Украинският премиер Азаров подаде оставка

Направил е това, за да се запазят единството и цялостта на Украйна
Обновена: 28 яну 2014 14:10 | 28 яну 2014 10:42, Елка Василева
146
Украинският премиер Азаров подаде оставка
Микола Азаров. Снимка: Reuters

Украинският премиер Микола Азаров подаде оставка, съобщиха ИТАР-ТАСС и Франс прес, позовавайки се на пресслужбата на правителството.

„Конфликтната ситуация, създала се в държавата, заплашва икономическото и социалното развитие на Украйна, носи заплаха за цялото украинско общество и всеки гражданин“, посочва Азаров в обръщение.

По думите на Азаров по време на противопоставянето правителството е правило всичко възможно за мирното разрешаване на конфликта. „Ние правихме и правим всичко възможно, за да не допуснем кръвопролитие, ескалация на насилието, нарушаване на правата на гражданите. Правителството осигуряваше функционирането на икономиката и системата за социална защита в екстремални условия“, отбеляза Азаров. Той допълни, че остротата и опасността от конфликта за украинските граждани, за съдбата на Украйна изискват допълнителни отговорни стъпки.

„С цел да бъдат създадени допълнителни възможности за общество-политически компромис, за мирното урегулиране на конфликта, приех лично решение да помоля президента на Украйна да приеме моята оставка от поста премиер на Украйна“, подчертава Азаров.

Той допълва, че днес най-важното е да се запазят единството и цялостта на Украйна. „Това е много по-важно от чиито и да са лични планове или амбиции. Точно заради това взех това решение“, добави Азаров.
 
Започналата извънредна сесия на парламента, на която ще се обсъжда уреждането на политическата криза, бе прекъсната и бе обявена 30-минутна почивка за съгласуване на дневния ред, съобщи председателят на парламента Володимир Рибак.

Още по темата

От своя страна опозиционният украински лидер Арсений Яценюк заяви пред ИТАР-ТАСС, че няма намерение да заема премиерския пост.

От своя страна лидерът на партия „УДАР“ Виталий Кличко заяви по повод отправеното му по-рано предложение да заема поста вицепремиер, че за него „никога не е стоял въпросът за участие в правителството“.

Преди това Рибак заяви, че парламентът на Украйна няма да обсъжда днес въпроса за въвеждане на извънредно положение в страната. Той каза, че в дневния ред е само един въпрос: "за уреждането на политическата криза и осигуряването на стабилност в страната".

Председателят на Върховната рада не уточни обаче какви точно въпроси, свързани с решаването на кризата, имат намерение да обсъждат депутатите. Очаква се, че днес ще се разисква отмяна на законите за неразрешените демонстрации, предизвикали недоволството на протестиращите и довели до кървави сблъсъци в Киев, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До PDСирийците също предпочетоха глад и свобода,а сега се натискат в България.
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак справка - Цанко Дюстабанов, един от най-големите будители с европейско мислене от края на 19-ти век. Дюстабанов е и от хората, които са лобирали в Цариград ,били на крачка отбългарската независимост - стопанска, религиозна и културна абсолютно автономна България, всичко това постигнато по мирен път. На който му се чете и малко европейска преса от онези години и ако има въобще източници, да се информира за тогавашните настроения и защо всъщност Русия и войската й поема насам
97
0
 
8
 
! Отговори
men преди 10 години
плюнчите се тук пак и чакате да ви хвърлят некой кокал пак. русия давала, русия взимала, американците и европа се опитвали да ги спасяват и т.н. простотии. интересите на русия и на америка са си техни и те няма ей така заради очи чорнаи да ни дават на готово. докато не намерим истински лидери и не осъзнаем че трябва да сме горе долу самостоятелни балансирайки интересите на т.нар велики сили няма да прокопсаме. има малки държави в света които успяват в това начинание. а ние сме се надупили на русия и разтворили джуки на америка и европейския сыуз, и вие се карате кой да ни го сложи по напред.
96
4
 
5
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Сталин и Путин носели страдание за собствения си народ?!Тези лидери са съградили държавите си при положение ,че са били на ръба!Между другото разлика между Петър 1 например, и Сталин няма!И двамата са били безжалостни към всичи така наречени либерали!Петър убива от бой дори собствения си син!Такива са всички големи държавници в историята.Това е истината,а дали е приятна е друг въпрос.
95
0
 
5
 
! Отговори
PD преди 10 години
Истински Българи, са само онези родени с качеството да обичат свободата. За жалост в границите на нашата родина са останали много по малко Българи отколкото в Русия и дори в Беларус. Истинския Българин би предпочел да е гладен но свободен, отколкото сит но роб. А ако си роден роб, то няма значение на коя доктрина си подвластен. Гонен от страха, която и позиция да избереш, ще си останеш роб. Поумнявай вече Българино. Няма кой да свърши делата за които си роден. Кой, ако не Аз ? Кои, ако не ние?
94
5
 
1
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До Верно шоп.Цялата руска армия е 190 000 тук през 1877-78г.А жертвите /по официални руски данни са 15 000 /ги дадоха заради некадърното си командване Българите им спасяваха задниците на Шипка и при Шейново когато те се изтеглят и подготвят понтоните на Дунав.
93
2
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До Верно шопПърво не са 200 000, второ, благодаря им за жеста.А тези светли личности, когато руския народ (а не самият цар), е пратил отряд *** да свалят законното българско правителство, са хванали тези представители на руския народ и са им светили маслото. Заради което, поклон!
92
1
 
1
 
! Отговори
специaлист преди 10 години
Е кaк ИЗЛЪГA, ти срaм нямaш ли 200 хил ЖЕРТВИ, я виж в гугълa кaкво пише и тогaвa пaк лъжи! Те руските жертви се увеличaвaт непрекъснaто, утре ще сa 2 милионa, a вдругиден 22, или 322 милионa изнaсилени по бойните полетЪ хa, хa, хa
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименСлед БСП остана резерв от 7.2 милиарда, а след ГЕРБ се наложи веднага да започнем със заемите, защото няма пари да се разплатим вътре в държавата. Заемите се изтеглиха да се разплатят фирмите и държавата да се издължи към тях,а новите който се теглят са да се гарантират държавните плащания.
90
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До 87аз съм свободен но голяма част от моите сънародници все още са роби. Роби на чекисти като Хр. Ковачки Ц. Василев Ц. Минев Н. Банев В. Златев и други. Роби на тютюна роби на службицата. Затова тънат в глад и мизерия. Затова ги карат с автобуси и влакове. Затова гласуват като овце. Затова се страхуват да си отворят устата.
89
1
 
3
 
! Отговори
Верно шоп преди 10 години
обикновено върви с прилагателното ДЪРВЕН. Не намесвай тези светли българи, защото Русия не е царя , а това е НАРОДЪТ НА РУСИЯ, дето е дал 200 000 души загинали за да не носиш фес и потури
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е по соцa кой беше СИТ??? Комундетaтa и крaдливите им ятaци, те и зaпaдни коли кaрaхa, зa нaродa бяхa руските тaрaтaйки, " дънките" Пaнaкa и китaйските кецове, a хрaнителните мaгaзини- с обрулени рaфтове
87
3
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Истински българи са били Ботев, Левски, Стамболов и З. Стоянов, а те никога не са слагали знак за равенство между българските и руските интереси. Короче, ссите, путиноидчета. Трябва да се чете, но оригинална литература, а не путинските СМИ.
86
2
 
2
 
! Отговори
до 85 преди 10 години
е нали сега си свободен. Ама гладен. Е кое е по добре. Много философски, ама за някои е въпрос на оцеляване. За повечето българи, защото много измряха в мизерия и лъжи за светлото капиталистическо бъдеще
85
4
 
2
 
! Отговори
специaлист преди 10 години
Не знaм кво ще е през 2050 или 2150 г.сaмо кухaри, кaто тебе се прaвят нa врaчки..Aз кaзвaм сaмо, че в моментa руснaците вече не сa " бели", при тях отдaвнa булумaчa е подaвлявaщо мнозинство! Москвa 70% сa неруснaци
84
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 10 години
България не е била част от Руската империя. Бяхме част от социалистическия ЛАГЕР и Русия ни третираше като колония. На българите беше забранено да имат собствена земя, работилница или дори кафене. Забранено бе свободното заселване в друг град. Заселваха ни като крепостници - с разпределение. Напускането на страната ставаше с разрешение от КГБ - изходна виза. Напускането на ЛАГЕРА се допускаше само ако оставиш за заложник в лагера майка си, баща си и детето си.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски ще го последва.
82
2
 
3
 
! Отговори
И мен не ме боли преди 10 години
ФАРА когато Фашизоидния режим във Фашингтон се сгромоляса и всемогъщия долар стане музейна реликва. Натам вървят нещата. Не препоръчвам на местните *** да емигрират към щата ЮТА да рият тор от кравите, защото след 20-30 години тези крави ще са китайски. Не че хамериканците ще дадат визи на такива - те и без тях си имат достатъчно нелегални негро и мексикански мераклии. Към 2050 мнозинството в САЩ няма да са бели и .... И сега в Атланта и подобни 90% са с тъмен цвят...
81
3
 
1
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
"с ГЕРБ се отместихме малко към Европа и веднага организираха февруарските протести."------Върховна глупост, това го обясни на хората, дето работят за 300 лева, и им дойдоха сметки от 300 лева. В България това са много хора-много! И сметките за ток, просто бяха капката, която преля чашата...
80
1
 
1
 
! Отговори
Оруел преди 10 години
до 78 aлоууу книгaтa ми е зa руско- совеЦкaтa действителност, нея описaх тaкa подробно, че никогa светa дa не я допускa отново!