Вече разпитват Джохар Царнаев за атентата в Бостън

Той не може да говори и отговаря писмено
Обновена: 22 апр 2013 14:53 | 22 апр 2013 09:14, Елка Василева
50
Вече разпитват Джохар Царнаев за атентата в Бостън
Джохар Царнаев. Снимка: Reuters

19-годишният Джохар Царнаев, заподозрян за взривовете по време на Бостънския маратон, който бе тежко ранен и не е в състояние да говори, вече е буден и отговаря писмено на въпросите на следователите, съобщиха телевизиите Ей Би Си и Ен Би Си, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Царнаев е в реанимацията на болница в Бостън с рана от куршум в устата, който е пронизал езика му и е излязъл отзад през врата. Той има и друга огнестрелна рана в крака, съобщи по Си Би Ес комисаря на бостънската полиция Ед Дейвис.

Следователите разпитват подробно Джохар за 26-годишния му брат Тамерлан, който бе убит в престрелка с полицията и за възможни техни съучастници в терористичния акт, при който загинаха трима и бяха ранени 176 души. Освен това правоохранителните органи се интересуват от подробности по изготвянето на самоделните взривни устройства, открити в дома на Джохар Царнаев и по време на задържането му, пише БТА.

Още по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Еврейско арабският гешефт е общ заговор срещу бялата раса. Всичките хизболи, хамази, чечнски тигри и всякакви възможни, като "млади сърдити африкански интелектуалци" се финансират от евреите за да подготвят терен за нужни за момента миротворчески акции.
37
0
 
2
 
! Отговори
Психолог преди 11 години
Факт е че мюсулманството се използва за манипулиране на вярващите в терористични цели, факт е че това е придобило широк размах. И как да разберем ние другите "***". кой окй е сред вас мюсюлманите?!?!. Разделението между терористите и правилните мюсюлмани трябва да се направи от самите мюсюлмани, а не от вън. И ако те не го направят, заради себе, тогава всички ще минават под една оценка: Мюсюлманин=терорист. Тое в техните ръце, а търпението на другите по света е на привършване..
36
1
 
7
 
! Отговори
До Bastor преди 11 години
До BastorНапълно съм съгласен с теб. Видях да "Славейков" един некролог на... Артър Кларк. Човекът, който го бе поставил, бе избрал една мисъл на големия писател:"Най-голямата трагедия в цялата човешка история е заграбването на нравствеността чрез религията". След няколко дни некрологът бе скъсан.Това и обяснява минусите, които са ти натракали даунчетата. Мъдрецът на хилядолетието -Карл Маркс, бе писал, че религията е опиум за народите. Ще се намери умно даунче, което ще оспори авторството му.
35
0
 
0
 
! Отговори
До 24. преди 11 години
Ти голяма логика вадиж.Джохар е поставил чантата си , до момченцето което е убито от взрива .Същият дивайс със взрив Джохар и брат му изхвърлят от колите си срещу полицаите , същите взривни устройства и в жилището им и май са се готвелида взривяват и други места .Много са подценили че ще ги открият и не са имали план за ПОСЛЕ ?
34
0
 
6
 
! Отговори
do 35 преди 11 години
Ами не чети само заглавието и ще разбереш ве!!!!
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя нали е прострелян през езика и врата - как говори?
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да го разпитат и след това инжекцията и при брат му
31
0
 
5
 
! Отговори
до турчин с фес преди 11 години
До турчин с фес.. ти не си турчин първото което е , само правиш интриги в сайта ! ***
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интел и АМД са щатски фирми.А, ако чакаме мюсюлманин да направи процесор за компютър няма да доживеем.Те се движат по техният си календар и сега са някъде в средновековието.Ако цивилизованият свят направи както преди 30 години комисия като КОКОМ която да забрани износа на нови технологии за страни с агресивен ислям след няколко години няма да имат и компютри!И те го заслужават!
29
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Който е толкоз храбър мюсюлманин нека да се бие срещу армията на САЩ както са се били Фидел Кастро и Че Гевара в залива на свинете.В нашите очи те са герои ,а не тези които като чуят за американската или израелската армия и си зариват *** на 3 метра в пясъка,а после взривяват експлозиви и убиват мирни хора.Кастро и Че Гевара никога не са правели така.Затова и днес можете да видите хора дето носят тениски със снимки на Че Гевара.А терористите освен страхливци и подлеци друго не са!
28
5
 
7
 
! Отговори
29 преди 11 години
"Турчин с феспреди 38 минутиВсички мразят Америка, но само мюсюлманите имат кураж да вдигнат оръжие, не като вас."Копирал съм си изказванията и мисля да предоставя наблюденията си на някой, който се интересува от това, че "Инвестор" толерират ислямския фундаментализъм, тероризма и ксенофобията. Пък изборно време е, може да ми стане интересно.:)))
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
след колко ли редакции от "ГЛАВНИЯ РЕДАКТОР" ще се публикуват думите му?
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно защо ме изтриха! Защото нарекох терористите страхливци или защото нарекох мюсюлманите мюсли? За Република Турция и САЩ написаното беше с уважение. Уважаеми цензоре, ти си или безкрайно *** или си мюсюлманин. Вероятно и двете заедно. Няма лошо в това да се поддържа някаква етика тук, ама да триеш постове които СА ПРОТИВ ИСЛЯМСКИЯТ ТЕРОРИЗЪМ МИ ИДВА В ПОВЕЧЕ!
25
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истинските световни известни терористи се укриват в Белия дом.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека покажат колко от присъстващите на маратона са оставили чанта на това място и са си тръгнали. Ако са само тези, значи излишно ги оневинявате.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 15Чел ли си Корана? Щом твърдиш нещо, не е ли редно и да го докажеш? Покажи на кое място пише че е заложена смърт на друговерците? Покажи ни в едикоя си сура, едикой си стих...И внимавай какво пожелаваш на другите защото според закона на бумеранга пожеланията ти може да се стоварят върху твоята собствена глава. :)
22
1
 
2
 
! Отговори
До 12. преди 11 години
Ти си голям следовател , защо не дойдеш да го разпиташ ?Руснаците са предупредоли ФБР през 2011 , че по- големия брат е радикалист ,силно вярващ и опасед . Сега се води разследване какво е правил повече от 6 мес . в Чечня , и където е бил. Ще го установят преди да са довели в съзнание Джохар .Тук е среднощ - медицински репортер съобщи , че още е под опойващи лекарства , спящ . От къдеги взеха тези данни днес бг , че го разпитват ?
21
1
 
4
 
! Отговори
доктор Менгеле преди 11 години
Доказано получавам самопризнания от всякакви елементи! Всичко в секретна стерилна обстановка!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
12 а бе гьотферен може да е останал без език и да не може да говори , освен това винаги се снемат в писмен вид собственоръно написани показания
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стана каакфоня с постовете