Политиката на Тел Авив виновна за атентата в Бургас, заяви израелски депутат

Атаката в България показа, че борбата срещу тероризма е обща, заяви Барак Обама
Обновена: 28 юли 2012 17:13 | 28 юли 2012 12:19,
108
Политиката на Тел Авив виновна за атентата в Бургас, заяви израелски депутат
Догадките около атентата продължават. Снимка: Impact press group

Израелски депутат обвини Тел Авив и политиката на израелското правителство за атентата срещу туристите на летище ”Сарафово” в Бургас на 18 юли, съобщи bTV.

При терористичната атака загинаха петима израелци и един българин, а десетки бяха ранени.

Ханеен Зоаби, член на Кнесета от арабски произход, каза в свое телевизионно интервю, че окупационната политика на Израел е виновна за терористичния акт на летище „Сарафово”.

„Ако Израел не окупираше, не репресираше и не налагаше блокада, тогава това нямаше да се случи,” отбеляза Зоаби.

След атентата правителството на премиера Бенямин Нетаняху веднага обвини радикалната ливанска шиитска групировка „Хизбулла” и Иран, като се позова на данни от израелските специални служби. Техеран категорично отрече обвиненията.

Атентатът срещу израелските туристи на летище ”Сарафово” в Бургас на 18 юли потвърждава, че борбата с тероризма остава задача не само за Израел, но и на целия свят, заяви президентът на САЩ Барак Обама.

Изказването му дойде, след като в петък САЩ отпуснаха 70 милиона долара за финансирането на израелския комплекс за противоракетна отбрана „Железен купол”.

В Великобритания терористичният атентат у нас също продължава да се коментира. Британски агенти изследват ДНК-проби от заподозрения извършител на самоубийствения атентат в България, за да установят дали той е дошъл от Великобритания, пише в. "Дейли мейл".

Следователи са пътували до България и са взели проби от разкъсаното тяло на мъжа, който уби шестима души на бургаското летище "Сарафово" миналата седмица.

Те са взели и данни от зъбните изследвания на заподозрения, за когото има все повече съмнения, че може да е бил британски гражданин или да е живял във Великобритания, преди да извърши атентата, посочва "Дейли мейл".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
13
 
! Отговори
Pilot до 15 преди 11 години
Подкрепям напълно това което си написал , само ще допълня ,че по соц. време стокообмена ни с арабските държави на БГ е бил много голям , а сега ако ни конфронтират с арабеските може да се окаже пагубно за бедна България . Дано политиците ни мислят трезво,макар да се съмнявам като гледам как се държат.
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-мразим топла бира и евреин да ми казва кои са ми врагове!
16
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ъъъъ, не, че нещо, ама аз немам врагове в лицето на иранския, ливанския или палестинския народ. на мен нищо не са ми направили и съм сигурен, че ако ида на екскурзия в Иран, Ливан или Палестина няма да ме взривят веднага щом съм напуснал летището. За разлика от израелците, които където и да отидат все някой ги взривява. В тоя ред на мисли, драги израелци и поддръжници на израел, дайте да не си създаваме въображаеми врагове заради вашата мания за война...
15
3
 
18
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Евреите нарочно го карат да говори така ,за да помислят хората ,че зад атентата наистина стои Хизбулла или Иран!!! Както българите си имат Доган в парламента ,който изпълнява всичко което му наредят българите ,така и евреите си имат араби в парламента ,които изпълняват всичко което им наредят евреите!Мосад стои зад атентата за да има причини да напада Хизбулла и да убива ирански ядрени специалисти !Това е истината като се вгледаме в малкият брой жертви от "атентата" ,което не е типично за Хизбу
14
2
 
26
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
К'ви извинения очакваш от този скапан уродлив народ. Гледай вчера к'во прави там някакъв техен министър...идва в България за да покаже че не го е страх от терористите и най-нагло заявява че ние вече имаме общ враг с тях -израелците. За к'во си говорим? За какъв скапан уродлив цинизъм? К'ви общи врагове можем да имаме с еврейските ***? С палестинците или иранците сме врагове? Или след атентата ни станаха врагове???*** долна еврейска ***!ГОРЕТЕ В АДА скапани еврейски изчадия!
13
2
 
29
 
! Отговори
Защо, бе ?! преди 11 години
"Атаката в България показа, че борбата срещу тероризма у обща, заяви Барак Обама"----------А милиярдите ви и безчетните богатства, ограбени и измародерствани от десетки окупирани и разсипани държави и народи от вас, защо не са общи и те, бе църньо ?
12
3
 
26
 
! Отговори
Pilot преди 11 години
Те това евреите го знаят много добре , но ако не окупират няма да са те !!! Това са били и такива ще си останат завинаги, алчни ,нагли , безкруполни !!! Все на тях някой им е крив, винаги за тях трябва да има специално отношение и т.н. Нямя друга нация ,която да има толкова много врагове по света !!! Мисля,че Израел трябваше специално да ни се извини за загиналия българин !!! А много бих се радвал ,ако те не идват тук,защото така бих се чувствал по-сигурно в страната си !!!
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен Сидеров много добре ви го каза по нова тв: Как веднага обвиниха Иран че е организатор на този атентат и почерка е негов, като изобщо премиера Бенямин не знае какви са обстоятелствата около атентата? Как след няколко часа Бенямин го прозря тази мисъл???Скапани еврейски *** и ти Обама скапан хамерикански орангутан, що се правите на луди? Цял свят разбра че еврейчетата си спретнаха атентата. Ако беше Хиз Була нямаше да има само 7 загинали в автобуса.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човекът казва "политиката" . Ами- май наистина е така
9
4
 
23
 
! Отговори
FELDMARSCHALL преди 11 години
от МОСАД заедно със своя наместник у нас Бойко Бехаров извършиха атентата в Бургас! Целта бе да ни вкарат във война с нашите арийски братя от Иран! Кога българите ще започнат да мислят и да видят кой има полза от всичко това ?!?
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сега пък британски гражданин
7
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Израелският депутат е от................арабски произход. ХахахахаааМи к'во да каже човекът: Истината!
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
г-н Обама ама ние въобще не искаме да сме с вас вие сами ни се натрапвате
5
2
 
15
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Ето това е новина, израелски депутат има различни виждания и реален поглед върху нещата.
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо никой не може да разбере едно нещо - "Той пристигна до автобуса, изблъска куфарите им навън и си намести своя. Започнаха да се карат и тогава неговият "оператор", който ги е наблюдавал от разстояние, активира експлозива"... в автобус пулен с евреи, да започнат двама да "се карат" означава само едно - няма да седнат да се карат на гръцки или китайски, а на еврит!!!! типично еврейска мутра.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един, който мисли. Браво!
2
5
 
4
 
! Отговори
Кърджаали преди 11 години
Грешка у заглавието нема.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре бе пичове, (не че сте пичове) поне заглавията и подзглавията преглеждайте преди да пуснете новината