Екзекуции в Северна Корея за гледане на чужда телевизия

Осъдени разстреляни показно на стадион пред 10 000 души
Обновена: 11 ное 2013 16:20 | 11 ное 2013 11:47, Елка Василева
233
Екзекуции в Северна Корея за гледане на чужда телевизия
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е екзекутирала публично в началото на месеца близо 80 души, мнозина от които обвинени, че са гледали предавания на южнокорейски телевизии - нещо строго забранено на Север. Това съобщава днес южнокорейският вестник "Чунан илбо", цитиран от Франс прес.

Консервативният ежедневник цитира един-единствен анонимен източник. Най-малко една група севернокорейски бегълци в Южна Корея обаче са заявили, че новината, за която пише "Чунан илбо", е стигнала и до тях.

Още по темата

Екзекуциите били извършени на 3 ноември в 7 града от Северна Корея, посочва източникът, описан като "близък" до вътрешните работи на Северна Корея, където е пътувал наскоро. Властите в източния пристанищен град Вонсан събрали 10 000 души на местен стадион, за да присъстват на разстрела на осем осъдени, заявил пред него очевидец.

Повечето били екзекутирани за това, че гледали предавания на южнокорейски телевизии, внесени нелегално на дискове или флашки. Други били обвинени в проституция.

Информационният сайт Daily-NK, ръководен от севернокорейски бежанци и разполагащ с широка мрежа от информатори в тази страна, съобщи, че няма данни по темата.

Друг бежански сайт, North Korea Intellectual Solidarity, информира, че негови източници му съобщили преди месеци за подготвяна вълна от публични екзекуции. "Режимът май се страхува от възможна промяна в умовете на хората и се опитва да ги сплаши", заявява негов представител.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
2
 
12
 
! Отговори
до хейтър и митко преди 10 години
Те баш заради това че са гледали порно са ги разстреляли.....и заради други такива упадъчни и деградиращи неща
181
2
 
17
 
! Отговори
stams преди 10 години
"Консервативният ежедневник цитира един-единствен анонимен източник" - как да не повярваш
180
0
 
5
 
! Отговори
Хейтър преди 10 години
До МиткоА порното, което гледаш всяка вечер, не е? ;)
179
15
 
10
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Подкрепям режимът. южнокорейската телевизия е вредна.
178
6
 
17
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Самата истина за комунизмът, но тъпите болшевишки трудномислещи дъртаци и техните наследници не вярват, защото просто лъжците и убийците никога не си признават и не приемат друго мнение пък било то доказано и с факти.
177
17
 
23
 
! Отговори
данко преди 10 години
Тази новина по всяка вероятност е лъжа.
176
9
 
25
 
! Отговори
не разбрах едно преди 10 години
изобщо в северна корея може ли да има престъпност, демек крадци , убийци, насилници и арабски терористи, и защо на хамерекуните се вика освободители след като се занимават главно с убиването на хора, и след като се демократизирахме защо из градовете ни все по рядко се чува български и всепо често се срещаме с тъмни хора в ношите, и има ли еднополове бракове в северна корея и арабски тарикати , и защо населението в чист вид им се увеличава а при нас изчезва? и какво им е лошото ?
175
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма нефт, няма смисъл да защитават правата на човека хамериканците !!! После ще ми говорите за демокрация ...
174
2
 
2
 
! Отговори
prost mango преди 10 години
demokraciata nee za vsi4ki nacii i vklu4itelno za slavyanite .
173
8
 
13
 
! Отговори
до шушляците преди 10 години
шушляци аз не пиша за вас защото няма да ме разберете, аз харесвам южна Корея, тя е страхотна, имат си хората икономика, итилигенция страхотни мадами и кини в висота, но северна корея е за предпочитане пред заробен ***, най жалката издънка на славянството и източно православието, една боза коятоизчезва не за години а за часове, и то поради простият народ който си верва в гейдемонокрацията, в чичо сам.. корейците са сила а ние слабост, тях ще ги има, а нас не и след някоя год. само АРАБИ
172
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никога вече БСП (БКП)
171
11
 
38
 
! Отговори
Нов морал преди 10 години
всички привърженици на Станишев спешно в Сев.Корея да гледат телевизия
170
10
 
14
 
! Отговори
пепо преди 10 години
Абе не са добре с главите изобщо тия севернокорейци,ама дано скоро им дойде акъла и да свалят тоя прогнил режим,че нищо добро не ги чака ако си живеят в тоя утопичен изпълнен с фалшива пропаганда затворен свят.
169
12
 
27
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Бащите и дядовците на днешните бесепари са били участнитци в подобни деяния. Комунизма и комунистите са най-голямото зло, което е постигало човечеството.
168
11
 
7
 
! Отговори
2883 преди 10 години
Този на снимката ми прилича на физкултурника с бронираното Ауди.Ех , герберски мечти... а и Цвъко е доста по-грозен ...
167
5
 
14
 
! Отговори
ха ха ха да ви кажа преди 10 години
честно много хубаво правят, значи те проблемите идват от простотиите по телевизията, секс, наркотици, ***, хамерекуните правят демокрация и гей паради, абе шушляци обяснете ми в северна корея за тази година колко изнасилвания, колко убийства , колко грабежа има? и колко арабски ислямисти са се внедрили. булгарето е почти пред изчезване н, а 27милиона северна Корея не, И СЛЕД10Г СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ Я ИМА ,А НИЕ НЕ...
166
4
 
2
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Добра мярка.
165
1
 
5
 
! Отговори
Марийка Томова преди 10 години
Хи4, ама хи4, ама хи4 да не ми говорите за сеул и за Сев. Корея. Мен ме отровиха с отрови за6тото 4ета за ревматизъма ми и ползвам тел. секретар. В Щвеция. Но за това ващето вестни4е никога няма да пище. маа ви
164
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разликата е че в КНДР проституцията и детската порнография се наказват със смърт, докато в България проституцията и детската порнография процъфтяват и са основен отрасъл от икономиката заради печалбата.
163
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еми значи тоя избива собствения си народ и трабва да го нападнем като Кадафи в Либия и да бъде и той содомизиран със щик и да умре от кръвозлов както Кадафи - така се прави демокрация, да ги демократизираме трябва - Америка, Франция и другите да оргамизират една военн офанзива да донасат малко демокрация на Севернокорейския народ.