Касапница в Сирия. Стотици убити в Хомс

ООН ще обсъжда резолюция, осъждаща режима на Асад
4 фев 2012 09:16,
145
Касапница в Сирия. Стотици убити в Хомс
Снимка: Reuters

Най-малко 217 души са били убити при стрелба с миномет тази нощ в сирийския град Хомс в централната част на страната, съобщи Сирийската обсерватория за човешките права, цитирана от Ройтерс.

"Около 138 души, сред които жени и деца, са били убити в квартал Халидия, а 79 - в други квартали", съобщи организацията, като призова "сирийският народ от всички райони да излезе по улиците в градовете и селата и да се изправи срещу режима, който извършва истинско кръпоролитие в Хомс".

Още по темата
Според информациите минометният обстрел е бил наосечен срещу цивилни цели.

"Това е истинска касапница", заяви за АФП директорът на организацията Рами Абдерахман, който призова за "незабавната реакция" на Арабската лига.

Официалната сирийска информационна агенция САНА отрече армията да е обстрелвала няколко квартала Хомс.

Съветът за сигурност на ООН ще проведе днес открито заседание от 9.00 часа местно време (16.00 часа българско време), на което ще бъде гласуван европейско-арабският проект за резолюция за Сирия, съобщи пресслужбата на ООН.

Проекторезолюцията подкрепя плана на Арабската лига, призоваващ сирийския президент Башар Асад да се оттегли от властта.

Все още не е ясно дали Русия ще гласува в полза на резолюцията, ще се въздържи или ще наложи вето.

През октомври Русия наложи вето на европейски проект за резолюция, осъждаща режима в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
1
 
! Отговори
49 преди 12 години
Много,лошо -жалко за убитите.Но Американци и други/омиротворители/нямат работа там,а и никой невярвам да желае присъствието им.
133
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние трябва да сме по-*** и от Асад,за да повярваме че той е толкова *** че да избива невинни хора и да даде повод да демократите да демократизират.
132
1
 
2
 
! Отговори
пич преди 12 години
нашите сайтове преписват от западните медии. винаги трябва да се търси и другата гледна точка. Аз след наште сайтове например чета и руските и иранските - например Газета.ри и фарснюз - призмерно, както и десетки други, което дават разнообразни мнения. има достатъно инфо на английски и руски, което може да се види и да се сравнят гледните точки. не се оставяйте да ви промиват мозъка тъпите телевизии.
131
1
 
4
 
! Отговори
ринго преди 12 години
дано Сирия прочисти вносните революционери дето освен скапания си бог не признават нищо нормално и човешко.Брадати ислямисти дето само крещят аллах е велик това ли са борците за демокрация? Целта е да сринат хубавата държава светска при това а не държава на имамите.Опитват се американците да правят цирка и в Русия като подхранват с много пари опозиционерите явно силната ръка на Путин и решимоста му да отстоява интересите на страната си им пречи .Яко работят *** но ще го духат
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Де отиде Америка и запада там нищо не остава.... И срам за тоя дето подкрепя "терористите" докато истинските терористи си правят каквото искат с хората!
129
1
 
7
 
! Отговори
сдгаф преди 12 години
Така е, който иска да свали законната власт в Сирия ще получи куршум в тъпата си американоидна глава.Успех на Асад и браво на Россия , че го подкрепя!
128
1
 
9
 
! Отговори
свилен николаев преди 12 години
сащ подстрекават част от сирийците срещу правителството на асад защото тои не им играе по свирката .а сирия не е бедна страна преди 6 години бях там на работа по линия на бтк и видях стабилен стандарт на живот .не е трудно да разбереш за какво им е на сащ смяна на режима на тях им трябват марионетки за борбата срещу иран русия и китаи.в сирия ако не се вземат в ръце сирииците ще стане като в ирак ,авганистан, либия ,египет тунис.на сащ им дреме на патката за арабите и демокрацията всичко е пари.
127
1
 
16
 
! Отговори
Крети преди 12 години
Американофилски ПРОС***УТКИ , покажете ми една страна която цъфна и върза след налагането и на ДЕМОКРАЦИЯ ОТ НАТО ?ДАЙТЕ КОНКРЕТЕН ПРИМЕР , ЗАЩОТО АЗ НЕ СЕ СЕЩАМ :)
126
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За пръв път от много време напълно одобрявам действията на Русия -оставете *** да се избият един друг - от това по-хубаво - здраве.
125
21
 
4
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
много русофили тука бе,много минуси получих,но от *** и промита кратуна човек нищо друго не може да очаква.Болшевики ще дойде и вашият ред и ще се молите на запада за резолюции,но ще ви избием всичките гнусни червени *** и бандити.
124
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 71 : Антикумонист (антихрист)Русофили почвайте да ми давате минуси.От вашите мозъци по промити няма.Уорлик, брато, познах те! Га яде кибапчета на гара Видин ни рива, сига ривеш!
123
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
удри по кратуните бой,бой,бой в скоро време америка ще почувства как и влиза четвъртит жълт ***
122
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 71 - Антикомунисте, не виждаш ли, че си в пълна изолация, само минуси получаваш, значи народът не е с тебе, а кой е с тебе, или зад тебе по точно та графоманстваш тука- *** ***
121
2
 
8
 
! Отговори
princess преди 12 години
do 129,abe ti nenormalen li si?"diva6ka dikrtatura"tezi buntovnici,za tvoe svedenie sa van6ni,plateni naemnici,a grupata ovce,koito gi posledva sa negramotni,marzelivi bokluci,koito nestavat za ni6to.e takiva iskat da svalqt rejima ,no nqma da gi ogree,za6toto bol6instvoto narod si podkrepqt prezidenta i neiskat zapadnata im demokraciq.qsno li ti e
120
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бунтовниците са си ги създали семейство Асад с дивашката си диктатура (главно Хафез Асад). Както и бунтовниците в Либия си ги беше създал Кадафито. И в Иран има недоволни, като усетят, че имат шанс и там ще се разбунтуват. Така и българите като са усетили, че имат шанс, са почнали да се бунтуват срещу Османската империя.
119
2
 
6
 
! Отговори
princess преди 12 години
do 127,to4no taka e.buntvnicite ne samo tormozqt,a ubivat i obezobrazqvat nevinni jiteli,no tova nqma koi da go vidi.tova e istinskata prestapnost i kraino vreme e Ba6ar da gi iz4isti ot liceto na Syriq
118
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САЩ и НАТО въоръжават бунтовниците, които ежедневно след обяд тормозят мирните жители на Сирия. Целта на Америка е ясна - трябват и колонии и роби за да си реши пропадналата икономика ограбена от шепа трилионери. И страшно се нервирам като чувам такива тъпотии от Медиите на Лъжите. Разбира се не обвинявам тук ДНЕС БГ - Това е най -свестният новинарски сайт
117
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русия въоръжава и подкрепя разни диваци, после Щатите трябва да им разгребват лай*ата...
116
20
 
8
 
! Отговори
Американофил преди 12 години
Ако не са Щатите да осигуряват на света евтин петрол, такива *** като Кадафи и Саддам щяха да вдигнат цените на 200 долара за барел, за да могат да си купуват оръжия и златни джакузита. Трябва да се трепят профилактично.
115
4
 
4
 
! Отговори
Американофил преди 12 години
Хайде, нека почне, пък ще видим кой ще напълни гащите.