Добивът на нефт и газ и земетресенията в САЩ са свързани

Американско изследване не е установило обаче защо е така
7 апр 2012 11:58, Елка Василева
169
Добивът на нефт и газ и земетресенията в САЩ са свързани
В САЩ установиха връзка между добива на петрол и газ и земетресенията. Снимка: архив, Reuters

Федерален доклад твърди, че производството на петрол и газ може да обясни рязкото увеличаване на земетресенията в Средния Запад в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Изследователите са установили, че трусовете са скочили шест пъти от края на 20 век досега, като особено много са се увеличили земетресенията между 2009 и 2011 г., включително тези със средна сила.

Авторите на изследването отбелязват, че съвпаденията по време и географията подсказват връзка с добива на петрол и газ, но че не е ясно защо двете неща са свързани.

Предишни проучвания свързваха земетресенията с вкарването на огромни количества отпадъчни води дълбоко в земята.

Проучването от Геоложкия институт на САЩ не е публикувано, но предстои представянето му на научна конференция по-късно този месец, съобщава АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
18
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 12 години
Не искам повече джамии в България !!! Не искам да ме поучават дали съм прав или греша за това, че не желая повече джамии в родината ми ! Не желая, и няма да търпя ислямизацията на държавата ми ! Не искам и няма да доказвам, собствените си убеждения. Който иска повече джамии, Турция е наблизо там има достатъчно за всички мюсюлмани. Който няма против строежа на нови джамии, да слага феса, да се обреже, и да не ме убеждава в това да променя собствените си възприятия ! Няма как да се променя, и никой не може да ме залъже да променя възгледите си ! Който е прекалено толерантен да нахлузва шалварите и да отдаде душата си на Аллах ! Колко са толерантни в Турция ? Колко християнски проповедника бяха заклани като кучета там ? Колко християнски храмове има в земята на последователите на исляма ? Докога да търпя наглостта на ислямските фундаменталисти, които имат действащ план за установяването на ислямски халифат ? Докога да търпя нагаждачите и слагачите на фона на загниването на основните ни ценности ? Докога да търпя тези, които които се интересуват от собствената си реализация за сметка на бъдещето на християнската ни държава ? Признавам, че нагаждачите успяха да ме слоят за момент, но благодарение на трима истински българи се изправих отново, и пак съм здраво стъпил на краката си. Няма да търпя България да се превърне в територия на исляма, каквото и да ми струва това ! Не искам нито новата мега джамия в Кърджали, нито с пари от собствените ми данъци да бъде реновирана джамията в Кюстендил ! Тези мои думи и мисли ще ми донесат единствено и само неприятности, но какво от това ? В крайна сметка, България и християнството са над всичко, а аз винаги ще съм тук с думите и мислите си, за да ги защитавам с цялата си сила. Който не е съгласен с мен, който е за строежа на нови джамии в България, който иска да си мълчи и да се преклони пред обстоятелствата, поради каквито и да било подбуди да хваща пътя към Турция фес, обрязване и цветни шалварки !
98
1
 
8
 
! Отговори
Добруджанец преди 12 години
Ето в какво ще заприлича Добруджа след фракингflickr/photos/34299700***N06/3192219824/На печелившите (депутати) честито.
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Института по геология в САЩ със становище:dailymail.co.uk/news/article-2083681/Fracking-cited-official-cause-Ohios-11-earthquakes-year.htmlТук е показано нагледно "пречистените" областиmaps.google/maps/ms?ie=UTF8&source=embed&oe=UTF8&msa=0&msid=209825270514233970353.0004899ff5c6ef5ddf104Резервоара Йонас (Jonas) пак в САЩ (Уайоминг) е най показателният пример.28 000 сонди средно по 18 удара за фракция - 700 млн. литра вода ;)
96
4
 
5
 
! Отговори
Гневен преди 12 години
АТАКА е това, което ще извади страната ни от мизерията и отчаянието. Сидеров е този, който е единствения политик милеещ за националните интереси и благоденствието на всеки индивид в рамките на българското страдание. Не знам дали утре, ще изказвам моите мисли пред Вас просто защото се намирам пред кръстопътя на собствените ми мисли и терзания, но запомнете следното В ПП АТАКА е пълно е хора, които мислят за Вас и България ! Това са личностите, които желаят и могат да променят днешния модел. Ще питате защо съм гневен, както е заглавието на този текст. Гневен съм защото тези хора не са на власт !
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаят защо,просто тези с милиардите на които кофа петрол струва повече от живота на хиляди кешат за да не се знае.Като се изпомпа остава огромна дупка пълна с въздух по скоро някакви газове.И след това пластовете се слягат или започват да се движат надолу докато не намерят стабилна основа.Понякога малко трябва за да нарушиш баланса на нещо наглед стабилно и голямо.
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
docs.google/file/d/0B0c0Eol0ywtcZDIxMTk5YWYtMTViNS00Y2Q2LTg5NzItNDg3N2VjYzM3Yzhm/edit?hl=en_USЗа тези които знят английски една изключително четиво за "ползата" от фракинга!
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
maps.google/maps/ms?ie=UTF8&msa=0&msid=209825270514233970353.0004899ff5c6ef5ddf104&source=embed&ll=40.663973%2C-77.805176&spn=5.832868%2C10.437012&z=6%D2%E0ПОказателно и изчерпателно!
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и кво праим сега? Как ще спят нашите продажни депутати, които вече са обещали на американския посланник да уредят тяхната фирма да дупчи за шистов газ?
91
0
 
8
 
! Отговори
:) преди 12 години
Има логика. Реално нефтът служи като смазка между отделните плочи. Източвайки го от земята отваряме кухини, които с нещо трябва да се запълнят. Земята не е статична. Тя е жива и непрекъснато се движи.
90
1
 
5
 
! Отговори
справедлив преди 12 години
Е, не беше точно с 20 кинта , по скоро към 80% ,а и инлацията беше къде,къде по малка.Но точно това ще изяде главата на ГЕРБ , а не дрънканиците по форумите.Та ставаше въпрос за шистовият газ.А какво е мнението на Н.П посланик Уорик???
89
6
 
16
 
! Отговори
До 94 преди 12 години
Те БСП може и да са милионери, но не са МИЛИАРДЕРИ като вашия ТИКВУН, който разграби България както и ТУРЦИ не са я грабили....
88
0
 
6
 
! Отговори
до 106 преди 12 години
Отсега се надига, от година две срещу Шеврон, *** скапано малоумно! Ако не си запознат попрочети малко новини, смотан ***!
87
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мен ми е ясно обаче друго. Дойде Хилъри и каза на бойко да *** държавата че да не останем по назад от комплексите им. Каза и че ще докара някой да ни замазва очите за екологията щото черно море не е мексиканският залив пък на тях и за там не им пука. Ако искаме да се осерем ще слушаме гласът на доларите им които даже не са истински. Припят също печели от еко туризъм.
86
8
 
5
 
! Отговори
до 102 преди 12 години
Къде цяла западна европа се надига против шистовия газ бре ?????Ти наясно ли си откога още се добива шистов газ ???? знаеш ли че се добива и шистов нефт ???Аман от специялисти изгледали един филм и вече са "супер информирани" .......видяли на картинка "домати със зъби" и вече си мислят, че ГМО културите хапат ;)
85
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей не разбраха някои хора че с тези безобразно високи цени Русия държи като с намордник българската икономика и и пречи да се развива. Бил на село *** и понеже нямал газ не го интересували цените на газа, но откъде да знае *** *** колко много други производства и цени зависят от тази ненормално висока цена на газа.
84
1
 
8
 
! Отговори
Смях преди 12 години
До 94 анонимния данА ти продължавай да гласуваш за мутрата... И след години в България да останете само ГЕРБери увяхнали и *** нагли !!! Или може би ти си на хранилка към ГЕРБ и затова ги подържаш ???Защото не мога да повярвам че разумен човек който ползва интернет може да подкрепя тези доказани НЕКАДЪРНИЦИ И КРАДЦИ !!!
83
2
 
15
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
Защо в цяла Европа се надига обществото и е против сондирането за шистов газ? Цяла Европа ли е ***, а само мамалигарите са най-умните? ***!
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 88 за държавната политика си прав , до сега нищо не се правеше , на времето ОДС беше тръгнало да изгражда национална водна стратегия за водните ресурси защото това си е бомба със закъсните , язовири не се строят за един ден , но паднаха от власт и после никой не го беше еня , сега има някакви индикаци че уж започва да се мисли в перспектива , не знам много много не име вярвам, пък ще видиме.
81
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Половината БСП е за затвора само заради огромните кражби покрай АЕЦ Белене и Б.Б. дори им го казва от време на време, но го казва така - Трайте си за да не изкарам колко сте откраднали покрай строежа на АЕЦ-а. Друг е въпроса че това говори много за самия Б.Б....
80
9
 
2
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
Не казвам че е забранила Германия шистовия газ, а че е против поляци да дупчат земята си за шистов газ до немската граница, защото осъзнават риска от натравяне на почва и вода след като са проучили района. Ти да не си мислиш че всяко сондиране и извличане на шистов газ е вредно винаги за почвата и водата в района? То тогава няма да има такава практика бе, ***!