Белите ще престанат да са мнозинство в САЩ през 2043 г.

Това сочи прогноза на Бюрото по преброяването
13 дек 2012 08:16, Петя Славова
74
Белите ще престанат да са мнозинство в САЩ през 2043 г.
Президентът на САЩ Барак Обама. Снимка: БТА

Белите неиспаноезични жители на САЩ ще престанат да са мнозинство от населението на страната през 2043 г., сочи прогноза на Бюрото по преброяването, цитирана от Франс прес.

Очаква се бялото население, без испаноезичните жители, да достигне най-високото си равнище през 2024 г. със 199,6 милиона души, а след това бавно ще намалява, сочат прогнози въз основа на преброяването на населението от 2010 г. Другите групи от населението ще продължат да растат.

Испаноезичното население ще се удвои и ще достигне 128,8 милиона души през 2060 г., когато ще са близо една трета от общото население на САЩ. Азиатците също ще се удвоят до 2060 г.,когато ще достигнат 31,4 милиона души, или 8,2 процента от общото население, за което се смята, че към тази дата ще е 420,3милиона души.
"САЩ ще станат плуралистична нация, в която бялото  неиспаноезично население ще остане най-многобройната група, но вече няма да е мнозинство", заяви директорът на федералната агенция Томас Мезенбърг.

Бюрото по преброяването също прогнозира, че за пръв път през2056 г. жителите на САЩ на възраст 65 и повече години ще станатпо-многобройни от жителите на възраст под 18 години. Активното население, на възраст между 18 и 64 години, ще продължи да нараства, но делът му от общото население ще намалее от сегашните 62,7 на 56,9 процента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
vessy.bennington преди 11 години
... пълни глупости ... :)
67
0
 
2
 
! Отговори
славянин преди 11 години
''Сладките'' плодове на демокрацията и толерантността! Ние ги ядем вече 23 години!
66
0
 
5
 
! Отговори
не преди 11 години
Леле мале ще управляват *** и ***!
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво ги гледайте *** - вашите правнуци ще са точно такива, а пра-правнуците - 100% чисти ***. От вашето родословно дърво. Случвало се е и преди- многобройни народи и етноси са се появявали и изчезвали почти без следа (асимилирани). Така че не се плашете, това е нормално явление. Жалкото е, че за разлика от другите, нас ни предадоха собствените ни "водачи"
64
0
 
0
 
! Отговори
KESHZATEB преди 11 години
ht tp://sumixs/?ref=1350510Отваряте линка и действате..Каква е идеята? Трябва да отделите по 3 минути на ден за да оценявате три. видео реклами. След регистрацията си влизате в акаунта, кликвате на Survey, отваря Ви се клипче и под него има бутон do survey0. Натискате го и Ви се отварят 8-те въпросчета на които трябва да отговорите. Отговаряте набързо и... печелите 9$. Повтаряте това упражнение още 2 пъти и- в сметката си имате 27$.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, че черните ще се увеличат не е страшно. Проблемът е, че те са като нашите ***. Живеят ден за ден, не пращат децата си на училище, предпочитат да са на социални помощи, отколкото да работят. Когато видиш сграда, дори квартал, отдалече личи какви живеят там - черни или бели. Личи по купищата *** хвърлени през прозорците от афроамериканците. Пред Америка стои непосилна задача - да интегрира и превъзпита цветнокожите. Но неуспяла за няколко века..сега да успее за няколко десетилетия..?
62
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 11 години
Значи вече няма да ги бъде!
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КИТАЙЦИТЕ,ЯПОНЦИТЕ И КОРЕЙЦИТЕ СЕ ПРИЧИСЛЯВАТ КЪМ БЯЛАТА РАСА БЕ!!! ВСЕ ПАК СА БЕЛИ НИЩО ЧЕ СА МОНГОЛОИДИ
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма сбъднала се прогноза. Така, че спокойно
59
0
 
1
 
! Отговори
Собиески преди 11 години
Заветната мечта на "братята".
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕ КОГА Е ИМАЛО ПЪК БЕЛИ В САЩ? В САЩ ИМА САМО ГНУСНИ ЕВРЕИ(СЕМИТИ ЧЕРНИ) ДЕТО МИРИШАТ ОТ 100 КМ
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През 2043 и във БГ сичкото ще бъде ***.Ко да прайм - така каза татко Сорос и Хелзинкския комитет.
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като ги питаш какви са викат -От САЩ сме. Един на 10 ще каже, че е американец, което нищо не значи, защото милиони хора живеещи в Северна и Южна Америка също са американци. Има афро-американци, латиноси и бели, но някаква сащстка нация няма. Държи ги единствено сравнителното благодентствие, видя се каква нация са по време на наводнението на Ню Орлиънс, добре че влезе армията въоръжена до зъби.
55
0
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 11 години
И да добавя - и цели щати, като Юта, мормонски.Защо в САЩ мулти етническия модел на практика не работи, въпреки уникално силното му административно регулиране?
54
0
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 11 години
Нали това е целта? Глобализация и тотален контрол.Какво им е лошото на "чистите" държави? Слагам го в кавички, защото практически такива няма.И не ми давай за пример САЩ, там има цели градове и квартали на етнически, расов и религиозен принцип. мишките вярват на мишки и кой знае защо не вярват на котката!
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
51 тезата за еднонародностнота държава е безнадежно остаряла , живеемв началото на 21 век , със самолет може да се обиколи земното кълбо за 24 часа ,с нета за частици от секундата , пътят е кум изграждането на държавни обединения като ЕС и постепенното им сличване , както са Щатите още от създаването си , до края на века ще говриме за държаво континенти или субконтиненти.
52
0
 
0
 
! Отговори
от 50 преди 11 години
Знам и за силното замърсяване на реките,особено на ганг,където често изхвърлят трупове,защото е свещена и същевременно се къпят там...Не съм вчерашен...Но нямам проблем с това,а напротив-мечтая си да посетя Варанаси,където индийците извършват ритуални кремации на брега на реката и се потапят в свещената река,слизайки по стълби наречени гатове. Варанаси е невероятен град...
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАК БЕ... КИТАЙЦИТЕ НА ЦВЯТ И ТЕ СА БЕЛИ ТАКА ЧЕ НЯМА ДА СЕ ПЛАШИТЕ... БЕЛИТЕ НЯМА ДА ИЗЧЕЗНАТ ПРОСТО ЩЕ СА БЕЛИ ОТ МОНГОЛОИДЕН ТИП(КИТАЙЦИ,КОРЕЙЦИ И ЯПОНЦИ) ТАКА ЧЕ НЯМА ДА СЕ ПЛАШЕТЕ БЕЛИЯ ЧОВЕК НЯМА ДА ИЗЧЕЗНЕ!!!
50
2
 
0
 
! Отговори
от 50 преди 11 години
Знам че нямат канализация и имат лоши хигиенни условия,но това не ми пречи.И това ще се оправи.
49
0
 
4
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
Отиди и виж. Не черпи информация само от рекламни диплянки на туроператори. Има смрад, акита, мухи... и мултимилионери. Кастови различия, бедност, бедност, целия живот им се върти около едно разоряващо ги събитие - сватбата.