Париж: Ромите са орисани да се върнат в България

"Не на ромите във Франция" е линията на френския вътрешен министър
24 сеп 2013 19:06, Елка Василева
172
Париж: Ромите са орисани да се върнат в България
Според френския вътрешен министър единственото решение е постепенно да бъдат разрушени ромските лагери. Снимка: архив, Reuters

Министърът на вътрешните работи на Франция Манюел Валс заяви за радио "Франс ентер", че няма да смекчи политиката, свързана с ромите, съобщава информационният сайт "Атлантико".

"Ромите са орисани да се върнат в Румъния и България и затова трябва Европейският съюз заедно с българските и румънските власти да могат да направят така, че тези хора първо да бъдат интегрирани в собствената си страна", настоя Валс.

Не на ромите у нас - това е линията, следвана от Манюел Валс, която той оправдава с твърдението, че е илюзорно да се мисли, че проблемът с ромите ще се реши само чрез интеграция, отбелязва "Атлантико". Макар решения за интеграция да съществуват във Франция, "тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители", смята Валс.

Трудно можеш да упрекнеш хората, че не искат да се интегрират, когато им е отричано правото да работят, заяви в същото предаване Доминик Воане, кмет на Монтрьой.

Още по темата

За Манюел Валс единственото решение е постепенно да бъдат разрушени ромските лагери и ромите да бъдат връщани. Министърът увери, че след премахването на помощта за връщане на имигрантите в родните им страни имигрантите от ромски произход не се завръщат повече във Франция, посочва БТА.

Дясната опозиция във Франция пък настоя президентът Франсоа Оланд да изрази ясна позиция на страната за влизането на България и Румъния в Шенгенската зона.

Не може да става и дума България и Румъния да влязат в Шенгенската зона, докато проблемът с ромите не се реши на европейско равнище, заяви лидерът на френската дясна партия "Съюз за народно движение" Франсоа Копе. Той определи ситуацията с ромите във Франция като извънредно тежка и обвини правителството, че е на неясна позиция относно разширяването на шенгенските граници.

Германия, както и Холандия, вече са заели отрицателна позиция, бих искал французите да направят същото, каза Копе.

Преди дни Манюел Валс заяви, че има сериозни резерви по отношение на присъединяването на Румъния и България към Шенген на 1 януари 2014 г. в контекста на нарастването на престъпността във Франция, в основата на която се намират престъпни групировки от Балканите. Валс заяви още, че присъединяването на двете страни към Шенген не е на дневен ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
21
 
! Отговори
Сиукс преди 10 години
Пратете ги при нас в щата Индияна, Америка. Коне има за всички. Ще ги разведем из вечните ловни полета на добрия дух Уиндиго.
106
0
 
37
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 10 години
Защо ще ни ги връщат,та те не са българи?Защо ние трябва да ги приемаме при положение ,че те самите не желаят да живеят в България,България не ги иска и защо щом те не я чувстват като своя родина,а и тя не е .БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ,А ТЕ КАКВИ СА ЖИТЕЛИ НА СВЕТА,ТЕ СИ НЯМАТ ТЯХНА РОДИНА.ТОГАВА ФРАНЦИЯ ДА НЕ ГИ ВРЪЩА ЩОМ САМИ СА ИЗБРАЛИ ДА ЖИВЕЯТ ТАМ.
105
2
 
42
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
ФРАНЦУЗИТЕ СА РАСИСТИ
104
0
 
40
 
! Отговори
БългарияЗаБългарите преди 10 години
"тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители", смята Валс. Ха-ха, ами ние това го повтаряме от 500 години по нашите земи, ама защо тъпите хранцузи чак сега го разбраха, иначе на нас щели да ни дават акъл как да ги интегрираме. *** при арабите и *** във Франция ще се интегрират най-добре. Не на ромите у нас - ама това у нас е България, не Франция. *** да се изселят от България и да не се връщат никога.
103
0
 
46
 
! Отговори
Не мангалите в Б-ия преди 10 години
Нали тоя френски маймун ни укоряваше, че не можем да ги интегрираме ***. еми сега те имат шанс да ги интегрират - защо искат да ги връщат - това е расизъм, май трябва да ги учим ние франсетата как се прави интеграция. Защо франсетата си мислят, че ние ги искаме тия ***. Преди много години *** са дошли по нашите зами, защото тук е хубаво, климатът е хубав и е плодородно. Сега е време всички новородени *** да са французойчета и британчета.
102
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това си е чиста дескриминация! Защо по дяволите тази дума е валидна само за България и Румъния а в фашистка германия и франция не важи!!!
101
4
 
0
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 10 години
ISTORIATA PRINADLEJI NA ROM VSI4KITE PATICHTA VODYAT KAM ROM. DASVIDANIE TAVARICH RUSNAKOV
100
4
 
17
 
! Отговори
МАГИСТРАЛИ преди 10 години
С Европарите за Интеpгация на Ромите в България Бойко Борисов направи МАГИСТРАЛИ сега асфалт и лягай да спиш
99
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България трябва да бъде съдена за насърчаване на размножението на тази популация.
98
2
 
48
 
! Отговори
Никoй не може преди 10 години
Никoй не може да ги ИНТЕГРИРА , това технически и фисически е невъзможно
97
8
 
4
 
! Отговори
???????????????????? преди 10 години
"Ромите са орисани да се върнат в Румъния и България и затова трябва Европейският съюз заедно с българските и румънските власти да могат да направят така, че тези хора първо да бъдат интегрирани в собствената си страна", настоя Валс.
96
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До чета книжкиciganite idvat po-kasno,14-ti vek 4ak,dvijat se sled turskite nashestvennici,spored legendata sa ot nai-nizshata kasta v indiq i sa progoneni ot edin maharadja tam
95
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Франсета, къде отиде свободата, равенството и братството?Или това важи само когато ви изнася?
94
15
 
1
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 10 години
ROM E OSNOVATA NA 4OVE4ESTVOTO . VIE STE PLEMENA PREVZELI KULTURATA EZIKA ZEMITE NA ROM .
93
6
 
13
 
! Отговори
ХаХа преди 10 години
До сс ХаХа не закачайте В(Б)олен, той сега е зает с дудуци на Доган и Бат Сали :)
92
1
 
35
 
! Отговори
мафия преди 10 години
Сигурен съм че ако не се спре нахлуването на Сирийците в България до 1 -2 седмици ще се вдигнат да протестират всички хора,не сме длъжни да храним чужди хора с нашите данъци,а да няма пари за пенсии и заплати.
91
1
 
32
 
! Отговори
1 преди 10 години
ВЪРНЕТЕ ГИ В ИНДИЯ!!!
90
0
 
62
 
! Отговори
61262 преди 10 години
Ако ромите си стоят в България, политиците от Европа се застъпват за техните права и свободи, но когато същите тези *** нагазят уредените им държавици, ааа не можело да става дума за интеграция - с други думи старата истина - всички сме равни но има и по-равни Следователно ние като член на Евросъюза трябва да следваме европейската политика и да натирим *** обратно в Индия, защото "тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители"
89
3
 
10
 
! Отговори
сс ® преди 10 години
Волен трябва да защити родата си!
88
3
 
16
 
! Отговори
Римлянин преди 10 години
Ромите са 8 то коляно на давид да сте виждали евреин да работи?. Та те са братчеди.Не вярвайте ,че идват от Индия по разровете се и ще ви осени истината а истината ще ви освободи.