Асад е безчовечен и ирационален, оцени Държавният департамент

Той отиде отвъд бруталността, заяви Виктория Нюланд
Обновена: 8 яну 2013 09:50 | 8 яну 2013 09:50, Елка Василева
35
Асад е безчовечен и ирационален, оцени Държавният департамент
Асад отиде отвъд бруталността, заяви Вашингтон. Снимка: архив, Reuters

Дипломацията на САЩ обвини сирийския президент Башар Асад, че е безчовечен и ирационален лидер на страната си, 21-месечният конфликт в която е взел 60 000 жертви по данни на ООН, предаде Франс прес.

"Лично аз определено бих сметнала деянията му за въплъщение на злото", каза говорителят на Държавния департамент Виктория Нюланд.

Още по темата

"Той отиде отвъд бруталността. Това, което направи на народа си, е нечовешко. Асад е един от най-бруталните играчи на международната сцена днес. Не смятам, че човек, способен на престъпления над собствения си народ, може да бъде смятан за рационален в човешкия смисъл на понятието", заяви говорителят на Държавния департамент.

В неделя Държавният департамент на САЩ заяви, че предложеното от Асад политическо решение за изход от гражданската война в Сирия е "откъснато от действителността" и отново призова за оставка на сирийския президент, припомня АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
32 Джина много си права с народната поговрка но това се отнася до теб и мислещите като теб защото 130 държави подкрепиха опозицията и нали се сещаш че това са и най-демократичните държави в света ,а видиш ли няма нито една демократична държава която да застана зад Асад.
31
0
 
11
 
! Отговори
the преди 11 години
Истинските новини за Сирия са на 'anna news' - напишете го в гугъл, новините се обновяват ежедневно. Западните медии и говорители на департаменти са манипулатори.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В мрежата гледах филмче на избити от армията ,,бунтовници,,. Полвината някакви негроиди нямащи нищо общо със сирииците.
29
0
 
14
 
! Отговори
Вирджиния до 31 преди 11 години
Твоят коментар наподобява народнат мъдрост: "Цяло село криво, само кривчо е прав"! Не можете вече да лъжете народа, че в Сирия има недемократичен диктатор, който убива собственото си демократично мислещо население и подобни глупости. Това е борбата на сирийския народ с крайния ислямски фундаментализъм, който се подкрепя от така наречените западни велики сили.
28
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господи защо не си прибереш вересиите 30
27
0
 
15
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Нека господ да накаже скоро Всички УБИЙЦИ ОТ САЩ, ТУРЦИЯ, ИСРАЕЛ,и други БУКЛУЦИ.ЩЕ ОТПРАЗНУВАМ В РЕСТОРАНТ КОГАТО ГОСПОД ПРИБЕРЕ КИЛАРИЦА
26
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
28 и на кого ис какво пречи Асад , не е ли това сирийския народ който преди година и половина излезе на мирен протест , целящ едно единствено нещо, свободни и честни избори и многопартиййна поличтическа система . Асад чисто и просто трябваше да се съгласи с народа , но той предпочете гражданската война само и само да не изпусне кокула и за това ще свърши един ден като всички останали военнопрестъпници до сега.
25
0
 
11
 
! Отговори
Пейо Гълъба преди 11 години
Абе всички нормални хора разбраха кой какви ги върши в Сирия! И децата вече разбраха на кого пречи Асад и защо, кой убива цивилни и какво правят бесните кучета на уахабизма в Сирия!Да влизат американци, турци и саудитци от едната страна, руснаците от другата и да се почват, че ни омръзна! После кой - кого и да се вършва тая агония! И без това са натрипали кораби, ракети и войска и само се правят на умрели лисици! Да почват, па после кой е още жив - всичко отначало! Може да е за добро!
24
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютно са прави американците.
23
1
 
19
 
! Отговори
Путин преди 11 години
Плъховете треперят ,Башар !! Ще бъдат смачкани !!
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тук е момента отново да благодарим на нашите управници, че унищожиха армията и така ни лишават от възможността да участваме във война срещу народи които реално не са ни направили нищо. На Соломон ще му се наложи сам да ходи да се маризи с иранците, ние запасняците няма да си мръднем пръста.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Б.Б да отиде при тях и ще ги оправи набързо ( по всякакъв начин ). Ще победи въстанниците, на народа си ще замрази за винаги заплатите, ще започне да им строй магистрали, ще им реже лентички. Така както гледам от тази снимка ще има много да реже и да реже и да реже.
20
3
 
26
 
! Отговори
SAA преди 11 години
Асад бил безчовечен? И го казва кой? Тези, които разсипаха Виетнам, държавите в Южна Америка, избиват собствените си президенти. Никой не вярва на САЩ, не знам изобщо защо се изказват по този въпрос. Великия Башар заяви в речта си, че обръщението му е към сирийския народ, а не към тези, които правят всичко за да го унищожат. Ние в България казваме - САЩ да вървят на майната си! GOD BLESS SYRIA AL-ASSAD!!!
19
0
 
14
 
! Отговори
Извинете преди 11 години
До Народът си го знаеИзвинете, СОЛОМОН Паси. Исак беше баща му.
18
0
 
14
 
! Отговори
Народът си го знае преди 11 години
До Анонимен 13"Никой се не найма манастир да купи, мила мале, манастир да купи, душа да погуби. Най ми се наело жълтото еврейче, мила мале, манастир да купи, чаршия да прави." Ами, Исак Паси ще е.
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези американци пометоха сумати държави , въоръжават терористи и ислямисти много интересно когато се обърнат срещу тях какво ще кажат ......
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От все сърце пожелавам на Турция също да си получи заслуженото, защото участието им в тази идиотска война е доста активно.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 13Тоз още ли кара трабант? Язък, баща му беше свестен човек и стойностен интелектуалец.
14
1
 
25
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
Да ходи той с жена си да се бие с Иран, реално Иран е една от най-миролюбивите страни в ислямския свят, страна, която наистина се бори и с крайноислямски групировки за разлика от Турция. Лошото е, че и тиквата е на 100% подчинен на тази идеология-да се бием с този и онзи под знамената на ционизма...
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък знам кой е най-човечният - Буш