Оцелели край Тоскана: Виждали ли сте Титаник?

На борна лайнера е имало осем българи, всички са живи
Обновена: 14 яну 2012 18:47 | 14 яну 2012 18:32,
164

Снимка: Reuters

 

Оцелели, спасили се от потъващия круизен кораб "Коста Конкордия", описват забавена и хаотична евакуация, съобщи АФП.

"Виждали ли сте какво се е случило на Титаник? Това беше същото!", разказа 31-годишна учителка от Лос Анжелис, пътувала със сестра си и родителите си на лайнера.

Пасажери се оплакват, че екипажът не е дал инструкции как да протече евакуацията, а впоследствие е имало забавяне при спускането на спасителните лодки, докато корабът не се е наклонил прекалено силно към водата.

Още по темата

Първоначално властите обявиха 8 жертви, сега ги намалиха на три - двама френски туристи и перуанец от екипажа на кораба. Телата им се намират в моргата в Орбетело, съобщиха съдебните власти.

69 души все още са в неизвестност, след като луксозният кораб заседна на западния италиански бряг и започна да потъва. Корабът се е ударил в риф близо до остров Гиглио по време на вечерята на пасажерите.

По информация на българското посолство в Рим, получена от италианските власти, осем българи са се намирали на борда на плавателния съд.

Седем от сънародниците ни са част от екипажа на кораба, а един е сред пътниците. Всички са добре.

Агенция АНСА, позовавайки се на администрацията на провинция Гросето, съобщи, че властите са преброили 4165 души от 4234, пътували на борда на кораба. Бреговата охрана продължава да претърсва луксозния лайнер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
11
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
До 136: Ястреб Провокираха ме коментарите ти първо, с точния правопис, второ самите ти коментари, затова надникнах да видя зад флага на Република Турция профила ти определено не си от пишлеметата , дето пишат, защото си се писал като местоживеене Десетото село, и това не е твоя измислица, явно познаваш романа на Факир Байкурт /Fakir Baykurt/ Десетото село, излязал у нас през 1968 от Издателство Народна култура. Тежък роман имам го. Не е толкова познат у нас Факир Байкур, като Orhan Pamuk/Орхан Памук/, но си е от класиците.Поздрави.
124
2
 
6
 
! Отговори
ynwa преди 12 години
do 136.vzemi si zatvori ustata anadolski melez takuv...aide kufarite i v turciq togava.v nashata durjava nqma mesto za takiva kato teb..
123
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Виждали ли сте какво се е случило на Титаник? Това беше същото!"А тъпата хАмериканка виждала ли какво е станало, за да сравнява?????
122
34
 
8
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 125 - По тъпотата на коментарите мога да разбера кои са написани от българи! ;-)
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съдба, това е...
120
0
 
25
 
! Отговори
Chavdar преди 12 години
Е, не забравяй, че от шок и ако не може да плуваш и в детски басейн може да се удавиш. Така че по-скоро е нормално, макар и много жалко, че има жертви. Освен това със сигурност от обръщането на кораба е имало ударени хора, летят предмети, ако си в безсъзнание, как да оцелееш, дори да си най-добрият плувец? Така че haha да не дава Господ и ти да попадаш в подобна ситуация да разбереш какво се случва в такъв момент...
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
131Например, ако не може да плува.
118
12
 
7
 
! Отговори
haha преди 12 години
Това най-вероятно, че изобщо има удавени е било в резултат на липсата на представители на туроператорите, които да дават инструкции на потребителя. Дишай, издишай, дишай......... Иначе не виждам, как нормален човек би могъл да се удави на 5 метра от брега. Тук става въпрос за отявлени евройчета тип потребители. А да сравняват трагедията с тази на Титаник е смешно, най-малкото поради факта, че едното е било в средата на океана и са загинали 2/3 от пасажерите, докато тук само няколко души на брега
117
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Abe ,kapitana mai che e balgarin !
116
2
 
24
 
! Отговори
До 128 преди 12 години
Приятелю, милионерите не пътуват с лайнери! Те си имат луксозни яхти.
115
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хе, милионерчетата не ги пази измисления господ...а капитана си мисли че управлява лодка с гребла на 20 метра от брега.Трябва да е бил или пиян или ненормален.
114
4
 
3
 
! Отговори
Причини много преди 12 години
Зависи какви са картите: нови, стари и некорегирани; стари и корегирани изрядно; но наличието на такава подводна скала, на еди каква си дълбочина не е оповестено в корекциите. Вероятности много за частично оневиняване на капитана. Много често до бреговете има голяма дълбочина. Амазонка е 90 метра е дълбока в долното си течение. А кой знае, може в нещо друго да се е остъргал. Като излезе на док, ще се разбиере истината.Добре че жертвите са минимални.
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се удавиш край бреговете на красивата Тоскана е кофти.
112
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tука некво проскубано ястребче се опитва да мисли.Кабриолетите да ходят да ибрикчийстват в анадолска манафия,при останалите маймуни и да не пишат и говорят на човешки
111
4
 
3
 
! Отговори
bg преди 12 години
Toja korab za malko da potune na skalata be.Togava pa 4e trebvashe da vikat alpinisti za pomosht.
110
4
 
20
 
! Отговори
Ботев от Пловдив преди 12 години
Неуспешен опит на кораб да акоститира на пристанище за лодки.Три жертви и 69 в неизвестност.И това всичко на три загребвания от брега пред погледа на цяло село.За един век това е най-голямата трагедия след Титаник.
109
5
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
Alah ne beshe li bog na Lunata?
108
4
 
6
 
! Отговори
bg преди 12 години
Edinstvenoto spasenie na turcite e da se hristijanizirat.
107
4
 
7
 
! Отговори
bg преди 12 години
Vijdame nekakvo lainarsko zname.
106
2
 
6
 
! Отговори
makita преди 12 години
назгул, теб дъхът ти спира от думата Българин само, пък камо ли от литературните му способности ;)