Моля за прошка за лошите гръдни импланти

Основателят на "Поли имплант протез" се извини
Обновена: 27 апр 2013 09:38 | 27 апр 2013 09:38,
8
Моля за прошка за лошите гръдни импланти
Снимка: архив, Reuters

Основателят на фабриката за гръдни импланти "Поли имплант протез" (ПИП) се извини на жените, пострадали от нестандартната продукция с промишлен силикон, предаде ДПА.

"Моля за прошка пациентите за измамата, извършена от ПИП, и се надявам, че изходът от съдебния процес ще ги удовлетвори", каза Жан-Клод Мас пред съда в Марсилия.

Той и четирима бивши ръководители на фабриката може да бъдат осъдени на до пет години  затвор за измама. Мас заяви пред съда, че използваният за имплантите по-евтин материал, въпреки че не е бил одобрен от здравните органи, е безвреден.

Компанията ПИП е спестявала по един милион евро годишно поради това, че е използвала за изделията си промишлен силикон, посочва ДПА. Агенцията припомня, че над 13 500 французойки са се подложили на операции за отстраняване на имплантите на ПИП след множеството съобщения за тяхното спукване.

По данни на френската агенция за безопасност на здравните продукти 3188 жени в страната са се оплакали, че имплантите в гърдите им са се спукали. Приблизително 30 хиляди жени във Франция носят в гърдите си импланти на ПИП, а в други страни по света броят на тези жени е около 400 хиляди.

Присъдата по делото срещу ПИП се очаква да бъде произнесена до края на гадината, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: гръдни имплантиПИП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
7 преди 11 години
Тоя ***! КАКВО ЗНАЧИ СЕ ИЗВИНИЛ, БЕ ?! НЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ НАПЬЛНИ ЗАДНИ$А СЬС СЬЩИЯ СИЛИКОН?!АХ, МАЛЕЕЕЕ...
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
със силикона стават всякакви грешки jabog.blog.bg/zabavlenie/2013/04/10/d-r-silikonski-robyrt-implant-v-greshka-moi-bazik.1099381
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на гадината а