Дядо Добри, познавате го! Папата разказа историята му!

Светият отец пусна във Facebook историята на бедния дарител
Обновена: 9 яну 2014 08:25 | 8 яну 2014 22:43,
137
Дядо Добри, познавате го! Папата разказа историята му!
Дядо Добри. Снимка: crhoy.com

Това е историята на Добри Добрев, възрастен българин на 99 години, който обикаля улиците, за да проси пари.

Неговият случай привлече вниманието на папа Франциск, съобщава костариканският сайт "Коста Рика днес" (crhoy.com), цитиран от БТА.

Изданието допълва, че папата е публикувал на страницата си във Facebook историята на този беден човек, който всеки ден върви по 10 километра от дома си до София, за да измоли минувачите за някоя стотинка.

Текстът, написан от Франциск, е придружен от две снимки на стареца - едната, заснета на улицата, а другата – в скромния му дом в Байлово.

Това, което трогнало папата, е, че този прегърбен от годините човек е дарил повече от 50 000 долара, които е спестил от просия.

Изданието не посочва обаче за какво парите са дарени, но историята на Дядо Добри е добре позната, защото едва ли има столичанин, който да не е засичал беловласия старец с брада, а и с пластмасова чашка в ръка, пред катедралния храм "Александър Невски", както и пред църквите "Св. Седмочисленици" и "Света Неделя".

Парите, които събира, дарява до последната стотинка за реставрация и ремонт на храмове в цяла България.

Живее и до днес в малка пристройка към двора на храма "Св. св. Кирил и Методий" в родното си село Байлово, а преживява благодарение на скромната си пенсия и милостивите хора, оставящи му хляб или сладки.

Скромният старец, който на 20 юли тази година ще навърши 100 г., твърди, че надеждата и вярата в доброто му дават силата, която го вдъхновява да продължава да живее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
13
 
4
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Гнусното сатанинско римокатолическо капище говори за Господ.Така говори и другия "отец"-попа.Двете свърталища на "звяра".Те,които похулиха Всевишния и Исус,подменяйки Божията истина.Узорпирали са 2млрд заблудени души-предадени на дявола.И говорят за мир и равноправие! Ето,за това света е разделен и ограбен и няма мир,защото Сатана действа чрез миризливите "отци",ходжата,юдаисткия и другите сатанински религиозни капища по света.
81
0
 
57
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Беден на пари богат на душа . Има ли по голямо богатство от здравето и чистата човешка душа ? Tой е по богат и oт богатитe. Kолко много богати, биxa заменители богатството за здраве ? !
80
2
 
9
 
! Отговори
ее преди 10 години
и някой може ли да ми каже коя е официалната фейсбук страница на папата, че да се уверя с очите си, а не да ми цитирате костарикански сайтове, щото една ямайска агенция, цитирана от ИТАРТАС, съобщава че ББ е публикувал в фейсбука си 2 снимки на срещи с извънземно и това е най-ретуитваната новина в туитър.
79
1
 
64
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Дядо Добри си е дядо Добри! То и името му, едно такова добро!
78
1
 
26
 
! Отговори
хубава новина преди 10 години
Дали някой, който седи по 10 часа пред компютъра може да доживее до 100 години. Те кокалите ще му се изкривят още на 50, и ще е полусляп от дисплея. Обаче НСА ще може да го контролира 100%, и ще има живота и кореспонденцията му на файл.
77
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да е жив и здрав този добър човеце. Чак да не повярваш, че е българин.
76
0
 
32
 
! Отговори
Ив преди 10 години
Тия дето се изказват със злоба не само че никой няма да пише за тях, ами ще си заминат и ще ги забравят. И да, българите бягат в чужбина от българите, а не от България. Именно заради тия коментари дето лъха злобичка от тях, затова се махнах. Щото със злоба и омраза никой не е прокопсал, и ще си изчезнем... може би за добро, знам ли вече.. А иначе, тоя мил човечец дядо Добри, да е жив и здрав! Хората които живеят в София го знаят и няма да кажат лоша дума за него, никога!
75
3
 
15
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Какво ли са публикували за него в страниците си Боко , еврейчето , набедения за цар , двамата помака и националиста ????!!!!!
74
2
 
93
 
! Отговори
RoxyM преди 10 години
Жив и здрав да си, дядо Добри! И да продължаваш да ни даваш пример как се прави добро!
73
2
 
111
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Ето кой трябва да бъде МЪЖ на годината! А и на много години!
72
3
 
65
 
! Отговори
Massa преди 10 години
Че новината е фалшива, фалшива е, в никой от профилите си Папата не го е пуснал това. Но друго ми прави впечатление. Много коментари съм прочел за Дядо Добри от чужденци. Досега не съм видял един негативен. Та ако се чудите защо сме зле - ето отговора.
71
6
 
29
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 10 години
ЧУДЕСНО , ХОРАТА НА ПАПАТА СА ГО ЗАБЕЛЯЗАЛИ И ПАПАТА ПИШЕ ЗА НЕГО, А ПИТАМ БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ, СОЦИАЛНИТЕ ИЛИ ПЪК ОБКРЪЖЕНИЕТО НА НАШИЯ ПАТРИАРХ ЗАБЕЛЯЗАХА ЛИ ГО ???? ПОНЕ ДА СЕ ПОГРИЖАТ ЗА ТОЗИ БЕЗДОМНИК С ДОБРО СЪРЦЕ ДА ЖИВЕЕ В МАЛКО ПО-НОРМАЛНА СРЕДА НА ТОПЛО И ЩО ГОДЕ ЧИСТО !!!!????
70
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nashite politici triabva da se pouchat ot Diado Dobri I da se zasramiat it arogantnoto si povedenie. Kolkoto i da si misliat i samozabluzhdavat, che sa nedosegaemi, pred Bog vsichki sme smartni.
69
0
 
51
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Който може нека вземе пример.
68
0
 
83
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Дядо Добри е жив светец!
67
0
 
90
 
! Отговори
Иван преди 10 години
До АловВиждам колко ти е културата, *** селянин.На този обикновен човечец който живее с една мизерна пенсияот порядъка на 200 лева сигурно, ненам евала е леко казано трябва да му се каже.На тези години по 10км.да се минава е голямо предизвикателство, не като сехашните деца живее на по 500м от училището си мамо-ттко ще ме закарате ли до училище :Х За този човек само добро трябва да се говори голям поклон пред него правя.
66
0
 
115
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Tози беден човек всеки ден върви по 10 километра от дома си до София. Hа 99 години 10 километра всеки ден ? Бoг да му давa здраве дo 120.Здраветo e щастие и богатство за този който го цени .
65
0
 
39
 
! Отговори
да преди 10 години
да е жив издрав...до 80 ти май не си учил история римските пехотинци са минавали по 100 км дневно с товари като ризници и мечове към 70 кг ....... така познавах и хора дето си ходеха на морето с велосипеди през 80 те години тва на отиване идващше към 500км ....учете учете и бришете
64
30
 
19
 
! Отговори
Поп Грую преди 10 години
Ами да дарява.За да може някой лоясал жрец на Ицето да си вози сланините в лимузина!
63
18
 
24
 
! Отговори
Parcuc преди 10 години
A пък вуйчо ми на дядо ми ходил 350км пеш след като разбили сърбите в Междусъюзническата война и трябвало да се прибират дома :)