Вицепрезидентът на САЩ Байдън встъпи във втори мандат

Той положи клетва в тесен кръг
Обновена: 20 яну 2013 16:31 | 20 яну 2013 16:27, Елка Василева
2
Вицепрезидентът на САЩ Байдън встъпи във втори мандат
Джо Байдън положи клетва. Снимка: Reuters

Вицепрезидентът на СЩ Джо Байдън положи днес клетва и встъпи в длъжност за втори мандат на церемония в тесен кръг в официалната си резиденция, предаде Ройтерс.

Байдън се закле пред библия с келтски кръст на корицата, която е собственост на рода му още от 1893 г. Вицепрезидентът избра да положи клетвата пред съдийката от Върховния съд Соня Сотомайор, превръщайки я в първия в историята на страната испаноезичен съдия, ръководил церемония по встъпване в длъжност на един от двата най-високопоставени поста в САЩ.

Освен семейството на Байдън на церемонията присъстваха около 120 гости и представители на медиите.

Американската конституция изисква президентът и вицепрезидентът да започнат мандата си на 20 януари. Президентът Барак Обама ще положи клетва по-късно днес на церемония в тесен кръг в Белия дом.

Обама и Байдън ще повторят клетвите си утре на публична церемония пред Капитолия, която ще бъде последвана от президентска реч и парад по Пенсилвания Авеню от Капитолия до Белия дом, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Amerikanci i afroamerikanci.Shto takoi?Atgavor:USA.
1
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Zashto namekvate za Sonja Sotomayor? Nali v Amerika nema etni4eski i religiozni razdelenija?Ili keltite sa malko po-ravni?A saxonite oshte po-ravni.Hazarite nai-ravni.