Париж: Ромите са орисани да се върнат в България

"Не на ромите във Франция" е линията на френския вътрешен министър
24 сеп 2013 19:06, Елка Василева
172
Париж: Ромите са орисани да се върнат в България
Според френския вътрешен министър единственото решение е постепенно да бъдат разрушени ромските лагери. Снимка: архив, Reuters

Министърът на вътрешните работи на Франция Манюел Валс заяви за радио "Франс ентер", че няма да смекчи политиката, свързана с ромите, съобщава информационният сайт "Атлантико".

"Ромите са орисани да се върнат в Румъния и България и затова трябва Европейският съюз заедно с българските и румънските власти да могат да направят така, че тези хора първо да бъдат интегрирани в собствената си страна", настоя Валс.

Не на ромите у нас - това е линията, следвана от Манюел Валс, която той оправдава с твърдението, че е илюзорно да се мисли, че проблемът с ромите ще се реши само чрез интеграция, отбелязва "Атлантико". Макар решения за интеграция да съществуват във Франция, "тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители", смята Валс.

Трудно можеш да упрекнеш хората, че не искат да се интегрират, когато им е отричано правото да работят, заяви в същото предаване Доминик Воане, кмет на Монтрьой.

Още по темата

За Манюел Валс единственото решение е постепенно да бъдат разрушени ромските лагери и ромите да бъдат връщани. Министърът увери, че след премахването на помощта за връщане на имигрантите в родните им страни имигрантите от ромски произход не се завръщат повече във Франция, посочва БТА.

Дясната опозиция във Франция пък настоя президентът Франсоа Оланд да изрази ясна позиция на страната за влизането на България и Румъния в Шенгенската зона.

Не може да става и дума България и Румъния да влязат в Шенгенската зона, докато проблемът с ромите не се реши на европейско равнище, заяви лидерът на френската дясна партия "Съюз за народно движение" Франсоа Копе. Той определи ситуацията с ромите във Франция като извънредно тежка и обвини правителството, че е на неясна позиция относно разширяването на шенгенските граници.

Германия, както и Холандия, вече са заели отрицателна позиция, бих искал французите да направят същото, каза Копе.

Преди дни Манюел Валс заяви, че има сериозни резерви по отношение на присъединяването на Румъния и България към Шенген на 1 януари 2014 г. в контекста на нарастването на престъпността във Франция, в основата на която се намират престъпни групировки от Балканите. Валс заяви още, че присъединяването на двете страни към Шенген не е на дневен ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
30
 
! Отговори
anarhist преди 10 години
а защо само за нашите у румънските роми става дума?защо няма същото отношение и към чешките словашшките и унгарските роми?с тях проблеми няма ли?
126
0
 
41
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Орисници,хайде да си ги интегрирате,те са избрали вашата страна за по-добър живот,не трябва да ги отблъсквате.От разстояние всеки може да дава акъл,ама когато ви налазиха,ще ни ги връщате обратно.Не може с двоен аршин.
125
3
 
5
 
! Отговори
MiB преди 10 години
Да ги натоварим всичките м ангали и сириици и да ги пратим в Сирия, там ще си ги интегрират и ще ги излекуват със Зарин...
124
0
 
16
 
! Отговори
ВАЖНО! преди 10 години
Не в КИтай, а правителството да изпрати ЧИТАВИ хора в Унгария, Испания- там има МНОГО ***, за да видят как живеят, колко раждат, защо НЕ БЯГАТ във Франция и другаде.ТУК 45+24 години на *** се ДАВАШЕ, но те живечт сред мръсотия, боеве, просене, крадене, убийства.Така им харесва.Дори синът на онзи Цветелин от Рома, следващ във Харвард, през вакнции в България крадеше желязо.Не се знае какво прави и в Англия.Да се проучи и живота на *** в Полша, Франция, Ирландия, и други страни, къ
123
1
 
45
 
! Отговори
София преди 10 години
Париж, повярвайте - те изобщо не искат да се връщат в България, а и те са граждани на ЕС.Защо не върнете всички Африканци в Африка. Каквото правят при вас, това и при нас. И понешже вие се славите като велика нация, покажете ни как става това интегриране.
122
0
 
17
 
! Отговори
Магелан преди 10 години
Хайдеееееее,радост за БСП и ДПС! Увеличиха им електората.Не напразно президента на Франция е социалист.
121
5
 
3
 
! Отговори
до 128 преди 10 години
яла била *** на европейския съюз,ами защо не си произвеждаме наша храна,бе умнице,и затова ли ни е виновен някой друг.
120
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дарина,ти плащаш ли си тока и водата,качвала ли си се в градския транспорт да видиш кого проверяват и кого не проверяват контрольорите.ние си превърнахме държавата в развъдник на ***,ние не прилагаме законите еднакво за всички,следователно *** са си наш проблем и няма какво да ги прехвърляме на някой друг.всяка държава иска да и се спазват законите,само тук те си правят каквото искат и кой е виновен за това,ние или французите,германците,холандците
119
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орисани били на всичкото отгоре да се върнат.Нека крадат малко и от вашите села и дворове.Вие също имате старо желязо,животни и всякакви полезни за *** неща.Върнете ни всички висшисти и ще си приберем ***.
118
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що не вземеш да се прекръстите от Манюел Валс на Мазен Кючек, бе? Нека да ви омиришат малко прованса и на вас
117
0
 
35
 
! Отговори
gtf преди 10 години
и кво стана с големото евросемейство ?искате само тез, които могат да работят т.е. искате само ползите - без да поемате негативите. Да ти *** евросъюза тогава. "тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители" - че тука да не би да е различно ?Ако беха нормални до сега да са се вписали в обществото - и вашето, и нашето.
116
3
 
34
 
! Отговори
Дарина преди 10 години
Уважаеми Г-н Валс,след като точите всичкия ресурс от така или иначе бедната ни държавица,месите се във вътрешната ни политика и изказвате мнение за неща,които изобщо не ви засягат/не само вие,ами и целия ви скапан Европейски съюз/,моля задръжте си ромите,даже още ще изпратим.Не 15 семейства ,ами 15 хиляди.Интегрирайте си ги както си искате.Защо,питам аз,проблема да е наш,нали сме част от една голяма държава наречена Европа.След като ви ядем *** и ни нямате за нищо,*** да седят у вас!
115
1
 
26
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Като сте "големи"европейци , що гоните хората бе? Аааа, щото не ви харесват...
114
2
 
16
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Гадни ,мръсни французи , мислят се за по-по- най. Решили акъл да ни дават.
113
0
 
21
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
" Трудно можеш да упрекнеш хората, че не искат да се интегрират, когато им е отричано правото да работят , заяви Доминик Воане. Какво да работят хора , неграмотни ,дори и на български трудно говорят.
112
0
 
21
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Тия французи ще ни карат да ги интегрираме ,като много знаят , те защо не ги интегрираха ? и защо не ни върнаха умните и образовани българи ?
111
0
 
15
 
! Отговори
ббб преди 10 години
Тези франсета не могат да скачат срещу природата и нейните закономерности. ПЛЕВЕЛ НЕ МОЖЕШ ДА ИНТЕГРИПАШ В ЦВЕТЕ. СЕМЕТО СИ Е СЕМЕ.
110
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако можете ги интегрирайте.Тия не подлежат на интеграция.Само деца правят и не подписват да се водят самотни майки и да доят държавата.Трябва да се смени закона за помощите.Не може само те да взимат по някой си член девет.Всички деца трябва да са равни в получаване на пари.
109
2
 
31
 
! Отговори
Лъсна голата истина преди 10 години
Париж спокойно може да бъде обвинен в расизъм и ксенофобия. Лъсна задникът на Европейската демокрация и цивилизация. Едно ксенофобско сборище, ето това е съвременна Западва Европа. Така че, господа журналисти и политици, не ни надувайте главата с хвалебствия за тези цивилизации. Цивилизационния избор, който направиха нашите алчни демократи, се оказа кьорфишек за ***. А в България такива, колкото щеш, особенно милозливите същества от женски род - жерналистки и Соросчета. Плюя в сурата ви
108
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не,франсетата са орисани да интегрират ***,а ние ще гледаме как става това и как *** работи,спазва реда, закона....и не краде.УСПЕХ!!!!!!!!!!Имаме много..Като *** са ,отърване няма.И ДА СПАЗВАТЕ човешките им П Р А В А!!!!!