Норвежкият масов убиец е вменяем, гласи втората психо експертиза

Така Андерш Брайвик може да бъде съден
10 апр 2012 20:17, Елка Василева
41
Норвежкият масов убиец е вменяем, гласи втората психо експертиза
Норвежкият масов убиец Андерш Брайвик е вменяем и може да бъде съден, гласи втората психологическа експертиза. Снимка: архив, Reuters

Норвежкият атентатор Андерш Брайвик, който на 22 юли миналата година уби 77 души при две нападения, е вменяем и може да бъде съден, предадоха Франс прес и ИТАР-ТАСС, като се позоваха на резултатите от втора психиатрична експертиза, оповестени днес.

Новата експертиза противоречи на предишна оценка на психиатри, които миналата година прецениха, че Брайвик страда от параноидна шизофрения и се обявиха за принудителното му настаняване в психиатрична клиника.

Втората експертиза на Брайвик беше оповестена шест дни преди началото на процеса срещу екстремиста.

Още по темата

Сега съдиите от съда в Осло, където ще се гледа делото, ще трябва да решат дали Брайвик носи наказателна отговорност за извършените престъпления. Това от своя страна ще предопредели съдбата му - затвор или лудница.

Очаква се тази присъда да бъде оповестена през юли, отбелязва БТА.

На 22 юли Андерш Брайвик уби 77 души при бомбено нападение срещу сградата на правителството в Осло и стрелба срещу младежи, събрали се на партиен лагер на близкия до столицата остров Ютьоя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
вменяем преди 12 години
Пожарникарят също е вменяем! Или не?
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако садистите са вменяеми, то и този е вменяем .
25
2
 
7
 
! Отговори
Ястреб С* преди 12 години
Хе-хе-хе! Какво е станало тука бе хора!? Модераторките пак ми изтрили коментарите, пък ми отмъкнали и знамето! Целувки! ;-)
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българите са алергични към културни обноски и интелигентност. За това коментарите на Ястреб са изтрити, а *** брътвежи като на този с номер 28 си остават. Браво на ***.
23
12
 
0
 
! Отговори
aaa преди 12 години
do polymesetsa kakvo maikasi pyt..ta pravi6 v bg otivai v ahadola mraseh rezak
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той и Дянкоф го водят вменяем... ама
21
4
 
1
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
" Значи тия деца са нападнали националистичното чувство на Брейвик, и той ги е убил с права лопата!!Точно това казах, да?*** скапан ***!Колко си кух не е истина!За да усвоиш методите на провокацията, резак.не се изисква само да прилагаш опити за провокация чрез твои анадолски смешни елементарни прийоми, а да го направиш със стил. Толкова си елементарно кух! За да ми преписваш изрази които не съм казвал. Изкуството на провокацията която ти си мислиш че владееш е когато аз я съм споменал
20
6
 
2
 
! Отговори
до 22 от 23 преди 12 години
Толкова глупав турски *** си, че няма и накъде. Дадох пример само с нападението на Брайвик..и не че са му нападнали семейството, а са му нападнали неговото националистично чувство *** във неговата държава Норвегия. Или казваш че ако не ти нападнат семейството..няма за какво да се бориш и да ненавиждаш?*** резашко, нали ти казах-завираш си полумесеца отзад и Бегом Бъйстре към Анадола!Основни порядки на логичната мисъл ти липсват.
19
9
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Резак, Куче! Убиването на деца не е цел на Брайвик-- неговта цел е да убие млади мюсюлмани..пък дали са деца...покрай сухото гори и мокрото, КУЧЕ! Както едно време на вашия дръвника е имало всякакви, ртезак смотан..и деца и възрастни.... Полумесецо, с кеф ти бих отрязал главата!За разлика от вас кучетата *** едно време,българите никога не бихме могли да изнасилваме туркинчета деца на по 13-15 години. Вашата нация за мен ще си остане КУЧА. Винаги ще ви презирам. И винаги ви желая смъртта!
18
6
 
0
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
*** скапано резашко, думата вменяен, значи че вършиш престъпления съсвсем мисловно и осъзнато.*** скапано, аз върша ли престъпление ако някой мюсюлман убие мой роднина и аз си отмъстя?Това не ме ли прави вменяем срямо човека който съм убил??А, резак смотан, това не ме ли прави вменяем ако заявя че убивам човека(мюсюлманите) които затриват моята нация? Нима това е нещо различно от моя глдна точка..искам да спася моето! Май нещо не ставаш!
17
5
 
0
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Ама така ли бе, резак? Я ела ми нападни семейството и да видиш как те убивам с правата лопата..без да чакам да ми убиваш някой от семейството. Анадънму?!И тогава пак ме чакай да ме обвиняват за откачен от оня свят след като съм те претрепсал, КУЧЕ! Нормално ли е да те убия в този случай, КУЧЕ?Нормално ли е?Аз съм Вменяем!
16
7
 
4
 
! Отговори
ДСЖ преди 12 години
Брейвик им разказа играта на толерастите в Норвегия. Само така, пич смърт за толерастията по целя свят!
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бенатова и к'ъв беше.. смотаното ***....от новините.....Юксел Кадриев дето 4 думи ако каже навързани смислено в ионтервю- ще е рекорд за турската мисловна логична дейсност впрочем...
14
3
 
3
 
! Отговори
от 17 преди 12 години
И когато видях кадрите как БГ полицаи карат през "шпалира" от мюсюлмани които са отвън на площадката на джамията за молене българи от Атака.... и когато заръкопляскаха същите тези КУЧЕТА Мюсюлмани на БГ еничерските Полица...аз се отвратих и от БГ полизаите и от цялата държава..стана ми толкова гадно...но не всички сме БРайвик за да разстрелваме. Идеше ми да разстрелям не Мюсюлманите,НЕ! Първо ченгетата които прибраха атакистите.. те са ЕНИЧАРИ по душа..и чак след това ръкопляскащите мюсюлмани.
13
7
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Ква революция е била негова бе,щешерен резак ***? Хората на Сидеров ги пребиха български полицаи, а не задържаха нито един резак участвал в боя при джамията. Нито един резак а те изкараха ножове и тръби откъснаха от улуците на Джамията за да бият атакистите.Срам и позор тогава беше- нито един задържан бабаит от ***, а вкараха няколко човека пот хората от Атака в патрулките и ги откараха и когато бяха им навели бг полицаите-еничари главите на атакистите, мюсюлманите ръкопляскаха. СРАМ!
12
9
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Потурнак полумесецо...Какаво означава според правото думата "Вменяем"???Означава скапан резак, че човекът Брайвик не е луд, а нормален индивид. Означава че не страда от психически проблеми.Анадънму, резак скапан?Ай марш в Анадола и да не забравиш да си завреш полумесеца отзад по пътя!
11
11
 
16
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
Разбира се че има право!Избил е част от мюсюлманската *** завладяла Норвегия-Държавата му!Той е против, писнало му е!Когато мюсюлманската *** или *** завладява пред очите ти България-твоята Родина...какво ти иде? Да кажеш че си толерантен щом не ги нападаш практически...или да кажеш"Аз съм лицемер, щом не искам да ги разстрелям тези които окупирват с религия твоята държава и общество? Миналата година Сидеров и привърженици бяха пред Джамията в София..бой кръв имаше, а трябваше смърт.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виж какво ти е отношението към другите. Не умееш да разговаряш.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно, ако вменяем човек направи нещо подобно, значи има право!
8
5
 
4
 
! Отговори
до 5 от 4 преди 12 години
На такива *** като теб им разправям нещо в 4-ти пост -Нормалните ги считат за луди в нашата скапана сбъркана държава!....Май в нашата държава един велик българи го беше казал!!!Такива *** като теб изпращат и Сидеров на 4-ти километър! Такива овчедушни скапаняшки олигофренски сбъркани душици като теб!