Българин сред убитите при атентата в Афганистан

Той бил от 10 години на служба в Чуждестранния легион
Обновена: 21 яну 2012 07:06 | 20 яну 2012 22:15,
132
Българин сред убитите при атентата в Афганистан
Снимка: Reuters

Българин е сред четиримата загинали войници при днешното нападение в Афганистан, съобщи bTV.

Новината е била потвърдена от представител на френското посолство в София, уведомени са и близките на загиналия.

Българинът е бил от 10 години на служба в Чуждестранния легион, в Афганистан е бил на 6-месечна мисия.

Убитият е сержант Свилен Симеонов, допълва Фокус. Той е постъпил в инженерните части на Чуждестранния легион на 12 септември 2001 г.

Още по темата

Тази сутрин четирима френски войници загинаха, а 16 бяха ранени след терористично нападение в окръг Тагаб, провинция Каписа. Нападателят Абдул Сабур е арестуван от коалиционните сили.

Френският президент Никола Саркози реагира веднага и обяви, че Франция ще прекъсне операциите на френските сили, които обучават афганистанската армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Афганистан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
3
 
! Отговори
do 101ot mimi преди 12 години
No e po golem maj i blgarin ot tebe ! Takiva saseli koito samo opluvate pred komppa ,ste geiceta ! Na BG MU TRIABVAT TAKIVA KATO NEGO !
92
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откъде се вземат тези талибани ?За десет години война би трябвало отдавна да са изчезналиКой ги въоръжава?
91
1
 
3
 
! Отговори
кои е правия... преди 12 години
Аз сьм казал,че докато афганистанската армия не ни нападне си седим и само тренираме ! Ако ни нападнат-пьлна мобилизация и бои докато не се вьрнат там откьдето са изпьлзели ! А сега какво ?-- на гурбет с калашник....и някое талибанче,ако ни спретне нещо на наша територия пост фактум...кво става ? кои е виновния ?
90
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Основната задача на чуждите войници в Афганистан е да принуждават местното население да отглежда мак и произвежда хероинКойто откаже е терорист
89
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Жалко за убитият.Той е знаел къде отива,знаел защо отива и какво може да му се случи..Задавам си въпросите:1Защо тези войски са там ?2Защо нашите синове умират под знамената на Франция ?3 САЩ и НАТО не си ли взеха поука от съветската венна "помощ"за тази страна ?4 Защо и България е там ? "Барабар Петко с мъжете"
88
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НаемникБил е в Афганистан да убива за пари
87
7
 
8
 
! Отговори
Стефка Берова преди 12 години
Е може ли да нацвъкате минуси на човека само, защото е със знаме на Турция?? Излагате се като тийнеджъри. Кви такива тикви сте..
86
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Nqma zna4enie kakav e *** ili ne tuka stava duma za obiistvo ;;;;;;;;;;;;;; she orivat fransetata sveta . a kogato obivat deca i t.n nikade nego piwat . otiwal e na voina to za kakvoto si otiwal tova namiraw oko bewe otiwal vkipar da sabira kartofi kartofi shtewe da namira .
85
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Войната не е хуманитарен акт. Като чета 75 - направо страда от . Чуждестранния легион не е балетна школа, и не е за девици като тебе, пък и никой не отива там насила. Хората, които постъпват там са наясно с какво ще се сблъскат. войниците навсякъде по света се обучават да убиват. който не убива го убиват. и не пиши повече глупости. мир за момчето.
84
6
 
24
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Имам роднина легионер от дълго време.Познавам и други покрай него.Лошата слава на Легиона,че в него взимат престъпници е минало.Тя се е дължала на постъпилите там след войната нацисти.Сега правят яко проучване преди да вземат някого и ако е търсен престъпник-не го приемат!Има достатъчно много кандидати!Почти всички в Легиона са там за пари.Пари изкарани с адски труд!Не са по-различни от стотиците хиляди бг имигранти работещи за пари в чужбина!Това е истината!
83
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз никого не съм пращал в Афганистан!бОли ме за тоя!
82
2
 
2
 
! Отговори
at преди 12 години
do Ястреб : i pak da napomnja, GX, VX, W88 MIRV, Yersinia pestis i EBOV sa mnogo podhodjashti.
81
4
 
3
 
! Отговори
at преди 12 години
do Ястреб : ako polzvaha pravilnite oruzhija (da napomnja, fakultetite na Sofijski Universitet po himija, fizika i biologija), njamashe da ima zhivi da razkazhat kakvo e stanalo.
80
22
 
33
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Една шепа босоноги талибани, въоръжени с арсенал от времето на Александър Македонски, млатят най-модерните и велики армии като боксьор пясъчен чувал! От 11 години американците и гъзолизачите им се мъчат с тях като прасе с тиква! За всеки убит въоръжен афганистански партизан се падат 140 убити цивилни афганистанци, жени и деца! Ако храбростта е да сипеш бомби от 15,000 метра височина или да обстрелваш беззащитни села от 15,000 метра разстояние, тогава тия кокошкари са най-храбрите кокошкари!
79
6
 
16
 
! Отговори
До 999999999999999 преди 12 години
Българските комунисти включително и новата им формация наречена ГЕРБ най-много от всички са известни с генетично-паническата си реакция когато чуят думата Америка. Кухината в техните мозъци към Америка е огромна и тя не може да се запълни само с отворени граници или частно-собственическа икономика. Десетки години сталинска пропагандна бомбардировка на мозъците им е създала не само огромен вакуум, но и съответния рефлекс: за да живеят под надзора на Русия те е трябвало да пълзят, да се кланят и да слушкат, а ако не слушкат да премигват виновно. Това за тях отдавна е станало втора природа. При комунистите това е мазохистична практика. Затова най-хубаво си им е с руснаците с тях те плюскат водка, прегръщат се и се целуват непременно в устата и както големия пес надува перки когато види малкия да му се умилква, така и на малкия му става драго когато големия му каже: Курица не птица Болгария не за граница.Това съвсем не значи, че Русия ги обича. Напротив, напротив, те самите знаят че не ги обича, че Русия е студенокръвен сметкаджия и обирач, но въпреки това й се умилкват , защото ги е страх да се изправят пред света на двата си крака. И ето че пак стигнахме до там страх ги е, защото свободата и истината никога не са били част от речника им. От тия думи българските комунисти се плашат и затова предпочитат да правят нещата заднешки, потайно и страхливо. На това ги е научила безропотната им любов към Русия. На нея те са отдадени доброволно и за нея са готови да робуват доброволно. Затова и Америка ги плаши, защото не знаят как да гледат на свободата й. Плаши ги и факта, че не я познават, но от Русия са се научили да я мразят още преди да са я опознали. Кога например сте чули да кажат нещо за американската революция? Или чули ли сте за поне едно публично обсъждане на американската политика, отбелязване на дата или философстване за американския феномен, за идеологията и принципите му, за постиженията и недостатъците му?
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На фона на 120 000 армия която седи там със почти всякакво оръжие от всички видове тия 4 убити и 20 ранени са една несериозна цифра.За 11 години общата бройка на загиналите заедно със частните армии едвам достига 5000 души от страна на НАТО и наемниците.това са 5% загуби.Твърде добре.Терористите са загубили 30-40 хил броя което ме кара да мисля че ако продължават в същия дух тая война ще свърши скоро.Незнам дали пазят макови полета или трепят терористи ама част от кризата е благодарение на тях.
77
6
 
30
 
! Отговори
Един Човек преди 12 години
Факт е, че човекът е отишъл там за пари! Може би е нямал избор, може би е нямало как да оцелее в България, може би просто е бил алчен...един Господ знае! Но също така е факт, че човекът е направил избор, проявил е мъжество, взел е решение! Нещо на което голяма част от мухльовците пишещи по форумите НЕ СА способни (в това число може би и аз)! Искал е пари - отишъл е да ги изкара според неговите разбирания, имал е кураж - направил го е! А "смелите" с 400 лв. си живеят в България...пардон, оцеляват
76
8
 
9
 
! Отговори
999999999999999 преди 12 години
Само че това не е атентат!В момента французите обучават афганистанските войници в тяхната база,да ама точно този афганистански войник ги е изтрепал дори има и още 16 тежко ранени.Той ги е изтрепал като пилци.Европейците пазят маковите полета на хамериканците.Отидоха там да търсят Бен Laden,след като янките уж го хвърлиха на акулите,какво правят още там!!?Съболезнования на семейството на българския войник,загинал заради свободата и сигурността на Франция но в Афганистан
75
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Загина заради парите и френския паспорт.
74
20
 
15
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 87 - Туй защо не го каза отначало бе мой човек - щях само да ги хваля храбрите легионери!!! ;-)) ..... Ако ще всичките легионери да са турци, пак няма да промени мнението ми относно наемните убийци.... упс,искам да кажа легионери. И не ми разправяйте ала-бала неща като "били мъже, дето живели както си щели..." тралала-ла....