Добивът на нефт и газ и земетресенията в САЩ са свързани

Американско изследване не е установило обаче защо е така
7 апр 2012 11:58, Елка Василева
169
Добивът на нефт и газ и земетресенията в САЩ са свързани
В САЩ установиха връзка между добива на петрол и газ и земетресенията. Снимка: архив, Reuters

Федерален доклад твърди, че производството на петрол и газ може да обясни рязкото увеличаване на земетресенията в Средния Запад в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Изследователите са установили, че трусовете са скочили шест пъти от края на 20 век досега, като особено много са се увеличили земетресенията между 2009 и 2011 г., включително тези със средна сила.

Авторите на изследването отбелязват, че съвпаденията по време и географията подсказват връзка с добива на петрол и газ, но че не е ясно защо двете неща са свързани.

Предишни проучвания свързваха земетресенията с вкарването на огромни количества отпадъчни води дълбоко в земята.

Проучването от Геоложкия институт на САЩ не е публикувано, но предстои представянето му на научна конференция по-късно този месец, съобщава АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
10
 
8
 
! Отговори
До 133 преди 12 години
Резерва е точно, затова да се ползва, когато е нужно, а не само да се трупа.... Парите имат стойност, САМО когато се ХАРЧАТ... Но папагалите едва ли осъзнават този ФАКТ...
118
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пияндурниците от Север живо се интересуват от технологията за добиване на шистов газ ,понеже това е бъдещето, както и шистовия нефт..........скоро чичо САМ ще накара арабите да си пият нефта, а рашъните ще минат на водка и гъби Междувременно тъпите българи трябва да родължат да плащат по 1,5 милиарда долара за газ и 300 милиона за ядрено гориво на руските олигарси всяка година ..............тъпитията и беднотията са брат и сестра
117
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно самият министър Делян Добрев "нашто щатно момче" член на ЦК на ЦРУ ;) е тук и чете щом раздава минуси на очевадни истини визирам цитата по-долу на Дениъл Йергин изтъкнат международен енергиен анализатор и експерт, щото образование в никому неизвестен университет в Охайо не те правят експерт по сондажи и геология, но в България, както и в САЩ сме страните на неограничените *** ;)
116
3
 
22
 
! Отговори
VDCH преди 12 години
Протестите наистина обслужват газпром срещу заплащане естествено..."Газпром" прави проучвания в за шистов газ като в Румъния така и в Тайгата. Значи излиза, че заплащал срещу себе си. Отделен е въпросът кой е собственикът на тази мултинационална компания. Последно разбрах че Сорос държал 5 %. Изтеглете си от Замунда или другаде филмът "Gasland" да видите какви последствия има за хората в районите където се добива. Или някой ще каже, че и този филм е правен с пари на "Газпром".
115
1
 
14
 
! Отговори
До 135 преди 12 години
Ако четеш не през редовете ще забележиш, че ДнесБГ не взема позиция, а е цитирала новината от БТА, които са я копирали от АП, доколкото знам АП не е ТАСС и е крайно десноцентристки насочена медия, така че айде се образовай и тогава се изказвай толкова подготвен.
114
13
 
3
 
! Отговори
умерен преди 12 години
Като видя ''еколозите'' на офчия румен да протестират срещу съхранението на отработено ядрено гориво в басен 2 на АЕЦ Козлодуй тогава ще повярвам,че са загрижени за природата ,а не за интересите на матушката им....
113
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Забравих да спомена, че и Румънското продажно правителство даде назад и пак не иска да разсекрети договора с Шеврон, по-изгодно е да замрази проекта, но хората да не видят "ползата" от фракинга.
112
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проучването от Геоложкия институт на САЩ не е публикувано,====================================================Днесчета , що не слагате етикет ,че това е платено съобщение на руското посолство ?
111
2
 
14
 
! Отговори
До 131 преди 12 години
ИЗвинявай преди 4 дена Румънското правителство се договори с Шеврон за спиране на проучванията, отделно от това Агенцията за опазване на околната среда в Румъния не им е дала разрешение за проучване.Спряно е реално до 2013 когато преговорите ще се възобновят!
110
3
 
9
 
! Отговори
Смях до 124 преди 12 години
След " мъдрото" управление на Триглавата змия в България почти не остана за крадене. Така че това е положението, Минке!:)))------------Ами то на вас и 100 милиарда ЕВРО да ви бяха оставили пак щяхте да кажете че са малко !!!Толкова нагли крадци като ГЕРБавите *** Българската история не познава......Изразявам се във стил ТИКВА че по лесно се възприема от ГЕРБАВИТЕ закърнели мозъци.Изплюскан и окраден резерв над 4 милиарда лева събиран от три ПРАВИТЕЛСТВА !!!Оплюскан резерв на здравната
109
0
 
4
 
! Отговори
До 129 преди 12 години
, а бе не че нещо, но Дунав се влива в Черно море в предишна изконна българска територия, ако отново начело не беше продажно правителство, което ни вкара на страната на немците вместо да пазим неутралитет, но назадничавите ни мисли са винаги за наша сметка изотзадзе ;)
108
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ROMANIA IZGONIHA 6EVRON PREDI DVA DNII GO NAPRAVIHA KATEGORI4NO
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашите политици са едни лицемерни, лишени от всякакъв морал хора. Както с шистовия газ и, така и с ACTA, само за пред хората играят театър, за да намалят временно покачилото се обществено недоволство. След време отново правят това което са решили в разрез с националните интереси. ЖАЛКИ СА!
106
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм навит да копаят за шистов газ, само ако в замяна построят канал от Дунав до Черно море през БГ територия.Така хем ще има къде да се оттичат отпадните води от производството.
105
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Само на 20 км от нашата граница, в Румъния, американската компания "Шеврон" ще прави проучвания за добив на шистов газ. Това заяви депутатът от Синята коалиция Михаил Михайлов пред бТВ. По думите му България също трябва да се съгласи на такива проучвания, за да разбере дали земята под нея има енергиен ресурс, който да я направи по-богата, предаде Стандарт Нюз. "Да не се използва страхът на хората", призова още Михаил Михайлов. Според него протестите у нас срещу проучванията за шистов газ обслужват интересите на "Газпром"."- Протестите наистина обслужват газпром срещу заплащане естествено! А сега помислете чий газ ще вадят румънците на 20 км от границата с България...
104
1
 
16
 
! Отговори
Геолог преди 12 години
....американския енергиен анализатор Дениъл Йергин: Една платформа с шест сонди консумира 170 000 кубични метра вода и причинява редица вредни ефекти като земетресения, замърсяване на подпочвената и надземната вода и загрозяване на пейзажа...поне в МГУ знаем, че е истина!
103
1
 
6
 
! Отговори
Минусясал преди 12 години
Уважаеми господин Хейтър или *** (ако не знаете жаргона си е за Ваша сметка)Уважавам възможността Ви да поставяте минуси (-) на всяко едно мнение, което не е или поне колнящо към Вашите разбирания и заслепеност, но все пак фактите от "ползата" от фракинга е очевадна и истината може да я скриете от някой от Вашата черга, т.е. полуграмотен *** с извинение ;)g.co/maps/tbynjе линк даващ най правдоподобна информация за фракинга и ползата му , не само в икономически аспект.
102
0
 
10
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
Днес имам рожден ден .Аз съм самотен мъж и ви моля ,да пуснете една новина ,за Ким да ми се стопли сърцето!
101
7
 
8
 
! Отговори
мене до 109 преди 12 години
След " мъдрото" управление на Триглавата змия в България почти не остана за крадене. Така че това е положението, Минке!:)))
100
6
 
23
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 12 години
Борисов е предател ! Той е този, който позволява на Турция да строи най-голямата джамия на Балканите в държавата ни ! Той е този, който е подкрепен от ДПС за АЕЦ БЕЛЕНЕ, може би благодарение на склонената си глава по повод ислямските проекти и експанзия в страната ни. Той е този, който няма против турската държава да строи ислямски храмове в напълно християнски райони в страната ни . Кому е нужна нова джамия в страната ни, на фона на факта, че България е 1-ва по брой джамии на глава на мюсюлманското си население в цяла Европа, САЩ и дори Турция ? Да, в България има повече джамии на глава от мюсюлманското населението от колкото в Турция (факт, който мога да докажа на всеки заинтересован). Някои ме наричат радикалист, може би съм такъв. Някои ме наричат наивник да такъв съм, и не го крия. Някои ме наричат комунист- НЕ, не съм комунист, но искам да има социална справедливост, и не понасям мизерията на хората. Не искам повече джамии в държавата ни, каквото и да ми струва това !!! В крайна сметка имам един живот и няма да го изживея като мишка, няма да продам идеите си, няма да се продам за кариера и за нищо материално. Моята визия за кариера е насочена в съвсем друга посока от политиката, но съм длъжен да помогна с каквото мога на единствената национално отговорна политическа партия !