Украинският премиер Азаров подаде оставка

Направил е това, за да се запазят единството и цялостта на Украйна
Обновена: 28 яну 2014 14:10 | 28 яну 2014 10:42, Елка Василева
146
Украинският премиер Азаров подаде оставка
Микола Азаров. Снимка: Reuters

Украинският премиер Микола Азаров подаде оставка, съобщиха ИТАР-ТАСС и Франс прес, позовавайки се на пресслужбата на правителството.

„Конфликтната ситуация, създала се в държавата, заплашва икономическото и социалното развитие на Украйна, носи заплаха за цялото украинско общество и всеки гражданин“, посочва Азаров в обръщение.

По думите на Азаров по време на противопоставянето правителството е правило всичко възможно за мирното разрешаване на конфликта. „Ние правихме и правим всичко възможно, за да не допуснем кръвопролитие, ескалация на насилието, нарушаване на правата на гражданите. Правителството осигуряваше функционирането на икономиката и системата за социална защита в екстремални условия“, отбеляза Азаров. Той допълни, че остротата и опасността от конфликта за украинските граждани, за съдбата на Украйна изискват допълнителни отговорни стъпки.

„С цел да бъдат създадени допълнителни възможности за общество-политически компромис, за мирното урегулиране на конфликта, приех лично решение да помоля президента на Украйна да приеме моята оставка от поста премиер на Украйна“, подчертава Азаров.

Той допълва, че днес най-важното е да се запазят единството и цялостта на Украйна. „Това е много по-важно от чиито и да са лични планове или амбиции. Точно заради това взех това решение“, добави Азаров.
 
Започналата извънредна сесия на парламента, на която ще се обсъжда уреждането на политическата криза, бе прекъсната и бе обявена 30-минутна почивка за съгласуване на дневния ред, съобщи председателят на парламента Володимир Рибак.

Още по темата

От своя страна опозиционният украински лидер Арсений Яценюк заяви пред ИТАР-ТАСС, че няма намерение да заема премиерския пост.

От своя страна лидерът на партия „УДАР“ Виталий Кличко заяви по повод отправеното му по-рано предложение да заема поста вицепремиер, че за него „никога не е стоял въпросът за участие в правителството“.

Преди това Рибак заяви, че парламентът на Украйна няма да обсъжда днес въпроса за въвеждане на извънредно положение в страната. Той каза, че в дневния ред е само един въпрос: "за уреждането на политическата криза и осигуряването на стабилност в страната".

Председателят на Върховната рада не уточни обаче какви точно въпроси, свързани с решаването на кризата, имат намерение да обсъждат депутатите. Очаква се, че днес ще се разисква отмяна на законите за неразрешените демонстрации, предизвикали недоволството на протестиращите и довели до кървави сблъсъци в Киев, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До pametА кой даде мандат на Грузия да нападне Северна Осетия?
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До pametВоенните действия в Афганистан се водят от 2 основни чуждестранни сили, опитващ да установят контрол над страната. Операция Трайна Свобода (OTC) е американска военна операция, изпълнявана с известен брой международни съюзници главно в източните и южни части на страната, по границата с Пакистан.И тук нищо не е записано за мандат на ООН
117
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До pametВойната започва на 20 март 2003, когато САЩ и Великобритания под претекст че режимът създава оръжия за масово поразяване атакуват Ирак по въздух, суша и море, подкрепени от Австралия, Дания, Полша и Испания. Започването на войната е силно критикувано от редица държави по света поради е липсата на нужната декларация от страна на Съвета за сигурност на ООН, която да узакони инвазията на коалиционните сили.Първо си научи урока и не се излагай
116
0
 
1
 
! Отговори
умно преди 10 години
Този път "революцията" е цвят *ян :)Добре ще го отиграят тамошните управници дайте им власт на маймуните до година, две ще се оплескат, после вече ще има национален мир!Изненадващо но цветния модел се чупи ако управниците се окажат мислещи .
115
0
 
1
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До АнонименГоворим за "Пустинна буря"Но и втората иракска война е с мандат на ООН А кой даде мандат на Русия да напада Афганистан и Грузия?Е ?
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VIKTOR JANKULOVIC E IZBRAN SLED DEMOKRATICNITE IZBORI PREZ 2010 GODINA TOI NE E DIKTATOR DRUGA E TEMATA CHE NE IGRAE USA I EU HORO I NA NIAKOI NE MU HARESVA TOVA
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До pametТова е лъжа 2ра иракска война започна без мандат на ООН. Започнаха я САЩ и Великобритания.Мандат на ООН дадоха после за мироопазващите войски, а всички видяхме до къде я докараха.........................
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 106Путин освен 500 милиарда долара резерв има и златен такъв,а освен това държи и американски ценни книжа за 1.12 трилиона долара,който ако излязат на фондовата борса доста ще вгорчат живота в белият дом. Друг проблем да фалират Путин,е че за да продаваш в русия трябва да си отвориш производство там. Знаете ли колко западни фирми ще пострадат и то фирми който формират DAX, CAC40,FTSE 100,DJIA, а колко правителства ще останат без бюджети? Ех мечтите са безплатни. МЕЧТАЙТЕ
111
3
 
6
 
! Отговори
СЪВСЕМ ЛОГИЧНО Е! преди 10 години
РУСИЯ ТРЯБВА ДА СПРЕ ДА ДИКТУВА СЪДБАТА НА НАРОДИТЕ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА!ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА --УМРЯ И.. СЕ ВИДЯ ЧЕ КОМУНИЗМА НИЩО НОВО НЕ МОЖЕ ДА РОДИ!ОСНОВНАТА ПРИЧИНА Е ЛИПСАТА НА "МОТИВАЦИЯ ЗА ТРУД"-- поради липса на лична заинтересованост от СТАНА НА ОБИКНОВЕННАТА ЛИЧНОСТ!НАКЪСО КАЗАНО --РОБИТЕ НА ТРУДА ,НЕ ИСКАТА ПОВЕЧЕ ДА РАБОТЯТ ЗА ..".СЛАВА" И "КОМУНИЗЪМ" /който не идва , освен за ПАРТИЙНИТЕ ДРУГАРИ/!БАЛАМИТЕ УМРЯХА ....А, И "РОБИТЕ НА ТРУДА" СЪЩО!
110
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента в Украйна става напечено Крим и във всички източни и южни райони на държавата масово се вдигат хората на протести срещу ставащото в Киев,в автономна република Кри е взето решение Крим да обяви независимост от Киев при оглавяване на държавата от опозицията и започване на преговори за асоциране с ЕС, в Донецк на 250 хиляден митинг хората са заявили ,че искат да тръгнат към Киев за саморазправа с фашистите ,така наричат тези на Майдана ,тази държава тотално върви към разпад ,
109
1
 
2
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До АнонименЗА Александър Втори съм съгласен.Но пък него за благодарност го убиха тъпите му поданици.Тук така постъпиха с най великия българин след освобождението-Стефан Стамболов.Безродните *** *** .го убиват като подарък за рожденния ден на руския император.Абе патриоти какво да ги правиш
108
2
 
1
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До АнонименВ Ирак имаше мандат на ООН.Да ти го нарисувам ли?С чий мандат бяха *** в Афганистан?А в Грузия?
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
П.С. по - долу съм имал предвид, че Сталин е убил 25 МИЛИОНА в концалегери и 15МИЛИОНА през войната
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а какво търсеше САЩ в ИРАК?
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оценките за Сталин ще прощаваш не могат да са еднозначниот една страна - моралната - е извършил ужасон жестокости - 25 убиит в кончалгери и още 15 - през войнатаот друга удвоява територията на СССР, почит без сражения (изключваме войната с Германия), и води политика на мощна индустриализация, всичик имат работа, няма престъпност.....не можеш да му дадеш еднозначна оценка.
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аааа - не си прав. петър първи е първият владете започнал културин рефорим в Русия, подчинил отделните боляри, централизирал държавата, и каков ли още не. Другите трима велики руски монарис ангажирали се с реформи са Екатерина Велика, Иван Грозни и Александър II - премахва робството и модернизира армията.
103
2
 
2
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До prodaljenieА какво изобщо търсеше Русия в Афганистан?Нападението над суверенна държава може би е "освобождение"? Всъщност на Русия това й излезе през носа и спомогна да отиде скапаният им режим на бунището на историята
102
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
, глупо, а русские не глупые. Потом было много разных командировок, следующий раз я столкнулся с русскими в Косово. Эти, с автоматами времен вьетнамской войны, ничего больше, только автомат, каска. Они ездили на своих БТРах, где хотели и куда хотели, целовались взасос с мирным населением.Как можно с ними взаимодействовать? Этих недоносков надо было наказать. Без оружия, нам только русских трупов не хватало, но чтобы поняли. Написали записку, по-русски, но с ошибками, вроде серб писал, что собираются ночью славные парни, дать пды обнаглевшим русским недоноскам. Подготовились мы тщатель
101
4
 
2
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До ИвоЦар Борис Трети направи България 6-та икономика в Европа при това без да убива от бой собствения си син.Диващината не прави един лидер велик.Какво оставиха "великите" Сталин Петър Първи и т.н след себе си ?Една прогнила полуфеодална *** в която учителят Чикатило канибалстваше на воля,а огромната маса дори не знаят какво е водопровод
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо новината не е най-горе, а на нейно място е някаква глупсот?? БЪЛГАРИНО, СЪБУДИ СЕ!!!