Кадафи убит със златен пистолет от 18-годишен?

Точните обстоятелства около смъртта му все още са неясни
Обновена: 21 окт 2011 14:53 | 21 окт 2011 07:07,
265
Кадафи убит със златен пистолет от 18-годишен?
Снимка: Reuters

18-годишния либиец Ахмед аш Шайбани твърди, че лично е застрелял Муамар Кадафи, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според агенцията по арабски телевизии са показали кадри, на които младежът държи позлатен 9-милиметров пистолет, който той бил отнел от Кадафи, преди да го убие.

Точните обстоятелства около смъртта на Муамар Кадафи са все още неясни поради противоречивите сведения за това, но видеокадрите на последните хаотични мигове от живота му дават известна представа за това, какво се е случило, коментира агенция Ройтерс.

По информация на Ройтерс Кадафи е бил все още жив, когато е бил заловен край Сирт. На видеоклипа, направен от човек от тълпата и впоследствие показан по телевизиите, Кадафи изглежда замаян и ранен.

"Оставете го жив, оставате го жив!", вика някой. После Кадафи излиза от кадър и се чуват изстрели.

Още по темата
20 окт 2011 15:14
375
20 окт 2011 14:37
142
"Те го хванаха жив и докато го отвеждаха, го биеха, а после го убиха", казал за агенцията високопоставен източник от
Преходния национален съвет (ПНС). По думите му бившият либийски лидер може би се е съпротивлявал.

Във видимо противоречие с видеоклипа, ПНС обяви, че Кадафи е бил убит след залавянето му при престрелка между негови поддръжници и правителствени войници. Либийският премиер Махмуд Джибрил каза, че той е починал от огнестрелна рана в главата.

ПНС заяви, че не е била издавана заповед Кадафи да бъде убит.

Телевизия "Ал Арабия" информира, че либийските власти ще погребат Муамар Кадафи на тайно място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още по темата: Муамар Кадафи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
8
 
27
 
! Отговори
СРАМ МЕ Е преди 12 години
СРАМ МЕ Е КАТО ГЛЕДАХ КАКВА ДИВА РАДОСТ БЕ ОБЗЕЛА ВЪСТАНИЦИТЕ ОТ ТОВА , ЧЕ Е УБИТ КАДАФИ. НА ТЯХ ИМ Е ПРОСТЕНО , ТЕ СА СИ ДИВАЦИ. ОЩЕ ПОВЕЧЕ МЕ ДОСРАМЯ КАТО ЧУХ НЕИСТОВАТА РАДОСТ ОБЗЕЛА ХОРА ОТ ЕВРОПА И САЩ . КАК Е ВЪЗМОЖНО В 21 ВЕК ДА ЛИКУВАШ ЗА ТОВА ЧЕ Е УБИТ ЧОВЕК. ВСИЧКИ ТИЯ ВАРВАРИ НА 21 ВЕК ОТ ЕВРОПЕИСКИ СЪЮЗ И САЩ СЕ ПРЕВЪРНАХА В ЖАЛКИ ТЕРОРИСТИ. ТЕ В ИМЕТО НА ПАРИТЕ -ПЕТРОЛА СА ГОТОВИ ДА УНИЩОЖАТ ВСЕКИ ПРОТИВОПОСТАВИЛ ИМ СЕ. НЕКА ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ЧЕ ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ-ПАК ЩЕ ГРЯТ КУЛИ И ГАРИ
172
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом започнаха да се сключват съюзи и всеки да се оглежда за силно и перспективно другарче и държавите търсят такова окрупняване значи предстои война.
171
1
 
6
 
! Отговори
до 174 преди 12 години
:-) Даа сега разбирам мъжа й защо е търсил "ласки" другаде, че какво може да ти даде такова злобно джудже ако ти е жена - смъртна присъда :-D
170
5
 
15
 
! Отговори
до 175 преди 12 години
Какво имаш предвид *** руснаци? Знаеш ли кога е създадена Русия, как е била управлявана, наясно ли си че първата династия е управлявала 700 г., после 100 г. на размирици и след това последната им царска династия е управлявала още 300 г., колко държави в света имат такава традиция?Колко държави в света са били огромни преди, сега и ще станат и още по-големи с евразийския съюз? Ти новини не гледаш ли? Логика нямаш ли? А ние сме консуматори да - от "демокрацията".
169
2
 
10
 
! Отговори
до 173 преди 12 години
Не си прав напълно...има много АМЕРИКАНЦИ със собственост,познати от които са ни "Седящия Бик","Лудия Кон","Джеронимо" и още няколко милиона,но те май са леко поизтребени...от днешните обаче,не зная да има американци,та чак и собственост....
168
4
 
6
 
! Отговори
До 126 преди 12 години
А ние какви сме, бе man?Не консумираме ли?Какво произвеждаме?Противни ти били! И ти не знаеш защо са ти противни!АКо не бяха капиталите на запада и САЩ, дали Китай щеше да е това, което е сега.Всички си изнесоха произведствата там и Китай процъфтява, пак благодарение на САЩ и запада.Много ги мразят всички САЩ, но се блъскат да ходят да учат и живеят там.Мръсно племе!Харесвала ти позицията на Русия! Остави света в ръцете на тъпите руснаци и ще видиш за какво става въпрос.
167
1
 
10
 
! Отговори
777 преди 12 години
Някоя си Клинтън решава кой на света е престъпник и кой не и дава заповеди за нагли незаконни убийства.Това, че ние не харесваме Кадафи или когото и да било, не ни дава право да разстрелваме
166
2
 
12
 
! Отговори
до 166 преди 12 години
Пиленце шарено каква икономика бе миличко, Китай, Русия и кой ли още не държат огромния дълг на САЩ, ти изобщо наясно ли си, че тази страна живее само и единствено на кредит, половината й огромни компании са с чужди капитали - инвеститори. Колко американеца според теб имат собственост? САЩ така са се забатачили че направо им се чудя на перенто и дуенето на какво основание го правят.Бил ли си там, ако не питай някой да ти разкаже, че освен в мегаполисите другите са информационно затъмнени винаги.
165
1
 
6
 
! Отговори
до 166 преди 12 години
Струва ми се,че цитираш закони от "Прайда"...за цивилизования свят ,нямаше ли някакъв дру закон,или се бъркам....
164
0
 
2
 
! Отговори
до 155 преди 12 години
тъй де, и що излязоха по улиците на революция? или казваш, гадните империалисти ги подкокоросаха да си захвърлят лукса и кадрите всичките до последния са монтаждо 157при заплата за всички (без по-равните измежду нас) 100 лв., независимо кой как работи и къде, колко искаш да ти е парното?
163
1
 
15
 
! Отговори
RE 144/158 ot 156 преди 12 години
Това с парите не ми се вярва също!Може ли милиардер за се мота из размирна зона и да участва в бойни действия? А?!Виж глутницата дето разкъса либия - те бяха милионери - убиват от дистанция и плащат друг да им свърши работата.Това че Кадафи е раличен и подхода към племената не сътветства на нашите разбирания, не промена факта че е успешен управник.А да видим 'демокрацията' колко десетилетия ще убива и какво ще е съотношението на броя убити спрямо ситуацията ако нямаше 'демократизация'?
162
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до "цезар"..Нима мислиш,че вече не е дошло,просто те още не го знаят...ще им се изясни в най-блиско бъдеще...
161
1
 
8
 
! Отговори
... преди 12 години
Саддам имаше 8 двойници, за които се знаеше. Сега за няколко часа успяха да се справят с Кадафи. Дали обаче това е истинският и дали би рискувал да остане в Либия и да чака някакъв тинейджър да го застреля...малко е съмнително управник с толкова десетилетия опит зад гърба си, да се остави да го разстрелят като куче. Толкова години нищо не се случи, а сега за няма и няколко месеца, великите американци се справиха с Осама и с Кадафи...дано, но малко звучи като научна фантастика.
160
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубаво ги плюем САЩ, но поведението им е до голяма степен оправдано. В началото по-голямата държава и по-силната икономика дават стабилност, спокойствие и увереност на народа. Тогава пътя е - растеж. Вероятно в социално-икономически план обаче има предел до който може да има растеж, а насетне започваш да консумираш повече отколкото произвеждаш и следва колапс. Тогава започваш да консумираш ресурси отвън и то в геометрична прогресия. За единица продукт ти трябват пет пъти повече ресурс.
159
2
 
15
 
! Отговори
цезар преди 12 години
Опиянението на един народ. Този филм го гледахме преди 22г в България. То не бяха палаткови лагери то не бяха палежи на някой хора им се сванаха двата пръста и още стоят разкрачени. Но след изтрезняването последва огладняване. И така либийците ще забравят без платно ток, вода, медицина, образование, всеки месец на всеки човек пари от петрола Сега ще им го крадат и ще плащат европейски цени за бензин Ще дойде време на Кадафито да направят паметник .
158
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те хубаво сториха и се отърваха от полковника - интересно ми е как ще се отърват от ония с пешкирите по главите_ те няма много да се бавят :(
157
1
 
5
 
! Отговори
До 156 от 154 преди 12 години
И в тази връзка в нашия вход има либийско семейство. Ако бяха чак па толко добре, какво правят в България да се мъчат ? Май не е чак толкова добре там социалната политика и перспективата. Жените навряни в *** ***, децата се учат да стрелят от 3 годишни, мъжете и те едни интелектуалци да ти се завие свят.Какво му е толкова хубавото ? Перспектива ? Нулева.
156
0
 
4
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
Може и да си прав,но само да коментираш,както в случая,нищо не те е засегнал и не би трябвало да имаш отношение,освен да споделиш собствените си възгледи,така е и редно разбира се...но така демократичните и служещи ни за пример , май не стоят безучастни...чудно защо не вземат да се намесят в конфликта "Русия-Чечня"....бррррр...малеее страх....
155
0
 
6
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Да ама ще е прецакан ,защото в корана няма обещание за толкоз девственици.Гадничкото е че мохамед е говорел за девственица,но при преписването става фал и сега ахмаците си мислят,че ги чака харем..:-))
154
1
 
2
 
! Отговори
едва ли преди 12 години
150ако беше млад - може би, ама дърт, сбръчкан, склеротирал, че и зомби - съмнителна работа да събере и 5 %в младостта му е майката. като остарееш и се пенсионираш никой за слива не те бръсне :) поливаш си мушкатата по терасата, и си преговаряш никому ненужни мъдрости за живота :)))