Путин си призна, че изявите му в дивата природа са нагласени

Така привличал внимание към важни проекти за опазване на околната среда
14 сеп 2012 07:14,
43
Путин си призна, че изявите му в дивата природа са нагласени
Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин призна, че някои от най-известните му медийни изяви в дивата природа са били внимателно режисирани, но настоя, че те са си заслужавали, защото са привлекли общественото внимание към важни проекти за опазване на околната среда, съобщи Ройтерс.

Мъжкарските изяви на Путин сред природата, включващи сцени с всевъзможни животни - от тигри до китове, са основна тема за руската държавна телевизия от години и затвърждават образа му на човек на действието. Същевременно обаче те предизвикват подигравки от критиците, които ги сравняват с пропагандата в съветски стил.

"Всичко, което правя в тази област (опазването на дивата природа), не би трябвало да има нещо общо с политиката. Но за човек в моето положение е много трудно", каза Путин в разговор в Кремъл с журналистката Маша Гесен, известна като критик на президента.

Гесен бе уволнена от поста си на редактор на туристическо списание след отказ да изпрати репортери да отразят полет на Путин със самолет с група жерави миналата седмица.

Маша Гесен е автор на книгата "Човекът без лице: Неочакваният възход на Владимир Путин", в която описва Путин като корумпиран и автократичен лидер. Тя написа статия за срещата си с президента в сп. "Большой город".

В разговора си с Гесен Путин призна, че гмуркането му във водолазен костюм до дъното на Черно море миналата година, за да открие древни амфори, не е било това, което е изглеждало. "Защо се гмурнах? Не за да се изфукам, а да дам възможност на хората да научат нещо за историята. Разбира се, че беше нагласено", заяви Путин.

Във връзка с изявата му преди четири години, когато беше показан как застрелва тигър с упойващ куршум, той каза, че идеята е била негова и че тя е съдействала за увеличаване на грижата за тигрите в редица страни. По-късно природозащитници предположиха, че тигърът е бил докаран от някой зоопарк, за да може Путин да го застреля пред телевизионните камери.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
MNOGO GLUPOSTI TUK TVARDE MNOGO.NAS KATO NI UPRAVLQVAT VSE PUTIOVCI I 23 G Q VIJ KAK PROKOPSAXME OSOBENNO S XAMERIKANCITE CAFNAXME OTVRED KATO MAISKA ROZA
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, руските блогери това го знаят още от първата секунда - затова те скъсаха от подигравки бе, ***.
34
0
 
2
 
! Отговори
до 29 евреина преди 11 години
Хайде стига си лъгал бе. Защо се изказваш от българско име. Разбирам защо едно време Хитлер е бил слагал знак на всеки евреин. Да го разпознават от далеч хората и да се пазят. Явно и тогава подмолно сте се представяли за местни. Ето и този еврей във форума не се дефинира като евреин.Оказва се, че цялата работа с тази Гесен е нагласен грочен черен пиар на евреите.Съвсем същото като с антиислямския филм. Значи евреите бълват лъжи с тонове.Пяна ще ти излезе от злоба. Марш в Израел.
33
2
 
0
 
! Отговори
а преди 11 години
Народен артист на Руската федерация.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"някои от най-известните му медийни изяви в дивата природа са били внимателно режисирани," А на наштият *** цялото Му съществъване от 7-8г е невнимателно режисирано.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимeн 31 ПОЖЕЛАВАМ МАШКА ГЕСЕН ДА ТИ Е В ЛЕГЛОТО......?!?!
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПУТИН Е ВЕЛИК! поредната *** няма значение
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕЩО СЪВСЕМ НОРМАЛНО - НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА. ВАЖНОТО Е ЧЕ СЕ ПРАВИ С ДОБРИ ЦЕЛИ
28
5
 
0
 
! Отговори
до №19 преди 11 години
САЩ няма ли да си признаят за някои съмнителни атентати в последните години? Да вземат пример от Путин. ----------------------Между атентати и нагласена изява има разлика, а ти като си много на вътре с нещата защо не тръгнеш да съдиш САЩ и да докажеш думите си? Ама нали на позитано задачата им е да псуват само ..... дори и когато знаят, че не са прави, а си измислят глупости само!
27
0
 
9
 
! Отговори
Радо преди 11 години
Ей голяма новина на Путин поне изявите са за добри дела,това е съвсем нормално навсякъде по света.
26
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Историята на тигрицата на снимката :Путинските подмазвачи трябвало да държат животното упоено докато Негово Величество се появи да и сложи каишка.Само че величеството се забавило толкова, че животното стояло упоено прекалено дълго и ... поле починало.Ето това е Русия !
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен До номер14.Ако има и други като тебе,България ще бъде тъпкана от руския ботуш.Опомнете се русофили!
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
УБИЕЦ
23
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Остава и хамстера да си признае,че е хомосексуален гризач и да се свършва с това театро.
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега остава и другаря Боко Тиквата да си признае, че спортните му изяви са нагласени :))
21
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
На умряла котка нож вади...
20
8
 
2
 
! Отговори
хахахахаха преди 11 години
Като е започнал с откровенията Путин да каже нещо и за ботокса, че нещо все по младежки вид придобива за шейсетте си години...:-))))))
19
5
 
12
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Коя е Маша Гесен?Еврейка, активистка от ЛГБТ, лезбийка, майка на две деца(граждани на сащ), бяга с родителите си през 1981г в сащ. И ко риве тая? Разговорът в Кремъл е бил даже в присъствието на директора на "Вокруг света" и Путин е "изразил желание тя да остане главен редактор" (!?!), но патицата е отказала след денонощие размисъл. После пише статия как е била в Бърлогата звяра.Следя много руски и западни медии, тези глупости за ограничения и цензура са пълен фарс, всеки си плюе срещу Путин както си иска, а медиите, просто отразяващи дадено събитие с участието на Путин, са наричани прокремълски, защото не са оплюли бащицата. Пълен цирк!
18
3
 
10
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Коя е Маша Гесен?Еврейка, активистка от ЛГБТ, лезбийка, майка на две деца(граждани на сащ), бяга с родителите си през 1981г в сащ. И ко риве тая? Разговорът в Кремъл е бил даже в присъствието на директора на "Вокруг света" и Путин е "изразил желание тя да остане главен редактор" (!?!), но патицата е отказала след денонощие размисъл. После пише статия как е била в Бърлогата звяра.Следя много руски и западни медии, тези глупости за ограничения и цензура са пълен фарс, всеки си плюе срещу Путин
17
5
 
23
 
! Отговори
до 18 преди 11 години
Обама като се изкъпа в Мексиканския залив за да покаже че замърсяване няма:))) само дето по очевидни причини така и не можа да се разбере има ли замърсяване или не?)) бардак обама и без тва си е черен:))