Лелята на Ким Чен Ун получила политическо убежище в САЩ

Ко Йон Сок живее там със съпруга си от над 10 години
5 ное 2013 19:53, Елка Василева
7
Лелята на Ким Чен Ун получила политическо убежище в САЩ
Снимка: архив, Reuters

Лелята на севернокорейския лидер Ким Чен Ун по майчина линия Ко Йон Сок е получила политическо убежище в САЩ, където живее от над десет години, съобщи вестник „Чунан илбо“.

Ко Йон Сок заминава през 1996 г. за Швейцария заедно с племенника си, когото е трябвало да контролира. По онова време бъдещият лидер на КНДР учи в Международното училище в Берн. Две години по-късно лелята на Ким Чен Ун изчезва и за съдбата й не се знае нищо.

Още по темата

По данни на вестника Ко Йон Сок и съпругът й са поискали политическо убежище в посолството на САЩ в Женева през май 1998 г. След полученото разрешение от Вашингтон двамата заминават за Франкфурт, а след това в САЩ.

Източник на изданието от ЦРУ е съобщил, че Ко Йон Сок и мъжът й си били направили пластични операции и в момента са част от програмата за защита на свидетели, пише РИА Новости.

Ко Йон Сок е по-малката сестра на Ко Йон Хи – майка на Ким Чен Ун, починала от ръка на гърдата през 2004 г. на 51 години. По думите на хора от обкръжението на семейството, когато нейната сестра изчезнала, майката на настоящия лидер на КНДР била много гневна и дори искала да се организира издирването й, така че тя да бъде наказана за бягството си, пише NEWSru.com, като се позовава на Korea JoongAng Daily.

От останалите членове на семейството на севернокорейския лидер извън Северна Корея живее неговият по-голям брат, синът на Ким Чен Ир от първата му жена – Ким Чон Нам. Той и членовете на неговото семейство живеят в Макао, Сингапур и Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Вие *** ли сте, бе? "Ко Йон Хи майка на Ким Чен Ун, починала от ръка на гърдата през 2004 г"Значи й поникнала ръка на гърдата, така ли?Неграмотници, правите *** грешки
6
1
 
12
 
! Отговори
преди 10 години
До do 3според пичовете в бг в америка единствено чинии може да миеш, даже не знаят че всичко е "to go" :)
5
1
 
13
 
! Отговори
do 3 преди 10 години
К'ви чинии е МкДоналдс, бре? Откога там ползват чинии?
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Коя е тази ръка, дето я е пипнала за гърдата та е умрела
3
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От трън та на глог!Сега има да мир чинии в някой МакДоналдс, ама свободна!
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи,българин,за да отиде до щатите му таковат майката в посолството,за да получи виза или не,а американчетата влизат в България все едно са си у дома!
1
3
 
12
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Е ТИЯ СА ПО-ЗЛЕ И ОТ НАС!!!АЛЕЛУЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!