернени като агресор никога няма да признаят грешката си,нали именно заради славата си на агресор се принудиха да използват Саркози за да нападнат,а те да се правят на света вода ненапита,но хората пак не се хванаха.Не е тайна,че вече никой не иска войни,дори американския народ не одобрява вече нападенията над други страни.Жаждата за НЕФТ е толкова очебийна,че няма как да се скрие от обществото и няма как да не бъде осъдена.Наистина съм притеснен от това, което ще последва близките години.Дано някак си тероризъмът не ни засегне.
177
15
 
14
 
! Отговори
Омерзен преди 12 години
Колко много рИване за диктатора и колко малко за жервтвите му...,..кумунастите сте по -зле от животни. Само Хитлер, Сталин и Пиночет за вас....
176
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само половината....съмнявам се..кой не иска 4 работещи члена в семейството, парно от 4,70лв на месец...или месо на 2,40лв....или сирене на 1,20лв...хахаха...да де,плюване сега , че били крали...сякаш днешните не пипат изобщо....но разликата,че тия не дават на никой....-------------------- 1. Такива цени е имало, когато заплатите са били 100 лева на месец 2. Какво е това семейство от четирима работещи? И малките деца ли работят? 3. Казва се "членове", "Четирима члена" значи 4 ***...
175
10
 
8
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Това изчадие на дявола получи най-сетне заслуженото- смърт. Браво на момчето за куража да застреля този садист.Клетвите на хиляди майки са чути и сълзите им са овъзмездени. Успех и багоденствие на либийския народ
174
1
 
12
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
До 123 ..и всички които ме наричат "Комунист" : Абе ,хора вие ,значи ако някой говори нещо противоположно на вашето мнение той моментално е комунист ,така ли ? Типично американо-юдейско мислене . " Защо тогава настанаха либийците срещу Кадафи?" тва въобще не са обикновенни либийски граждани решили да се освободят ,нито са бунтовници , тва са пуснати затворници(убийци,крадци мародери ,наемници) избягали при организирани затворнически саботажи,истинските либийци си седят в къщи и се крият от престрелките по улиците , нямаше храна по магазините щото бунтовниците я крадяха за себе си ,прекъсваха различни източници за оцеляване ,ток , водоизточници ,така че да се създаде паника и страх у хората и омраза срещу управлението (стара позната техника прилагана и в други войни ), народа така се отчайва на края че е е съгласна на всичко , да не забравим и най силното и мощно оръжие познато на човек днес МЕДИИТЕ .Сега за нов лидер на Либия се гласи да е един от наследниците на бившия либийски крал Сиди Мухамад Идрис ал-Махди ал-Сенуси, а именно 49-годишният Мохамед ал Сенуси който мисля е алжирски сирак осиновен от Крал Идрис след като нито едно от шесте му деца (пет сина и една дъщеря) не доживяват и умират още докато са бебета . Мохамед ал Сенуси живее в Лондон и води усилени разговори с европейски страни и американски петролни концерни за евентуална подкрепа за да се върне вЛибия и стане владетел на Либия .Фамилията Сенуси е с обявяена заповед за арест и смъртна присъда лично от Кадафи още през 1969 при преврата срещу крал Идрис чиято присъда именно е изгнание и забрана за завръщане иначе ..смърт .